Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgorzkniała chyba

Jak polubić siebie?

Polecane posty

Gość zgorzkniała chyba

jw

Gość zgorzkniała chyba
Wszystko mi w sobie przeszkadza,a przecież nie jest aż tak zle.

Gość kolorowy klops
Mowisz, ze wszystko ,ale czego konkretnie nie lubisz?

Gość zgorzkniała chyba
Nie jestem tak szczupła jakbym chciała,włosy nie takie,ubieram się fatalnie,za duży brzuch,za duże cycki,za małe usta,nawet fajnych butów nie potrafie sobie kupić:(Jakieś totalne bezguście ze mnie:(

Zacznij od robienia rzeczy które sprawiają Ci przyjemność, np kąpiel w bąbelkach, ulubiony film z kubełkiem lodów itp- dlatego bo TY jestes warta tego by czuć sie komfortowo. Natępny krok to uzmysłowienie sobie że jesteś unikalna (mi pomogła w tym ksiązka Proś a będzie Ci dane - Esther i Jerry Hicks) i wsjo :) Na mnie to zadziałało, do tego stopnia że 1. zerwałam toksyczny związek, 2. rzuciłam pracę w której źle się czułam, 3. załozyłam własną firme, 4 zaczęłam być w nowym związku o jakim przedtem nawet nie marzyłam :) Jeśli zmienisz podejście do siebie, nagle okaże się że świat wokół też zacznie Cię inaczej traktować. Jak masz jakieś extra pytania to pisz. I powodzenia xxx

Gość zgorzkniała chyba
Nie,nawet mam fajnego chłopaka. A jakie to ma znaczenie?

Gość dolhin
polecam ksiazke "Potega podswiadoosci"...polubisz i siebie i zycie.

No to ja mam chyba problem innej natury. Ja nie lubię siebie jako osoby, niektorych swoich cech, osobowości. Mam bardzo niską samoocene ( o wygląd też chodzi w pewnym stopniu ). Chciałabym być bardziej stanowcza i ambitna. Nie potrafię być konsekwentna, czego u siebie nie cierpie.

Gość zgorzkniała chyba
Ogólnie chciałabym się poczuć dobrze we własnej skórze.Wyobrazcie sobie,że potrafię wybrać sie na zakupy,zabieram ze sobą 2000zł i nie kupuje nic!!! Nie potrafie sobie dobrać ubrań,kolorów,nie potrafię chodzić na obcasach,fryzjerów zmieniam jak rękawiczki,bo żaden nie potrafi mi dobrać koloru włosów i fryzury.Męczy mnie to strasznie:(

Gość zgorzkniała chyba
Nawet ze znajomymi nie wychodzę,bo wydaje mi się,że do nich nie pasuję.Tak samo myślę,że mój facet jest ze mna z litości...

Gość zgorzkniała chyba
Nie jadam w ogóle słodyczy.Z koleżanka byłam na zakupach i dobierała mi ciuchy w których czułam sie okropnie i wg mnie do mnie nie pasowały.

Może pomyśl o tym, w jakich rzeczach/kolorach Ty czujesz się najlepiej? Intuicja jest naprawdę przydatna jeśli jej słuchasz. Na początek zorientuj się czy do Twojego typu urody lepiej pasuję ciepłe czy zimne odcinie- dzięki temu będziesz mogła wybrać właściwy makijaż + kolorystykę ubrań. I nie goń za modą! Pamiętaj że jesteś unikalna i budujesz swoj styl- a nie ślepo podąrzasz za stylem innych :)

Gość zgorzkniała chyba
jest tu kto?:(

Gość zgorzkniała chyba
Dobrze się czuję w niebieskim,białym i czarnym.Tylko takie kolory mam w szafie.

Noo, to już jest pozytywny początek- większość ludzi nawet tego nie wie :) Teraz zorientuj się czy lepsza jest dla Ciebie zimna czy ciepła gama kolorystyczna. I pomyśl w jakim rodzaju materiału czujesz sie najlepiej- niby to drobiazg, ale uwierz mi- dotyk tkaniny który sprawia Ci przyjemność na skórze, sprawi że inaczej zaczniesz siebie traktować (w moim przypadku cienki plusz + koronka okazały sie strzałem w dziesiątkę :) )