Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmmmmuśka000

Jak wstrzymać laktację?

Polecane posty

Gość SZARA mysz33
Wiem jak to boli,mam duże piersi i przy pierwszym dziecku nie mogłam karmić bo w inkubatorze było przez tydzień,na 3 dzień mialam nawał i piersi jak arbuzy doslownie.Trafiłam na wredną położną,kazala mi masować ale nie pokazała,gdy weszla i zobaczyła jak to robię to zakpiła,tak to może pani mąż pomasować i poszła sobie!!!Pomogla mi młoda położna ktora mi rozmasowała porządnie,ból okropny ale ulżyło.

To pewnie zależy od dziecka. Te słoikowe dania na pewno są pewniejsze, bo przebadane i ze sprawdzonych składników. No i bardziej urozmaicone. Mój mały miał taki okres, ze jadł tylko takie jedzenie, ale potem pomału zaczął jeść to co ja gotowałam i teraz już wcina wszystko. Wydaje mi się, że dla małego alergika jednak lepsze gotowe obiadki...

Gość SZARA mysz33
A nie wystarczy tylko ograniczyć nabiał? Wiesz moje drugie dziecko juz w szpitalu mialo wysypkę,długo z tym walczyliśmy zanim trafilismy na odpowiednie mleko,karmilam 1,5 miesiąca.Byl Nan,bebilon pepti,dopiero hidrolizator z apteki pomógł pozbyć się wysypki,Nutramigien jak dobrze pamiętam.Po zdjęciach widzę że trwało to około 8 miesięcy.Mial alergie na jedzenie,do 2 lat na sloiczkach byliśmy,potam już normalnie jadł.Wyrósł z tego.Pierwszego danonka dostał jak mial rok i 7 miesięcy,po zrobieniu prowokacji na mleko.Wyszlo że już nie był uczulony.

Gość jhvhgfchfjknmjk
odsysaj sama z piersi mleko nie tak dokladnie by laktacja stopniowo sie zmniejszala

Gość mammmmmmuśka000
ograniczam nabiał już 2 tydzień.Przecież ja już prawie nic nie jem.Chodzę głodna i słaba:(Nawet pomidorów jeść nie mogę.Dlatego musze odstawić pierś.Tylko,że to nie takie proste...

SZARA mysz33 z ograniczaniem nabiału to jest duży problem, bo trzeba zrezygnować z bardzo wielu rzeczy. Nie tylko nabiał, ale jeszcze drób, wieprzowina, bo to też alergizuje. Moja koleżanka była zawzięta, próbowała karmić i skończyło się to prawie depresją-tak musiała wszystko odstawiać, że do jedzenia zostało jej niewiele:( W końcu przeszła na butelkę i wszyscy byli zadowoleni. Ja jestem jednak za mieszankami mlekozastępczymi

Gość ten twój lekarz to jakiś konow
mleko sojowe to też silny alergen. Jak dziecko ma podejrzenie uczulenia na nabiał, to pierwszym krokiem jest dieta eliminacyjna u matki a nie odstawienie piersi! Każdy kompetentny lekarz wie, ze dla alergika najkorzystniejsze będzie karminei piersią. Polecam ci wspomniane forum na gazeta.ppl. doradzi ci tam profesonalny doradca laktacyjny, zadaj też pytanie na www.dziecko24.pl a w ciągu godziny odpowie ci lekarz pediatra. Na koniec radze ci zmienić pediatrę

Gość ten twój lekarz to jakiś konow
i żeby nie było, moje dziecko miało alergię na czekoladę i białko mleka krowiego, jednak nie na każdą postać, szkodziło mu samo mleko,a le już przetwory, np. jogurty gdzie białko mleka jest w innej postaci już mu nie szkodziły. Karmiłam piersią 1,5 roku. potem 0,5 roku mieszanką. Jak miał około 2,5 roku to po alergiach śladu nie było. Wiem, ze każde dzicko jest inne, ale sprobuj skonsultować sie też z innym lekarzem, może pomoże. Tabletki na wstrzymanie laktacji moze przepisać ginekolog,albo zwykły lekarz pierwszego kontaktu, pomagają wyraźnie już w I dobie stosowania. Ja brałam droższe, skutki od razu, ale dużo skutków ubocznych, fatalnie się czułam

Gość roladinia
masuj sobie każdą pierś po kilka minut ,potem odciągnij mleko znów troche pomasuj, jak poczujesz ulgę weż bandaż szeroki i obwiąż się mocno wokół piersi ,sama zorientujesz się kiedy poluzować bandaż i ściagnąć mleko , kilka dni i laktacja zanika ,

Faktycznie mleko sojowe może uczulać. Doświadczeni lekarze na podstawie objawów najczęściej stwierdzają tzw skazę białkową. Najpierw ograniczałam nabiał, ale nie byłam w stanie wyeliminować wszystkich alergenów i dopiero po podaniu Bebilonu Pepti zmiany na skórze zniknęły, co potwierdziło rozpoznanie. W czasie rozmowy z lekarzem padła propozycja mojej radykalnej diety eliminacyjnej, ale ja się na to nie zgodziłam-po przykładzie koleżanki wiedziałam czym to grozi. Moja położna stwierdziła, że lepiej karmić butelką i być szczęśliwą mamą, niż katować się dietami dla "dobra dziecka" i być sfrustrowaną. Każda z nas sama musi podjąć takie decyzje. Strona z poradami pediatrów jest rewelacyjna, też z niej korzystam

a jaka to dieta bo ja za bardzo nie wiem jaka to :( przepraszam ze zawracam ci glowe ja mam do zrzucenia 15kg :(

a mam pytanie bo za to sie placi :( nie wyslalabys mi tej diety co ty jej stosujesz na meila? tylko zapytalam

Gość atakatam
mammmmuśka, ja musiałam zatrzymać laktację po późnym poronieniu i brałam leki homeopatyczne o nazwie RICINUS COMMUNIS 30 CH (ważna ta liczba 30!) - po pięć kulek pod język dwa razy dziennie (ale potem przeczytałam, że niektórzy lekarze zalecają raz dziennie o stałej porze), do tego piłam szałwię trzy razy dziennie. Pomogło dość szybko. Nie mogłam brać tego bromergonu, bo fatalnie się po nim czułam.

Bambarka25 wpisujesz w google "dieta dukana" i ci wyskakuje. Nic za to nie płacisz!!! Ja ostatni czytałam właśnie o tej diecie niedawno

A ile tój synek ma tyg.? Bo mój jak mial 2 tyg tez dostal uczulenia,nagle niewiadomo od czego.Poszlismy z nim do pediatry i takze kazał mi odstawic nabiał,ale nic sie nie zmieniało caly był w wysypce najgorzej na twarzy i glówce.Potem odstawilismy płyn jonsona i przeszlismy na emolieny,ale wysypka nie znikała.byłam zalamana bo niektóre ranki zaczely pekac.W koncu wpadłam na pomysł zeby smarowac do mascia z wit A i w ciagu dwoch dnii zeszła cala wysypka.A ja nadał karmiłam mojego maluszka.

justyna dziekuje kurde tak sie wkurzylam az 30zl mi zjadlo :( zaraz poszukam mam nadzieje ze znajde