Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lennnkkaa

łóżko piętrowe-wojna

Polecane posty

Gość lennnkkaa

chcemy naszym dziewczynkom kupić łóżko piętrowe, no i łóżka jeszcze nie ma a kazda chce spać na górze, nie wiem jak zarządzić poradzcie czy starszej dać pierwszeństwo jako starszej?

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
a w jakim wieku dzieci?? ja bym starsze na górze położyła, wytłumacz że młoda się zwali i bedzie płacz

Gość mamaK
niech spia na zmiane - tydzien jedna, tydzien druga :-)

Gość a może zrób tak...
jeden tydzień jedna, drugi tydzień druga. A jak nadal będzie kłótnia to zrób losowanie :D

Gość moja łóżeczkowa trauma
Moi rodzice też nam kupili takie super łóżeczko, co z tego: dali nam je do pokoju i pozostawili bez komentarza decyzję która gdzie śpi. Oczywiście ja, jako słabsz, młodsza i łagodniejsza spałam zawsze na dole, czułam się pokrzywdzona i popadłam w kompelksy, być może przez to moje stosunki z siostrą do dziś są bardzo chłodne, choć obie jestesmy po trzydziestce. Kobieto: bądź sprawiedliwym sędzią w sporach Twoich dzieci. Niech śpią na zmianę, co noc inna, albo co tydzień zmiana, ale nie zostawiaj ich samych z tym problemem.

Gość misia1111111111111111111111
dokładnie jak poprzedniczka,bądz sprawiedliwa.ja też moim dziewczynom kupiłam nie dawno ale jak na razie to starsza śpi u góry a mała jeszcze w swoim łóżeczku bo ma dopiero 10m.ale myślę że jak podrośnie to starsza siostra pozwoli spać młodszej na górze

Gość grrrr.......
Nie no, bez jaj, jakie "na zmiane"... :O... Lozko to lozko, jest OSOBISTE !!!! Nie wyobrazam sobie spac w cudzym lozku, nawet jesli to tylko siostra/brat !

Nie wolno wyróżniać żadnych z córek. Myślę ze najbardziej sprawiedliwie będzie jak będą się zamieniały miejscami co tydzien.Chyba że masz duży pokój to ja bym wolała kupic 2 łózka "jedynki". grrr-----E,tam :D Czyli Ty nie jeździsz na wczasy,nie śpisz u nikogo :)?

Gość na naszym lozku z Ikei
napisane jest, ze nie wolno spac na gorze dziecku ponizej 6 roku zycia

Gość xxxxxxyyy
Mielismy podobny problem - pietrowke kupilismy jak starszy mial 5 , mlodszy 3 lata wiec mimo poczatkowych fochow, sprawa nie podlegala dyskusji i na gorze spal starszy. Z wiekiem zaczeli sie wymienac - raz jeden spi na gorze raz drugi - poczatkowo zmiana co tydzien, ale w sumie spanie na gorze okazalo sie nie byc az tak atrakcyjne, wiec potem to np. po dluzszym wyjezdzie byla zmiana, lub co pare miesiecy, badz jak na odwrot polozyli posciel i nie chcialo im sie zmieniac:) . Jesli sa w odpowiednim wieku zastosuj system zmianowy , a tym kto pierwszy niech zdecyduje losowanie, badz zaproponuj, ze druga bedzie mogla spac o kilka dni dluzej na gorze (bo musiala czekac) .

Gość lennnkkaa
chyba zrobię system zmianowy, ewentualnie starsza na górze ale raz w miesiącu przez tydzień młodsza, najpierw z nimi pogadam...

Tak to już jest że każdy chce spać na górze. Ja swoim dzieciakom robie konkurs. Ten kto w ciągu tygodnia zbierze najwiecej plusików za dobre zachowanie i pomoc śpi na górze. Póki co jest zdrowa rywalizacja wśród dzieciaków.

Gość Piat
Polecam www.lozkapietrowe.com - łóżko piętrowe można rozłożyć w każdej chwili na dwa osobne i tym sposobem żadna nie będzie spać na górze, a jak się zdecydują to można złożyć znowu :P

Ja i moja siostra miałyśmy obie łóżka piętrowe, na dole były biurko, szafa a za szczebelkami półeczki. I nie było problemu kto gdzie śpi :P Tylko sporo to miejsca zajmuje.