Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata-gość-017

Nerki,wątroba, tarczyca?co to może być:(?

Polecane posty

Gość Małgorzata-gość-017

Witam. Mam bardzo poważny problem. Otóż mój tato (46 lat) około 3 tygodni temu zaczął puchnąć na twarzy... Najpierw podejrzewałyśmy z mamą, że to odwet organizmu na multum tłustych i niezdrowych rzeczy, jakiś cytrusów, kawy, alkoholu , słodyczy które jedliśmy i piliśmy przez kilka dni ( zapasy po rodzinnej imprezie) ... Jednak opuchlizna nie schodziła, a wręcz z każdym dniem nasilała się coraz bardziej ;( zaczęłyśmy podawać mu wapno, odstawiłyśmy kawę,tłuste potrawy, parzyłyśmy zieloną herbatę... - nie pomogło. w końcu po długich namowach udało się go wysłać do lekarza. najpierw lekarz rodzinny - przepisał jakieś podstawowe leki odczulające i zwolnienie. Kolejna wizyta po kilku dniach - skierowanie na badania. Badania krwi w porządku, wszystko w normie,nawet cholesterol który wcześniej był podwyższony. Moj tato pracuje przy wyrobie leków i niektóre substancje są toksyczne, więc coraz bardziej się martwiąc znalazłyśmy namiary na (jak przeczytałam na forum) dobrego pneumonologa (choroby skóry, alergie itp) on stwierdził "pokrzywkę" przepisał kolejne lekarstwa(również odczulające) + zastrzyki,które bierze już półtora tygodnia. Tato był u niego już 2 razy. Nie pomaga :( w środę jest umówiony do endokrynologa (chory tarczycy,hormonów, choroby wewnętrzne...) z każdym dniem jest coraz bardziej opuchnięty a my coraz bardziej się martwimy :( bierze zastrzyki, lekarstwa które być może nie pomogą a wręcz przeciwnie :( przestudiowałyśmy już multum informacji na temat chorób nerek,wątroby,tarczycy.... żadne objawy nie pasują :( Proszę o informacje na ten temat jeśli ktoś takowe posiada ! Tato najbardziej puchnie po nocy,czyli podczas snu (powieki, policzki-wyglądaj jak chomik...) , w ciągu dnia mu to trochę przechodzi... Nie ma problemów z oddawaniem moczu, nie występują obrzęki w innych częściach ciała, nic go nie boli... Bardzo proszę o szybkie i rzetelne wpisy!!!!

Gość Małgorzata-gość-017
Dodam (być może to nie ma z tym nic wspólnego,ale ja już sama nie wiem:( ) że mniej więcej w sierpniu tato miał małą operację . podczas rąbania drewna, odprysk metalowego klina wielkości żyletki, wbił mu się w udo bardzo głęboko, ciało obce wyciągnięto operacyjnie i leżał w szpitalu prawie tydzień.... na zdjęciu widoczne były 2 jasne obszary- chirurg nie był pewny czy nie ma dwóch elementów w ciele... czasem ta noga go pobolewa... czy to możliwe, że jeśli odłamek gdzieś tam jest i przypomniał sobie po takim czasie i to akurat w ten sposób? samej wydaje mi się niedorzeczne to co pisze, jednak biorę pod uwagę wszystkie możliwości.... :(

Gość Małgorzata-gość-017
Bardzo się martwimy i nie wiemy już u jakiego lekarza szukać pomocy:(