Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika1505

krotki okres

Polecane posty

Gość marika1505

hej dziewczyny czy to mozliwe ze okres moze trwac niecale 3 dni przy pierwszym opakowaniu brania??? bo wiekszosc z was widze ze miala okolo 2 tyg lub nawet dluzej???

może sie tak zdazyć i nie ma się czym martwić, często tak jest, że przy pierwszym opakowaniu tabletek okres jest bardzo krotki, nie patrz na to jak mają inne dziewczyny bo każdy reaguje inaczej

Gość heheheh.....
po pierwsze i najważniejsze nie okres tylko wymuszone hormonami krwawienie.

Gość mirraaaaaaa
ja mam okres bez zadnych tabletek itp tylko 3 dni...i to bardzo ubogi

Gość marika1505
tylko ja wczesniej mialam obfity okres po 5-6 dni. a okres nie byl wymuszony tylko zaczelam brac tabletki w pierwszym dniu miesiaczki

Gość marika1505
i zastanawiam sie czy to bylo tylko plamienie a nie okres chociaz mialam objawy takie same jak przed okresem i troche mnie to martwi bo wczesniej odbylam stosunek przerywany z chlopakiem.

Gość alabastryzłociste
ja biore tabletki i okresy od poczatku mialam bardzo skąpe 2-3 dni i same kropeczki malo krwawienia

Gość jeszcze raz bo nie kumasz
wraz z wzięciem pierwszej tabletki antykoncepcyjnej znika coś takiego jak okres. Wyobraź sobie to tak, do tej pory okres wpadał do Ciebie w odwiedziny na początku każdego cyklu. Miał odpowiednie warunki, lubił cie odwiedzać. Wzięłaś tabletki. Okres zgłupiał, nie może cie już więcej odwiedzać, zakazałaś mu, wypierdolilaś go na zbity pysk i powiedziałaś: nie wracaj dopóki nie odstawie tabletek, wole to comiesięczne krwawienie na cześć tabletek antykoncepcyjnych niż ciebie, zdrowy, naturalny, mój własny okres. Chce to obce coś, wypierdalaj! Rozumiesz? nie masz juz okresu. Masz krwawienie. Nie masz juz cykli. Masz opakowania tabletek.

Gość marika1505
no teraz to juz rozumiem :) dzieki za wyjasnienie :))

jeeeny, ale problem ktoś ma z nomenklaturą. a ja jeszcze nie słyszałam, żeby któraś dziewczyna biorąca tabsy mówiła, że ma krwawienie z odstawienia zamiast że ma okres :D już widzę taki dialog: - co ci jest? słabo dziś wyglądasz. - ach, mam dzisiaj krwawienie z odstawienia i kiepsko się czuję! co do pytania autorki - taki okres jak twój to norma przy tabsach :)

Gość tak, jest problem
bo potem nawet starsze kobiety nie wiedzą że parenaście lat nie miały cyklu/okresu. Nie byłoby problemu gdybyśmy to - kobiety- wiedziały, używały słowa 'okres' świadomie.