Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wszędzie E.....

Dość mam już tej chemii w jedzeniu!!!

Polecane posty

Gość Wszędzie E.....

Mam już dosyć tych wszystkich polepszaczy i konserwantów. Teraz se świecą szukać naturalnych produktów. Każdy produkt ma całą litanię E... na opakowaniu. Chleb nadmuchany i bezsmakowy a wafle ryżowe to czysty styropian! A wy nie macie tego już dosyć????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wszędzie E.....
mąż mnie zostawił bo codziennie narzekałam na literkę E

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wno dlatego czytam składy jedzenia i kupuję tylko te bez e a jak sie nie da kupić, to robię sama to się da :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wredna menda
Też mam tego dość, ale brak mi pomysłów, co robić. Przejść na odżywianie praniczne ?? To chyba nie ten etap jeszcze u mnie :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
"mąż mnie zostawił bo codziennie narzekałam na literkę E" :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wredna menda
Ewa, też czytam, ale jak w czekoladach lecytyna sojowa wszędzie i kwas cytrynowy - to ja się pytam na cholerę to dodają do słodyczy?? I to nie jest traktowane jako E.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość united9000000000
Ja pierdole, niektóre składniki z literką E to nie są sztuczne substancje tylko naturalne barwniki czy cos. Boże jakie jełopstwo :|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maliboo
jedzenie robi sie jak na Zachodzie, coraz bardziej przetworzone Nie jedzcie niczego, czego nie rozpoznalaby wasza prababcia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znowu ty
ta, naturalne czyli np. czerwony barwnik powszechnie sotsowany w jogurtach owocowych jest pozyskiwany z czerwonych robakow tropikalnych jakis tam nie pamietam nazwy :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no, ale to nie jest chemia, to sie zdecyduj, co Ci przeszkadza - robaki - czyli natura, czy lecytyna - też natura, czy benzoesan sodu - chemia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość basik_basik
Dzisiaj zapytałam w sklepie o ser żółty bez konserwantów, a sprzedawczyni wywaliła na mnie wielkie oczy i odprysneła niemiło "pani jest chyba nie poważna w dzisiejszych czasach sera pani nie kupi bez konserwantów". No cóż głupio mi się zrobiło, ale byłam nieugięta i dalej patrze w tą ladę, patrze i patrze aż tu widzę "SER ENAM........(jakaś tam nazwa nie pamiętam) BEZ KONSERWANTÓW" Cena 25,99 więc nic wielkiego i wołam sprzedawczynię, a ona na mnie zonka i czerwona jak burak!!! Czytajcie skład wszystkich produktów. Akurat ten ser nie był jeszcze zaczęty więc ulotka była i na składzie nie było nic do czego można się doczepić. Ostatnio był taki program właśnie na temat serów żółtych i dlatego jestem teraz taka mądra na co zwracać uwagę. Nigdy bym nie przypuszczała co mogą dawać do serów żeby nie zepsuł się i długo był świerzy. http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,39976,news,1,1,wiem_co_jem_zolty_ser,aktualnosci_detal.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ciekawe czy ktoś z Was zamieniłby swoje życie na życie Buszmena albo Indianina z Amazonii? Oni mają wszystko naturalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znowu ty
szczerze? wole chemie niz robaki :O :O :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maliboo
eee tam robaki, to zadna tragedia :D istnieja populacje na swiecie, ktore wcinaja robaki i to stanowi czesty przysmak w ich menu, dorre zrodlo bialka Niepokojace sa te wszytkie zuczne substancje, konserwanty. Myslicie, ze 60 lat temu odsetek ludzi chorujacych na raka byl ten sam? Teraz jest ogromnie wyzszy i wina obala sie te wzystkie sztuczne substancje ktore nas otaczaja i ktore zjadamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak mam wybierać między chemią a robakami, to jednak wybiorę robaki a jak ktoś jest obrzydliwy to np. sera żółtego w ogóle nie powinien jeść (polecam poczytać, co to jest podpuszczka i jak się ją pozyskuje) tudziez miodu (poczytajcie sobie, jak go pszczółka "robi" :) )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żumcio
Nie każdy E jest substancją syntetyczną. Proponuję ci zebrać kilka etykiet produktów które jesz i sprawdzić w internecie które E czym jest :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
posadźcie warzywa w doniczkach, hodujcie świnie i kury w pokoju itp to będziecie miały eko że hoho... a jak nie to nie narzekajcie bo dla kilku osób świat się nie zmieni heh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buuuuuuuuuuuuueeeeeeeee
odnośnie produkcji miodu spadziowego :D Spadź, rosa miodowa słodka ciecz występującą głównie latem zazwyczaj w postaci kropel na igłach i gałęziach świerka, modrzewia i jodły oraz na liściach niektórych drzew liściastych, m.in. dębu i lipy. Składa się głównie z soków roślinnych z uszkodzonych przez mszyce, czerwce lub miodówki (i inne owady ssące żywiące się sokami roślinnymi) komórek ORAZ Z PŁYNNYCH ODCHODÓW TYCH OWADÓW! Spadź jest zbierana przez pszczoły, a wytworzone z niej miody, zwane spadziowymi, mają bardzo wiele walorów, także leczniczych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no, miodek spadziowy :) mniam ale w wyrażeniu "WYTWORZONY przez pszczoły miód" kryje się cała "tajemnica" miodu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sery sa bez koserwantow, pani sklepowa cos niedomaga chyba z rozumkiem ;) z konserwantami to sa ew. sztuczne sery typu "serek topiony", te serki w kwadratowych plasterkach i kazdy plasterek zapakowany w osobna folijke, to sa sztucznie wytworzone i przetworzone i zakonserwowane sery. ale naturalne sery nie potrzebuja konserwantow - konserwuje je czas dojrzewania (chocby nawet przyspieszony enzymami z krowich zoladkow), a potem lodowka. dlaczego ludzie sa tak niegramotni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zajebisty film!!! http://www.youtube.com/watch?v=xYNqP5p5ATI ************************************************************************* ❤️BABYHOPES / PO TRZYDZIESTCE / USA / 2010 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4442771 🌻TESTY OWULACYJNE - ktos stosuje? stosowal? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4454939 😘JAK RZUCIC PALENIE. BEZBOLESNIE. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4574157

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość .............próba żywienia
A może powpisujemy co kupiłyśmy i nie miało w składzie sztucznych dodatków?Tez od jakiegoś czasu zwracam na to uwagę,jest tego naprawdę niewiele ,mnóstwo czasu tracę na poszukiwania czegoś zdrowszego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
trzeba ogólnie przyjąć zasadę - kupujemy jak najmniej produktów przetworzonych czyli: kupujemy produkty podstawowe i przetwarzamy sami, nei dodając w domu chemii i druga zasada - czytamy skład tego, co kupujemy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ................próba żywienia
Ewa to wiem,staram się jak najwięcej przygotowywać sama,tylko co z warzywami?Ostatnio przeczytałam gdzies,ze sałata np lodowa nafaszerowana jest chemią,tego nie ma na opakowaniu,nic nie ma,w jakis warunkach jest uprawiana,a w mojej miejscowosci nie ma sklepow z ekologivznymi warzywami. Coraz częsciej zastanawiam sie ktore z warzyw kupowac,w których jest najmniej chemii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×