Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirellaa

pomozcie! problem z synem

Polecane posty

Gość mirellaa

syn ma 9 lat. nie jest rozpieszczony, jest bardzo inteligenty. nie jest typem cwaniaczka, ale jego slownictwo jest hm bardzo rozwiniete. nie znosi szkoly, nie znosi kolegow. od zawsze byl takim popychaczem, nie umie sie od 3 lat odnalezc w szkole. myslalam ze to przejdzie, ze sie zaklimatyzuje , ale nie. jest coraz gorzej. ostatnio zostal zwyzywany przez kolegow od debili itd. dyrektorka i nauczycielka stosownie zareagowaly, wszystko ok. przerazilam sie gdy zadzwonil do mnie w trakcie duzej przerrwy i powiedzial ''mamusiu, czy moge sobie tez kupic taka amfetke jak koledzy zeby sie lepiej uczyc? '' zabronilam nie wnikajac w nerwach co to jest. jak sie okazuje , jest to najprawdobodobniej red bull, ale sama nazwa '' amfetka'' w ustach trzecioklasistow, jest przerazajaca.jak myslicie, przeniesc syna do innej szkoly? mieszkam w dosc duzym miescie. on ma trudny charakter, niejadek, nie lubi sie uczyc, dosc slaby psychicznie, szybko sie denerwuje a wtedy ma ochote kolegom rowno przypierniczyc. jest bardziej inteligenty od innych dzieci w jego wieku, nie wywyzszajac go. jestem pedagogiem, pracuje z dziecmi. a jak przychodzi co do swojego, to nie mam pojecia co zrobic. ksiazki i reguly odchodza w niepamiec. pomozcie!

Gość mirellaa
dodam ze przeniesienie go nie jest mi na reke, bo szkola jest dosc daleko, a z tej sobie wraca sam w 3 minuty. ale wole juz po niego jezdzic, niz zeby to trwalo kolejne 3 lata.

Gość kjhgfdfgh
kopa bym w dupala gnojowi zapaliła to by w locie o inteligencji zapomniał a więcej życiowej mądrości nabrał

Gość za każdą dobrą ocene w szkole
daj mu trochę pieniędzy. Za dobrą - 4 złote Bardzo dobrą - 5 złotych Celującą - 6 złotych. Za to że coś zje kołą 10tki, za to że będzie dobrze się zachowywał w szkole koło 12 złotych.

Gość babcia jadzia
jesteś pedagogiem i nie wiesz co zrobić??? to dopiero możemy się czuć spokojne o nasze dzieci w szkole, myślę, że powinnaś z nim dużo rozmawiać, ufać ale też kontrolować, przeniesienie do innej szkoły wcale nie jest gwarantem zmiany na lepsze, wszedzie może spotkać dzieci i ludzi, od których chcesz go teraz odseparować

Gość mirellaa
mowisz o moim synie? nie przesadzaj, to jego charakter i z tym nic nie zrobie. jest trudny i tyle. ja swoich dzieci bic nie bede

Gość mirellaa
ma tez kilku czarnoskórych kumpli z tutejszego ośrodka dla uchodźców

Gość mirellaa
oj jestem pedagogiem innym, nie pracuje w szkole, tylko z dziecmi uposledzonymi. wlasnie sie boje ze po przeniesieniu bedzie jeszcze gorzej..

Gość mirellaa
lubi sobie fujarkę potarmosić przed kompem na redtube

Gość Blowww ;)
myślę , ze powinnaś go przenieść , bo sie wyniszczy psychicznie :( zal chłopaka bo później będzie chodził po psychologach i będzie leczył depresję . to sie strasznie odbija na psychice.

Gość mirellaa
spadaj podszywie

Gość mirellaa
ściany w pokoju ma pomalowane mazakiem w penisy i waginy i zamiast tapety to plakaty z gołymi babami

Gość pogadaj z synem i postrasz kar
ale po co bić ? po kiego ta przemoc ? szczerosc ,milosc i zaufanie to podstawa dobrych relacji rodzic-dziecko. pogadaj z synem ,zagroź ,ze przeniesiesz go do innej szkoly ,uprzedz przed karą i w zyciu nie bij -nigdy tak nie rob ,mnie bito strasznie i do tej pory mam zal do matki i nie wiem czy kiedykolwiek jej to wybaczę

Gość rozmowywtoku
moze pedagog jak te panienki z rozmow w toku co studiuja resocjalizacje? (dokladnie pedagogika z resocjalizacja). trudny charakter... a moze ma jakis problem? mowisz ze jest ibteligentniejszy od dzieci? sama to stwierdzilas czy robilas testy? bo moze skoro jest taki inteligentny to dzieci go nie lubia? moze powinien isc do wyzszej klasy? nikt nie lubi inteligentniejszch od siebie a dzieci jeszcze glosno o tym mowia. jesli od 3 lat nie moze sie wgryzc w klase to szkole powinnas zmienic. ale uprzednio konsultujac sie z psychologiem bo moze naprawde twoj syn ma probelm

Gość mirellea\
boję się, ze sobie krzywdę w fujarkę zrobi tak ją tarmosi i pociąga i pociera a przy tym strasznie głośno stęka, że budzi mojego ukochanego kota Fujarka

Gość mireIIaa
ostatnio przyszedł listonosz z hydraulikiem, a mały gnojek od drzwi krzyczy: "mama! znowu przyszli twoi kumple na orgietkę"

i pamiętaj jesli kara ,musi byc i nagroda ,chwal go ,nie gań tylko wskazuj co zle zrobil,nie oceniaj jego jako osoby tylko zachowanie

ktos zabezpieczyl moj nick. jest strasznie uparty, wiele razy bylam wzywana, bo siadzie i nic nie zrobi. tzn. zacznie zadanie, pomyli sie w polowie. i juz koniec nie tknie zle i tyle. matko wysiadam

Gość mireIIaa
ja w połowie stosunku mówię do hydraulika, że jest źle i wtedy zmienia go listonosz

Gość karaj i nagradzaj
ukaraj ale kara musi byc odp. do wieku i badz konsekwentna. Gdzy zrobi do konca pracę/zadanie ,nagradzaj .Zajmie ci to troszkę czasu ale oplaci się

jak już nic nie pomoże to wyciągnij sisiora i pomachaj mu przed oczami to może sie wystraszy

chwale go, mowie spokojnie co zle robi, co trzeba zmienic. testy mial robione , chodzilam z nim do psychologa. nie jest inteligentniejszy w sensie nauki. raczej zachowania. mowi np '' mamusiu, czy powinnieniem to kupic jak koledzy czy to mi zaszkodzi? '' a za chwile szaleje i sie bawi - z kolegami z podworka, ktorych lubi i ma do nich zaufanie pelne. innych nie znosi. mowi np '' ksiazki to moja odwieczna udreka'' no takie slownictwo wiecie o co mi chodzi. ale przy tym nie cwaniakuje, nie mowi kim on to nie jest, nie nie.

Gość karaj i nagradzaj
jak zrobi źle to daj mu szpadlem w potylicę, a jak dobrze to tylko płaskiego z liścia

Gość mireIIaa
czasem jak zrobi dobrze to potarmoszę mu napletka :classic_cool:

nie rozumiem czemu koledzy z podworka sprzed bloku go uwielbiaja, a on ich. a w klasie nie potrafi sie nawet odezwac. moze za duzo dzieci?

kobieto amfetka to amfetamina, inaczej amfa ,proszek , spid ( w wymowie ;) ) , feta. A swoja drogą to nie chce mi się wierzyć ,że chłop ma 19 lat i taki niedorobiony jest :o

Ostatnio tak się w szkole zdenerwował, że musiałam mu ssać fajfusa pół godzinny przed snem

Gość karaj i nagradzaj
nie zwracaj uwagę na wpisy debilek ,jak zwykle nie mają nic do powiedzenia to piszą o napletach . jesli jest lubiany to moze faktycznie klasa jest zbyt liczna ? porozmawiaj z nim,tak szczerze ,moze powie co mu nie pasuje