Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co kupujecieeee

ile wydajecie na swieta w uk

Polecane posty

co do wydatkow w swieta, podobnie jak u wszystkich wyzej ja sie nie nastawiam na zadne sumy, bo zawsze jest inaczej my spedzamy swieta troche inaczej, wigilia normalnie po polsku z rodzina ktora mamy tutaj, ale potem okolo 20 idziemy do pubu ze znajomymi anglikami 25 siedzimy w domu i objadamy sie, i spimy do oporu, odmawiamy grzecznie na wszelkie zaproszenia a 26 ja ide na zakupy- wiecie o co chodzi!!!!!! na pare godzin, potem maz po mnie przyjezdza, bo inaczej nie dotacham do domu toreb 27 kupujemy razem jakies wypatrzone meble i inne takie wieksze rzeczy, bo to prawdziwa okazja ogolnie, ja na swieta planuje duze wydatki

w Londynie zawsze, i to jak zapelnione.jest bardzo fajnie, swiateczne ozdoby, muzyka, ludzie usmiechnieci bo to dopiero poczatek wolnego czasu, dobre jedzenie, mila atmosfera ja jestem z tych niepraktykujacych katolikow, maz innego wyznania wiec na pasterke sie nie wybieramy

Gość jeszcze 12% dla Korka
przeciez wszedzie w UK puby sa pootwierane w Wigilie, bo u nich to tradycja, ze sie ja tam spedza...

ponieważ dostalam wymarzona nowa prace, zamierzam wydac wiecej niz zwykle:P na pewno kupimy nowy TV- duzy, no i sporo żarełka, jakieś prezenty, sylwester... sw Mikołaj w tym roku był h.o.j.n.y, oj tak:)

mi mala gratulacje;) zdesperowana tutaj gdzie mieszkam puby i nie tylko puby w wigilie pootwierane sa normalnie, dzien jak kazdy inny, w pierwszy dzien swiat sa pootwierane wlasnie jakos do 17 , ale to tez tylko te male '' osiedlowe'' te wieksze typu lloyds sa normalnie otwarte cale swieta

Zona to nie wiem kiedy pracowalas, ale ja od 1999 chodze do pubow w Wigilie wieczorem , najpierw bo bylam sama i znalam tylko Anglikow, a potem i teraz bo lubie.

Gość mama chlopca 1 rok........
ja tez od 10 lat widze, ze pubu pootwierane normalnie w wigilie, przeciez biura tez 'oficjalnie' dzialaja w ten dzien. natomiast 25 nie ma transportu w Londynie, wiec z tego co kojarze nie wszystkie puby, kanjpy itp sa otwarte. tak naprawde najwieksze imprezy tutaj sa 26 grudnia.

Gość wigila tutaj
to przeciez normalny dzien. Zycie zamiera jedynie 25 a w drugi dzien swiat juz znow tetni na calego :D I dobrze, ja tak lubie.

Gość fgjjbjf
serio zona napisz gdzie i kiedy pracowalas, bo chyba troche wymyslasz, kazdy wie i kazdy widzi ze puby sa otwarte i to z pelna pompa, mysle ze raczej nie masz pojecia i bardzo klamiesz o sobie

Gość wigila tutaj
Zona co ty opowiadasz? Wszystkie puby, knajpy w Wigilie sa normalnie otwarte. W sumie jedyny spokojniejszy dzien to 25 grudnia bo 26 juz znow szalenstwo sie zaczyna ;-)

Gość damy rade bo kto jak nie my
jak przyjechalam do UK pierwszy raz 14 lat temu to puby byly w Wigilie normalnie otwarte

wezcie juz przestance insynuowac, ze klamie! a jaki niby cel mialabym w klamaniu???? pracowalam w pubie w latach 2004-2006, w centrum cardiff i oby dwa zamykalismy dosc wczesnie w wigilie. dlatego dziwie sie ze mowicie ze wszystko jest normalnie pootwierane - moze ja mialam to szczescie trafic na takie miejsca pracy i tyle. juz nie robcie afery ludzie.

Gość fgjjbjf
zona nikt nie robi afery tylko po prostu wychodzi ze g...wiesz o Anglii tak naprawde a madrzysz sie jakbys sie tutaj urodzila i wracajac do twojej wypowiedzi z innego tematu- tak naprawde to wcale nie jestes jakas specjalnie ladna, ot zwykla przecietna laska z pofarbowanymi kiepsko wlosami

niestety ladniejsza sie nie urodzilam, ale nie narzekam :) te puby w ktorych ja prcowalam zamykali wczesnie i tyle! tak trudno ci to zrozumiec??? a inne puby to nie wiem bo w wigilie nie wychodzilam nigdzie na miasto. widocznie istenija wyjatki. w uk jestem ponad 6 lat. smieszni jestescie :)

Gość fgjjbjf
no wlasnie, a madrzysz sie ciagle ze az mdli

Gość fgjjbjf
a madrzysz sie jakbys miala tutaj przodkow od pokolen

co do knajp w Anglii zamykali o 23;)) jeszcze 5 lat temu,jedynie kluby nocne do 2,

Gość radamana
Zona odpusc juz sobie :O Miej troche klasy dziewczyno, nie kompromituj sie wiecej.

Gość radamana
jak przekupa :O

Gość fgjjbjf
buhahaha radamana dobre!!!!

nie wiem od kiedy jestescie w uk;))ale weszla ustawa chyba z 4 lata temu i knajpy godziny przedluzyli,