Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła pani doktor?

studia medyczne

Polecane posty

od jakiegoś czasu zastanawiam się nad studiowaniem medycyny. Co myślicie o tym zawodzie? Czy faktycznie daje tak niesamowita satysfakcje i samospelnienie? Od zawsze chciałam, żeby moja przyszla praca byla moja pasja..

Gość Medyczny:-)
Nie potrafię ci pomoc:) musisz sama wiedzieć czego w życiu pragniesz:)

Gość stomatolożka_20
studiuje stome- i studia sa super, nauki multum. co do lekarskiego, bo rozumiem że mówiąc medycynę masz na mysli lekarski- 6 lat nauki na studiach pozniej staż, i nigdy nie masz pewnosci ze zrobisz specjalizacje z ktorej bedziesz zadowolona... specjalizacja to kolejne 5 lat nauki. jestes na utrzymaniu rodzicow do 30.. moim zdaniem lepsza stoma- jestes rowniez lekarzem, masz satysfakcje ale masz takze lepsze warunki finansowe:)

Gość stomatolożka_20
. stoma- to kierunek lekarsko-dentystyczny:)

stomatologie tez rozwazalam, ale mysle, ze najbardziej chcialabym byc chirurgiem. Wiem, ze moze to glupio zabrzmi, ale jestem ambitna i bardzo lubie stres i wyzwania. Zastanawiam się teraz w sumie głównie nad tym GDZIE studiować. Jestem w klasie z matura miedzynarodowa, wiec z jezykiem angielskim nie mam problemow. Wiele osób mi mowilo, ze nie ma sensu zostawac w Polsce, ze jezeli chce być naprawdę dobrym lekarzem, powinnam wyjechać. Mozesz mi polecic jakas uczelnie?

Gość stomatolożka_20
chirurg i kobieta.... hmmmm narazie zyjesz marzeniami. zawod chirurga to bardzo ciężka, fizyczna praca. generalnie kobiety są malym procentem w tym srodowisku, ciezko dostac sie na ta specjalizacje, i wcale sie nie dziwie gdyz kobiety nie sa na tyle wytrzymale fizycznie. hmmmmm polecam Ci WUM. Patriotka!!!

mieszkam w trojmiescie, wiec jezeli w polsce to myslalam o akademii. Tylko na okraglo kazdy mi powtarza, ze bedac lekarzem w polsce zarobie grosze, a jezeli bede juz studiowac tutaj to ciezko sie za granice do pracy zalapac. A studia np w anglii anlbo w niemczech otwieraja przede mna caly swiat.. nie ma rzeczy niemozliwych ;)

Gość mam przyjaciolke chirurga
moja przyjaciolka skonczyla medycyne w niemczech i obecnie jest swietnym kardiochirurgiem i zarabia niemało. Zrob tak jak czujesz. Jezeli bedziesz silna i bedziesz czegos naprawde chciala, dasz rade! Warto zawalczyc! Powodzenia!!!