Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kptchgbdwj

Moje dziecko nie chce przyjmować antybiotyku- co robić ?

Polecane posty

Gość SZARA mysz33
Tak jakbym o mojej córce czytała,to samo miałam,koszmar jakiś! Też na poczatku myslalam że w smaku nie taki,szliśmy po inny,u lekarza zapierała się że będzie pić a w domu cyrki! W kąńcu powiedzialam dość,pani zapisze zastrzyki.Przy zastrzykach darla się i wyrywała,pielęgniarka przyjeżdzała karetką. Nie ma co sie rozczulać,to jedyny sposób,3 razy tak miała zastrzyki aż w kąńcu zaczeła pić lekarstwa i mam spokój. Nie litowałam się przy drugiej i trzeciej chorobie bo wiedziałam co mnie czeka.Do 7 roku mi chorowała,myślałam że się wykąńczę.

Gość ja sie smieje
Jak ja nie chcialem lekarstw, to moja mama tak mnie lala paskiem (nawet czasem metalowym koncem,) ze po paru takich okazjach bylem w stanie wypic wspaniale paskudne i gorzkie i okropne lekarstwa. Jej jedyna wada byla ze za bardzo ufala lekarzom i raz mi dala lekarstwo ktore spowodowalo ze wymiotowalem przez wiele godzin, dwa razy. No coz, w 80 latach lekarze mi przepisali lek ktory normalnie wtedy uzywali zeby spowodowac aborcje w koniach, a ja nawet nie moge byc w ciazy :) Prawie umarlem, ale to byla wina lekarza, nie mojej mamy.

Gość kptchgbdwj
Moja też juz zastrzyki dostaje,drze się w niebogłosy,ucieka wyrywa,ale widzi,że jej nie ustępuję to może zrozumie,że leki tzreba brać :(

Gość błekit nieba
a jak ją nap smarujesz mascią, to tez sie tak zachowuje? czy tylko na podawane doustnie?

Gość kptchgbdwj
Tylko doustnie się tak zachowuje dostaje po prostu spazmów!

Gość błekit nieba
to moze spróbuj ja jakąs mascią wysmarować na to gardło? na siłe wg mnie - to kiepski pomysł, bo ma odwrotne skótki a przez sen sie nie da?

Gość błekit nieba
ma pewnie tego połknąć na raz ok łyżeczki? czyli w sumie raczej nie wiele może strzykawką jak jest zajęta? może nalej dla niej i dla siebie i pokaż, że ty pijesz a jest takie niedobre, załóż sie z nią która pierwsza - ale nie oszukuj ty tez wypij no nie wiem.... a co ona najbardziej lubi? np jakies bajki, filmy (wiem, że to nie pedagogiczne, ale jak tak syna karmie -(- jak sie zajmie oglądaniem i zapomni to mu daje - czasm musze czekac do połowy bajki żeby łaskawie łyżeczkę zqjadł:( ale cóż...)

Gość kptchgbdwj
Teraz to już nie ma sensu jej smarować,bo ma antybiotyk w zastrzykach . Co najbardziej lubi ? Chyba bajkę kubusia puchatka . Wiesz,tylko u nas nie ma karmienia po kątach tylko wszyscy jemy razem posiłki :( . Tylko chciałabym w przyszłości oszczędzić jej stresu,bo zastrzyki przeżywa starsznie :(

Gość błekit nieba
szczerze powiedziawszy, to Ci współczuje, ale obawiam sie że będę mieć ten sm problem 9na razie ma rok i na siłe mu wstrzykne) więc jak znajdziesz jakieś kompromisowe wyjście z tej sytuacji nie zapomnij się podzielc, pliiissss Moje gg 443681; bo tu nie zawsze moge zajrzec:) pozdrawiam

Gość kasik2114
Mój synek też odmawia antybiotyku (inne słodkie syropki bierze bez problemu), wpadłam na pomysł, żeby wymieszać go z Monte, zjadł całe bez cienia podejrzeń (wyczuwał w musach owocowych, sokach itp.) Spróbowałam sama, faktycznie w Monte nie czuć go w ogóle (Sumamed), nie mam tylko pewności, czy w tej mieszance dobrze się wchłonie, ale jestem dobrej myśli. Polecam :)