Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia002

Antykopcepcja

Polecane posty

Gość klaudia002

Chce zacząc uprawiać sex jednak nei weim jak sie zabrac za zabezpieczanie. Nie chce polegać tylko na gumkach. Jak wyglada zakup tabletek? Czy wypisuje je tylko ginekolog ?

pigułki hormonalne sa tylko na receptę musisz iść na wizytę i powiedzieć, o co chodzi lekarz przeprowadzi z Tobą wywiad i przepisze Ci piguły, o ile nie będzie przeciwwskazań chyba, że trafisz na porządnego lekarza (w co watpię), to skieruje Cię na badanie poziomu hormonów płciowych (z krwi)

Badania krwi nie są konieczności jak pisze Ewa 33 bo większość kobiet ich nie potrzebuje. O ile w wywiadzie nie wyjdą jakieś problemy to można brać bez badań. reszta jak wyżej czyli: -wywiad -badanie ginekologiczne i USG -recepta -kontrole co pól roku minimum.

Mam kilku znajomych lekarzy i każdy mówił to samo. O ile z cyklem i ogólnie wszystko jest ok to nie ma konieczności badań. Jeżeli coś było wcześniej nie w porządku to należy je zrobić.

Może i poziom hormonów badać się powinno ale to drogie badanie więc on nie wysyła a mało kogo na nie stać ot tak sobie, bo z reguły tabletki anty ZACZYNAJĄ brać nastolatki która z dupy sobie nie wyciągnie 300 zł

Cóż jakoś im ufam bardziej niż anonimowej osobie w necie:-) Ale niech każdy robi jak uważa

Ja na sowim zdrowiu nigdy nie oszczędzam więc nie wiem o co ci chodzi. Nie raz i nie dwa wydawałam dużo więcej na wizyty u specjalisty i leki. Więc niby czemu lekarz miałby mnie okłamywać i ich nie zlecać? Zresztą nie rozumiem tej kłótni.

Gość nie jestem ta pomarancza
nie robia bo drogo boze jaka ty durna miarka jestes :D:D:D:D:D

to Ty nie oszczędzałaś ale mnie i 90 % nastolatek o ile stać na anty te 50 zł w miesiącu, to nie stać mnie, żeby wyjebać 300 zł na badania :O

A skąd wiesz,że nie robię badań? jJ mówię o badaniach na początku brania. I jak mnie poinformował mój lekarz i kilku znajomych.

Zresztą ja nie prowadzę dyskusji gdzie ludzie się chamsko zachowują. Można dyskutować ale na poziomie.

Gość badania hormonow nie sa
jakos bardzo potrzebne, ale za to: - cytologia, - badanie ginekologiczne, - usg piersi, - dokładny wywiad rodzinny, - badania krwi: aspat, alat, krzepliwosc, mofrogologia to podstawa zanim lekarz przepisze tabletki anty!

Gość badania hormonow nie sa
morfologia* :D