Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananannanana

czy są tu jakieś panie które zaszły w ciążę podczas okresu?

Polecane posty

Gość nananannanana

pytam się ponieważ ile ludzi tyle opinij

Gość nananannanana
napiszę tak że się troszkę martwię jedni piszą że tak zwłaszcza przy krótkich cyklach

Gość nananannanana
to jak to w końcu jest?

To musiały by byc bardzo krótkie cykle - np. 2 tygodniowe i to raczej chodzi o to, że kochacie sie pod koniec okresu i plemniki przeżywajac kilka dni zdołają dotrwać do owulacji, która następuje krótko po okresie. Czyli zapłodnienie ma miejsce po miesiączce, a nie podczas niej. Ale tak, jak wspomniałam - musiałyby byc bardzo krótkie cykle. Chociaż oczywiście ktoś moze takie mieć.....

Gość smerfetkaaaaaaaaa
możliwe , jeśli cykl krótki a plemniki "dozyja" do owulacji może dojść do zapłodnienia. albo jeśli owu się przesunie ...

Gość jakie miasto
ale ktoś może mieć krótkie cykle i długi okres

Gość nananannanana
moje cykle są 27/28 dniowe regularne zastanawiam się czy nie iść do lekarza po postinor duo czy sobie odpuścić .ps stosunek odbył się półtora dnia przed końcem okresu

Gość nananannanana
czy ktoś się jeszcze wypowie ?

Gość jakie miasto
no wiem :-O chodziło mi o to, że jeżeli ktoś ma krótkie cykle, powiedzmy 20 dniowe, a okres u niego trwa sześć czy siedem dni, to teoretycznie może zajść w ciążę podczas okresu, bo owulację ma około 8 dnia cyklu :-P

Gość tak, przy cyklu 28 dni
w piątym dniu cyklu, stres przesd ślubem spowodował wcześniejsze jajeczkowanie. zaszłam 3 tygodnie przed slubem:-) w lutym urodze syna.

jakie miasto no wiem chodziło mi o to, że jeżeli ktoś ma krótkie cykle, powiedzmy 20 dniowe, a okres u niego trwa sześć czy siedem dni, to teoretycznie może zajść w ciążę podczas okresu, bo owulację ma około 8 dnia cyklu ciekawe obliczenia, pomijając błędy w rachunkach. autorko, wyluzuj :) nie martw się niepotrzebnie, przy twoim cyklu raczej nie ma opcji.

Gość jakie miasto
w którym miejscu popełniłam błąd, bo nie rozumiem

skoro okres ma trwać siedem dni, a owulacja jest 8 dnia według ciebie, to nie zajdzie się w tym wypadku w ciążę podczas okresu - co najwyżej po nim. pomijając to, w takim cyklu owulacja może być kiedykolwiek i nie ma sensu tego rozpatrywać, bo to czysto hipotetyczne rozważania.

Gość jakie miasto
XliloX - weź się doucz najpierw a potem wypowiadaj, - moment zapłodnienia może nastąpić nawet 3 dni po stosunku, więc, gdy do stosunku dojdzie powiedzmy w szóstym dniu cyklu, czyli podczas okresu to w 8 dniu cyklu może nastąpić zapłodnienie, logiczne? - owulacja nie może być "kiedykolwiek" tylko mniej więcej 10-16 dni przed końcem cyklu, chyba, że ktoś ma wyjątkowo krótka fazę lutealną, to mniej niz 10, ale nie 'kiedykolwiek"

Jeśli cykl trwa ok. 28 dni, to owulacja jest ok. 14-tego dnia (bo zawsze mniej więcej w połowie cyklu). Więc przy stosunku podczas okresu w ciażę sie nei zajdzie - oczywiście zakładam, że okres nie trwa np. 13 dni. ALE - tak jak napisała ta dziewczyna, co zaszła przed swoim ślubem - czasem moze sie zdarzyć, że natura spłata psikusa i mimo, iż wszystkie miesiączki były co ok. 28 dni, to akurat ten cykl był krótszy. No, ale to są napeawdę wyjątkowe sytuacje i zdarzają sie neizmiernie rzadko, więc ogólnei się przyjmuje, że jeśli masz cykle co 28 dni, albo więcej to podczas okresu w ciaze nie zajdziesz.

Przypomniała mi sie inna, ale nieco alanlogiczna wystuacja. Jakbym zadała pytanie - czy można zajść w ciażę będąc juz w ciaży, to odpowiedz brzmiałaby nie, ale i tu moze pojawić się bardzo wyjątkowa sytuacja. Kiedyś był program w TV o ciazach bliźniaczych i mówili, ze istnieje baaaaardzo mało prawdopodobieństwko (ale istnieje), ze bądąc juz ciazy (w pierwszych dniach) organizm kobiety mimo wszystko wypuści jeszcze komórkę jajową i jeśli odbędzie się stosunek to moze dojść do zaplodnienia drugiego jaja i w macicy zaczna sie rozwijać oba - jak "normalna" ciaza bliźniacza. Co wiecej teoretycznie mogą to byc dzieci nawet różnych ojców, jeśli kobieta ma więcej partnerów :-)

przeczytaj sobie to, co napisałaś - zapłodnieniowe wypada i tak w twoich obliczeniach PO miesiączce - a o tym jest dyskusja :) a co do tego, kiedy wypada owu - ja miałam a przykład w 18 dc, dlatego napisałam, że może być 'kiedykolwiek' przy tak krótkim cyklu. książki swoje, życie swoje :D

Gość nananannanana
upupup

Gość nunino
tak ja do dzis nie wiem jak to sie stalo

Gość nananannanana
ktoś jeszcze cos wie?

Gość wiesz coo.....
ja też zaszłam w ostatnim dniu okresu. Teoretycznie niemożliwe, praktyka okazała sie inna. :)

Gość nananannanana
?????????