Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żumcio

Polska to biedny kraj - uzasadnienie.

Polecane posty

No własnie. wiadomo jest w polsce bardzo wieeele niedociagnięc, wiele rzeczy można by było naprawić. Ale z drugiej strony cieszmy się ,że mamy to co mamy. czyli to ,że nie zyjemy już w komunie( jedyna zaleta tamtych czasów to były tanie mieszkania) ,że spełniamy jakieś europejskie standardy mimo wszystko. że mamy te centra handlowe, duzy wybór w nich , że możemy wyjechać gdzie chcemy .. że po Polsce jeżdzą coraz lepsze samochody , że powoli bo powoli ,ale drogi mamy coraz lepsze, że coś się dzieje, a nie np zatrzymaliśmy się w czasach socjalizmu,że możemy wyjechać nawet na te glupie wakacje gdzie chcemy .. nie da się przeskoczyć wszystkim problemów tak od razu i dorównać niemcom np . bo na to trzeba by było wieeele lat i jeszcze sprawnej polityki

Gość akdjgdkf
To oczywiście podszywacz, jakiś ubogi umysłowo, nie wiedział, co napisać. Ciesz się, że nie jesteś taki przynajmniej, Jak widać, pieniądze to nie wszystko:D

Gość faafafagaga
Edmunt Pipa jaka kurwa wolnosc gospodarcza? OBCIAZENIA PODATKOWE i podobne sa tak wielkie ze Polska jest na ponad 70 miejscu jesli chodzi o latwosc prowadzenia firmy

a zresztą.. teraz jestesmy w unii to droga wolna można się wynieść do tych niemiec czy anglii nie ma problemu z tym większego

jesteśmy do tyłu bo pod płaszczykiem prywatyzacji pozamykano kupę zakładów. Inne kraje zrobiły prywatyzację i zakłady istnieją. A u nas prywatyzowano wrzucano do budźetu łatając dziury e efekcie kończy się prywatyzacja i nic z tego nie ma.

Gość faafafagaga
Moniquw spierdalaj ja jestem polakiem i chce zyc w swoim kraju, chce miec benzyne za cene porownywalna do zarobkow po takiej samej cenie jak w europie maja, czyli powinna byc po zlotowce w Polsce a nie ze zarabiamy po 2000 a panstwo doklada 50% do ceny benzyny!!!! to jest chore, tak samo jak z innymi rzeczami ze tu za wszystko trzeba placic a mowi sie ze w Polsce duzo rzeczy za darmo jest!!!!

To że są hipermarkety sprzedają zagraniczne produkty. Zyski trafiają za granicę. Infrastruktura jest w stanie opłakanym kolej trzeba by gigantycznych środków na unowocześnienie, sieci energetyczne wystarczy śnieg i już całe miasta nie mają prądu (przykład zeszły rok czy awaria w Szczecinie)

drogi to obraz dramatu pełno dziur kupno nowego auta na nasze drogi to poroniony pomysł. Dziur pełno a nawet nie dawno w TV pokazywali jezdnia się zapadła i Ty mówisz o jako takich standardach europejskich ? jaja sobie robisz

No to dobra jest jak jest i jeszcze długo nie będzie za dobrze.Może za twoich wnuków jak dobrze pójdzie dogonimy niemców ,a może i nie.. Bo tak jest i już. To pozostaje ci: albo to zaakceptować i zyć w swoim kraju ,albo wyjechać bo sam nic nie zmienisz..a narzekanie nic nie da.. każdy wie ,że Polska jest źle rządzona ,że jest fatalnie z zarobkami z pracą z mieszkaniami.. no i co w związku z tym?

Bo jakieś standardy to są.. na ukrainie to dopiero są fatalne drogi np.. wiem bo często tam jeżdzę. 1/3 swiata głoduje np.. i to nie mit

pierwsze to nie dać sobie obiecanek cacanek wciskać jak to robi PO. Bo to do niczego nie prowadzi ba jeszcze szkodzi wszystkim bardziej.

sama zastanawiam sie czy nie wyjechać.. mam rodzinę w hiszpanii więc jakbym się uczyla języka..bo narzekanie serio nic nie da i wam nie pomoże...

przyjedź do Szczecina znam drogi jeszcze przed wojną budowane slalom między dziurami. Nie trzeba za granicę jechać;) a dwa dziwne żebyśmy głodowali mając tyle ziemi rolniczych przypomnę że kiedyś Polska była spichlerzem Europy.

wiem.. u mnie na podkarpaciu też z drogami nie ciekawie.. ale cóż..Każdy jak widzi jak się żyje w wielu innych krajach chciało by żeby i u nas tak było.. ale to jest niewykonalne niestety przynajmniej narazie. nawet jakby nagle znaleźli się super politycy w co i tak nie wierzę ,którzy by coś zrobili to Polska długo by się podnosiła..

ale jakbym miala pracę w hiszpanii to w pełni by mi tam odpowiadalo.. może kiedyś to się spełni.. tylko języka trzeba sie uczyć ;)

nie będzie lepiej widzisz że rząd chce zrobić kroplówkę Zusowi kosztem ofe. Otwarcie się mówi że pokolenie obecnych 20 czy 30 latków emerytury nie zobaczy...

Gość Srokanderanda12365
Brudny , zacofany kraj. Wolnosc, jeden naciaga drugiego jak chce, zadnej firmie nie mozna wiezyc.

Gość cokolwiek pomysle to
nie stac mnie z mezem zeby na razie wybudowac sobie dom i musimy mieszkac u jego rodzicow...maz zarabia 1700 zl a ja jestem bezrobotna chociaz czasem cos sie podlapie...nie mam zadnej perspektywy na przyszlosc a o dzieciach nie ma co na razie myslec w takiej sytuacji bo co im zapewnimy? biede??

Hiszpania teraz w kryzysie bezrobocie szaleje teraz wyjazd tam to trochę kiepski pomysł.

niedawno czytałem artykuł na necie to chyba był wp.pl i było że musi się zwiększyć dzietność w Polsce więc nie pisać na kafe tylko gonić do łóżek do partnerów spełniając obywatelski obowiązek;)

Gość ale chujnia
To nie prawda żę większość demoludów prześcignęła Polskę! Tak naprawdę to lepiej się żyje tylko w Czechach i Słowenii. Tyle że Czechy zawsze były do przodu, przed wojną ten kraj był jednym z najbogatszych w Europie i na świecie, z wojny wyszli niezniszczeni i za komuny stali dużo lepiej niż Polska. A Słowenia to maleńkie państewko, z liczbą ludności niewiele większą niż Warszawa. Poza tym było to przemysłowe zaplecze Jugosławii i jej najbogatszy region. Więc trudno oczekiwać żeby to państewko źle stało dziś. Słowacja czy Węgry to podobny poziom co Polska, w statystykach wypadają niewiele lepiej niż my. A w przypadku Polski należy wziąć pod uwagę że PRL był gospodarczym bankrutem. To co osiągnięto w Polsce dzięki reformom pana Balcerowicza to niemal cud gospodarczy. A pan Balcerowicz powinien dostać nagrodę Nobla z ekonomii za swoje osiągnięcia w Polsce.

Gość uikz223
To nie prawda żę większość demoludów prześcignęła Polskę! Tak naprawdę to lepiej się żyje tylko w Czechach i Słowenii. nie jest to prawdą .. Lepiej żyje sie tez na Slowacji niz w Polsce ..

cud to był po wojnie gdzie kraj w szybkim czasie odbudowano. Poczytaj ilu było ludzie nie umiejących pisać. Dopiero po wojnie była powszechna elektryfikacja. Polska przed wojną to była ogromna bieda. Do Balcerowicza mam mieszane odczucia. Fakt uratował Polskę tylko jakim kosztem? bardzo duże bezrobocie likwidacja wielu zakładów pracy to się po dziś dzień ciągnie za Polską. Facet nic nie wymyślił dostał wytyczne od klubu paryskiego i to robił.

Tak zgadzam się, Polska to biedny kraj, pisanie, że inni mają gorzej to nieporozumienie, które prowadzi do uwstecznienia. Ale moi drodzy dlaczego nikt o tym nie powie głośno? Przecież te wrachlaki w sejmie nic nie zrobią, potrzeba chyba jakiejś rewolucji bo inaczej nic się nie zmieni, Polska stanie się krajem głodujących starców, bo wszyscy na siłach uciekną za granicę z tego bagna.

Polska stała się bankrutem za Gierka który brał kredyty bo dawali oczywiście dawali do pewnego momentu. To samo mamy teraz Tuskowi też wszyscy pożyczają a on ochoczo bierze czy historia nie lubi się powtarzać;)

Gość uikz223
a czy Polska to biedny kraj ? odpowiedz brzmi nie .. POlska nie jest ani biednym, ani bogatym krajem .. Jesli ktos twierdzi inaczej to zapraszam na Ukraine gdzie zarabia sie 200 zł miesiecznie .. I ludzi nie stac nawet na 20 letni samochod . Dodam ze Ukraina nie jest najbiedniejszym panstwem swiata .. Okolo 80 panstw jest biedniejszych od Ukrainy - wiekszosc to panstwa Afrykanskie .. Koles ktory twierdzi ze Polska jest biednym krajem sie kompromituje .. Byc moze była 15 lat temu biednym krajem , ale obecnie nie jest ... Bez najmniejszych i jakichkolwiek wątpliwosci ..

Przypomnę że jesteśmy w Unii i do tych krajów powinniśmy się porównywać do ich standardów a nie bo ten czy tamten kraj biedniejszy czy do Afryki