Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiiitititi35t.c

nadcisnienie w ciazy co robic... dopegyt

Polecane posty

Gość tiiitititi35t.c

kobietki jestem obecnie w 35 t.c, od zawsze pod wplywem stresu mialam podwyzszone cisnienie a szczegolenie bedac u lekarza. U ginekologa zawsze mam mierzone po dwa razy i przewaznie byly to wartosci 147/92, raz nawet 150..... po powrocie do domu zawsze bylo dobre. Lekarz kazal kontrolowac... tak tez robilam codziennie 4 razy dz. robilam pomiary i wszystko bylo oki.Umowilam sie z nim, ze jak przewyzszy 140 to mam zaczc brac dopegyt, ktory mi przepisal. Nie musialam jednak go brac bo bylo oki az do wczoraj gdzie przez bol glowy dostalam cisnienia 147/150 a potem wieczorem juz bylo 130. Dzis urzymuje sie 140, 150, 142. Nie wiem czy takie dwa dni skokow moze zaszkodzic dziecku.???

Gość luleee11
Powinnaś się przejść do lekarza... ja jak byłam w ciąży i tez pod koniec miałam nadciśnienie to leki musialam caly czas brac a pozniej podczas porodu dosc mocno caly czas mnie kontrolowali. /nie lekcewaz tego

lepiej byś poszła do lekarza,jestes daleko w ciąży ale tu już sie liczy dziecko,bo może wystąpić jakieś niedotlenienie,lepiej wybrać się do lekarza i brać leki

a podczas bólu głowy jest niskie cisnienie a nie wysokie,mnie często boli głowa,ostatnio miałam atak 2,5 tygodniowy i miałam okropnie niskie ciśnienie,nawet lekarz w nie nie wierzył-no ale po zastrzyku przeciwbólowym również ciśnienie się podniosło

ból głowy moze być związany i z niskim i z wysokim ciśnieniem. wysokie "rozsadza" głowę, czujesz jak Ci pulsuje mózg i oczy wypływają z orbit... dwa skoki ciśnienia na tym etapie ciąży dziecku nie zaszkodzą, ale staraj sie zachować spokój i kontroluj - na tym etapie ciąży ciśnienie zaczyna rosnąć, wiec moze sie okazac ze bedziesz musiala pobrać leki jednak...