Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Relikta

Czy miałyście po cesarce dreszcze jak w febrze?

Polecane posty

Gość Relikta

kogo nie pytam ze znajomych które miały cesarkę, to zadna czegoś takiego nie miała, a ja leżałam około 7 h trzęsąc się jakbym miała malarię, zimno mi było a pielęgniarki donosiły tylko pledy i koce i kołdry, ale nic na to nie powiedziały i w sumie nie wiem czy to norma

Gość antypatologia
heh, ja mialam podczas porodu przy silnych skurczach i w trakcie cesarki caly czas mna trzepalo. Po operacji przeszlo. Masakra.

Gość ljklv
tez tak miałam po cesarce, trzęsłam się strasznie, po ok. godzinie przeszło

Gość nie mialam cesarki
ale mialam zabieg (kolano) ze znieczuleniem w kregoslup i tez mna tak telepalo.Po porodach (2x silami natury) tez mialam cos takiego.

Gość mama Katii
taaak już nawet o tej telepawce zapomniałam :) Podczas samej operacji trzęsły mi się ramiona że pielęgniarki musiały mnie trzymać tak dygotałam. Mówiły że to normalne, trochę stres trochę znieczulenie. Ale jak mi pokazali córkę momentalnie mi przesżło, jak zabrali zpowortem znów się trzęsłam :) Później na sali pooperacyjnej też przywieźli dziewczynę z drgawkami, było jej głupio ale powiedziałam jej że też tak miałam to przestała się przejmować :)

Gość kasiunia
ja pamietam ze podczas cesarki mialam tak mnie trzeslo ale po to juz chyba nie albo niepamietam

Gość mama Katii
Pamiętam jeszcze tylko, że im bardziej próbowałam się powstrzymać i starać się nie drżeć, chociaż się nie da, to jeszcze bardziej mną telepało :)

Gość Relikta
no mi tez glupio było, bo normalnie zebami szczękałam i nie mogłam przestać, jakaś makabra. a jak chciałam smsa wysłać, to nie mogłam trafić w klawisze tak mi się ręce trzęsły, dla mnie to chyba największa trauma po cesarce, no oprócz może tego jak się macica obkurcza te bóle parte jakby zapowiedź porodu. ja to myślałam, ze jeszcze jedno dziecko mam i chyba będę rodzić.

Gość Relikta
mnie podczas nie trzęsło, ale z kolei miałam takie uczucie w nogach jakiegoś silnego nerwu, tak jakto czasami nogi kręcą na zmianę pogody, poza tym strasznie gorąco w nogi i do tego dawały mi ten tlen a mnie normalnie dusiło, okropieństwo! a najbardziej bałam się zastrzyku, z czego był najlepszy jak teraz wspominam, bo nic nie czułam, kompletnie

Tak, trzepalo mna niezle po cc, bylam przykryta tonami kocow a i tak szczekalam zebami ;) nie wiem jak dlugo to trwalo, moze pol godziny?

ja mialam dreszcze i w trakcie,i po. w trakcie trzeslam sie do tego stopnia,ze musieli mi cos na uspokojenie dac. u mnie bardziej to bylo ze stresu,bo cesarka kompletnie nie planowana i balam sie jej bardziej niz porodu naturalnego

TEż tak miałam, może z 2-3h po cc kiedy schodziło znieczulenie. Dostałam dodatkowy koc i kołdę i po godzince minęło jak ręką odjął :)

Gość MadziaMadzia Ma
Tak ! Z tym, że ja miałam pełną narkozę. Po wybudzeniu było mi straszliwie zimno. Trzęsłam się jak osika. Położne przynosiły koce i nakrywały mnie po uszy. I telepało mnie tak przynajmniej z godzinę. Dostałam gorączki i strasznie mi ciśnienie wzrosło ! A potem jeszcze zwymiotowałam narkozę:/

ja też tak miałam, mąż się zdenerwował i od razu do lekarza poleciał ;-) okazało się że to wyrzut adrenaliny :-) trzęsłam się ze 2 godz, potem samo przeszło

Gość pola_30_
mną też telepało po cc, ale wiedziałam że to normalne i normalnie śmiałam się z tego. koce 2 + kołdra, śmieszne uczucie

Miałam jak odchodziło znieczulenie po cc, połozna mnie popraweiała na łózku żebym nie spadła, nie czułam nic od pasa w dól a telepotao mną;]

Ja tez miałam te drżenia. I to w drugiej dobie po cc. Strasznie nie miłe uczucie. Brrrrr.

Gość mamama25
koleżanka mówiła że miała - ja nie

ja mysle ze to znieczulenie plus stres :) choc jeszcze nie rodzilam nie mialam cc ale wyrostek po wybudzeniu z narkozy tez sie trzeslam jak galareta i bylo mi strsznie zimnoooooo :D a jak przeszlo to wymiotywalam po narkozie :)

Gość IZA11111111111111
Też to miałam ok 3 godzin po CC miałam przy pirwszym Cieciu i teraz tez ale tak mnie rzucało,że do dzis-3 tyg po CC boli mnie szczęka z lewej strony bo ją sciskałam od tych dreszczy w sumie to nie mozna nazwac dreszczami bo az skakalam po tym luzku co za uczucie;/

Gość gość
Ja po CC tez mialam dreszcze,donosily polozne koce a mi dalej bylo zimno. W ogole straszna mialam cesarke ,zle dali mi znieczulenie. I dlatego powiedzialam nigdy wiecej! Gdy zaszlam w druga ciaze chodzilam od lekarza do lekarza,szukalam takiego ktory pozwoli mi rodzic naturalnie,znalazlam pod koniec ciazy.