Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość somebody.s.s.s..s

Ktory angielski czas do czego ?

Polecane posty

Gość somebody.s.s.s..s

Boze jest ich tyle ze nigdy nie bede wiedziala kiedy ktorego sie uzywa😭 nie wiem jak wy je rozrozniacie i wiecie kiedy jakiego uzywac

Gość ; )))))))))))))))))))))))))jio
to prawda, ale nie uzywa sie wszystkich w j. mowionym/

Gość somebody.s.s.s..s
Jak nie uzywa sie wszystkich ?

Gość jest kielka podstawowych ktorc
h uzywasz, coz niby sa regluki ale generalnie to jakos tak ogarniesz sie :) np mowiac o przeszlosci konkretnej - rok, dzien, miesiac czy cos w tym stylu uzywas past simple, jezlei mowisz o tym co stalo sie bardzo niedawno, albo w czasnie nieokreslonym (kiedsy) past perfect. kiedy nie masz sprecyznowanych palnow na przylosc z will, a kiedy jestes czegos pewna im going to, kiedy mowisz o wydarzneiu ktore jest zaplonwane jak odlot samolotu, albo poczatek meczu uzywasz zyjklego present simple. kiedy robisz cos baaaardzo dlugo w zyciu. np pracujesz present perfect, a kiedy cos robilas przez jakis czas (ale juz nie robisz) past countinus etc...

Gość fghjklkhgdf
ta wyzej pomylia troche te czasy wez lepiej poczytaj gramatyke angielskiego w necie pelno takich stron albo kup se samouczek bo ci kafeterianie jeszcze bardziej gąbkę z mózgu zrobią. kurde ludzie jak macie zle mowic to sie lepiej nie wypowiadajcie..

Gość kipoioo
trzeba słuchać jak najwięcej a nie się uczyc regułek ku...wa

Gość ja jescze czytam
hihi a gdzie sie pomylam? kochana mam zdane CAE i studiuje w uk wiec jezeli faktycznie gdzies sie pomylilam to chetne sie doksztalce ;P tylko mi powiedz :D