Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prolmed Polska

Czy macie problemy z nadciśnieniem tętniczym?

Polecane posty

Gość Prolmed Polska

Szanowni Państwo! Jako młoda firma, zajmujaca się sprzedażą sprzętu medycznego, chcielibyśmy zaproponować jak też przekonać Państwa do zainwestowania w zdrowie swoje jak i najbliższych - czyli zakupu ciśnieniomierza elektronicznego! Dlaczego koniecznie jest sprawdzanie swojego ciśnienia ? Ciśnienie krwi ulega ustawicznym zmianom zarówno długookresowym (co związane jest z wiekiem, stanem zdrowia itp.),średniookresowym (zależnie od pory doby, aktywności, stanu psychicznego, spożytych używek itp.) jak i krótkookresowym (w obrębie cyklu pracy serca). W momencie skurczu serca, kiedy porcja krwi wypychana jest z serca do aorty, w tętnicach panuje najwyższe ciśnienie wynoszące zazwyczaj u zdrowego dorosłego człowieka od ok. 90 do 135mmHg (zazwyczaj 110130); w chwili rozkurczu jest najniższe, np. od ok. 50 do 90 mmHg (zazwyczaj 6580). W praktyce medycznej, do oceny stanu zdrowia badanej osoby istotna jest wartość zarówno ciśnienia skurczowego, jak i rozkurczowego, toteż podawane są obie wartości, co zapisuje się np. 120/80 mmHg. Systematyczne pomiary ciśnienia krwi są jedną z podstawowych metod kontrolowania stanu zaawansowania choroby osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze jak również inne choroby układu krążenia. W razie wszelkich pytań dotyczących kwestii urządzeń do pomiaru ciśnienia zapraszamy do kontaktu z naszą firmą: mail: prolmed.polska@gmail.com gg: 28787074 Zapraszamy też do dyskusji na temat Waszych opinii na temat nadciśnienia tętniczego oraz urządzeń do ich pomiaru oraz zapraszamy na nasze aukcje: http://allegro.pl/listing.php/search?string=p roton&category=1450&description=1 Pozdrawiamy! Prolmed Polska

Gość Piotrek...
Kolega wyżej widzę że jest raczej indywidualistą który jeszcze nie chorował :) Gratuluje! Ja nie mam tyle szczęścia, nadciśnienie dostałem w genach po tacie, razem z krzywą przegrodą nosową którą tydzień temu miałem przyjemność operować i mimo ze mam dopiero 26 lat to już jestem zmuszony brać leki (przez rok - profilaktycznie) i kontrolować ciśnienie. Rok temu w sierpniu mialem ciśnienie ok 200/110 i raz puls ok 120 a za godzinę 40. Odjazd nieprzeciętny i w złym tego słowa znaczeniu. Wprawdzie to był jednorazowy wyskok ale mimo to wiem od tamtej pory że niestety towarzyszy mi nadciśnienie i prędzej czy później będzie trzeba jeszcze bardziej to kontrolować. Tak więc nabyłem ciśnieniomierz i muszę przyznać że to bardzo dobre urządzenie. Jednorazowy wydatek a stała korzyść. A skoro ja go używam to chyba większość osób ponad 30 rok życia powinna go mieć. Tak więc ja polecam. Co prawda używam urządzenia innej firmy ale tą markę znam z zagranicy i chyba cieszy się dobrą renomą, bo widziałem ich sporo :) A na temat farmacji mam swoje zdanie ponieważ miałem nieprzyjemność być przedstawicielem medycznym. Niewątpliwie jest skorumpowana ale i bardzo potrzebna o ile lekarz kieruje sie dobrem pacjenta. A jeśli na jedną chorobę dobre są dwa leki to super jak lekarz kieruje się zasobnością portfela pacjenta a nie swoim... W każdym razie - temat rzeka... Pozdrawiam

Gość A co tu się znowu dzieje
Ja niedawno maiłam nadciśnienie,ale juz od pary dni jest wzorowe i spokój:)

Gość A co tu się znowu dzieje
Kolega przedstawiciel medyczny:)oj to kiepski z Ciebie gość,a wiesz ,ze lekarze nie lecza tylko zaleczaja,żeby włąśnie przedstawiciele mieli co robić????Nie ma czegoś takiego jak w gebach odziedziczyłem po tacie,hehe taaaaaaajasne po 30,to dopiero zdrówko sie zaczyna amoe jakies cieśnieniomierze itp:)

" Piotrek... Kolega wyżej widzę że jest raczej indywidualistą który jeszcze nie chorował Gratuluje! Ja nie mam tyle szczęścia, nadciśnienie dostałem w genach po tacie, razem z krzywą przegrodą nosową którą tydzień temu miałem przyjemność operować i mimo ze mam dopiero 26 lat to już jestem zmuszony brać leki (przez rok - profilaktycznie) i kontrolować ciśnienie. Rok temu w sierpniu mialem ciśnienie ok 200/110 i raz puls ok 120 a za godzinę 40. Odjazd nieprzeciętny i w złym tego słowa znaczeniu. Wprawdzie to był jednorazowy wyskok ale mimo to wiem od tamtej pory że niestety towarzyszy mi nadciśnienie i prędzej czy później będzie trzeba jeszcze bardziej to kontrolować. Tak więc nabyłem ciśnieniomierz i muszę przyznać że to bardzo dobre urządzenie. Jednorazowy wydatek a stała korzyść. A skoro ja go używam to chyba większość osób ponad 30 rok życia powinna go mieć. Tak więc ja polecam. Co prawda używam urządzenia innej firmy ale tą markę znam z zagranicy i chyba cieszy się dobrą renomą, bo widziałem ich sporo A na temat farmacji mam swoje zdanie ponieważ miałem nieprzyjemność być przedstawicielem medycznym. Niewątpliwie jest skorumpowana ale i bardzo potrzebna o ile lekarz kieruje sie dobrem pacjenta. A jeśli na jedną chorobę dobre są dwa leki to super jak lekarz kieruje się zasobnością portfela pacjenta a nie swoim... W każdym razie - temat rzeka... Pozdrawiam" CHOROWAŁEM CZY NIE ALE JUŻ BYM WOLAŁ MIEĆ ZBYT DUŻE CIŚNIENIE NIŻ TO CO MAM:P.A JUŻ KILKA KONOWAŁÓW SOBIE U MNIE NAGRABIŁO:O.nATOMIAST NAWET JAK MASZ RACJĘ ŻE WARTO MIEĆ CIŚNIENIOMIERZ TO NIE ZNACZY ŻE NIE NALEŻY STOSOWAC ŚRODKÓW KTÓRE POLECAM:p.jAK CHCESZ TO MOGE PODAĆ:P.W PORÓWNANIU DO PIGUŁ CENA JEST SYMBOLICZNA-NAWET TE NAJDROŻSZE WERSJE KOSZTUJĄ W UŻYCIU MNIEJ NIŻ 100 ZŁ ROCZNIE:classic_cool:.Dodam ze sam to stopsuję ale raczej w celu odkwaszenia organizmu i czasami jak mały koksik pomagający przy wysiłku fizycznym:classic_cool:.

Gość pa_dusia
A Ty Max co masz za chorobe???odkwaszasz sie proszkiem zasadowym???

Właściwie to nie wiem czy jestem zakwaszony ale to co łykam to jest lekarstwo na raka-ale używam to profilaktycznie :classic_cool:.A mam problemy z wizją i fonią i znam tylko 1 metode na to i to bardzo ascetyczną:O.

Gość Piotrek...
Max- myślałem że robisz sobie jaja. Co Ci dolega i czym się leczysz? Tak poważnie. A jeśli chodzi o poprzednią wypowiedź to niech mi któs mówi że nie ma obciążenia genetycznego nadciśnieniem to zaprzeczy wielu wybitnym kardiologom z którymi miałem trochę wspólnego. Z reszta sie zgodze - lekarze zaleczaja raz zeby przedstawiciele mieli co robić a dwa żeby na tym zarobili... A co do ogólnej wypowiedzi - rozumiem że w moim kontekście była ironiczna bo też uważam że życie zaczyna się po 30-tce :) Ale to nie zmienia faktu samych urzadzeń do pomiaru ciśnienia. Jeśli nie teraz to zapewniam że każde z Was kiedyś z pokorą takie urządzenie nabędzie :) Ciśnieniomierza to życzę Wam lub nie bo to bez znaczenia ale oczywiście żadnych chorób z tym związanych - nie! Pozdrawiam

Ja mam pewne problemy ze wzrokiem i słuchem:O.A na słuch znalazłem tylko o głodówce i to perfidnej:O.Na wzrok też głodówka i mające mniejsze znaczenie dieta:O.A co do genetyki-chyba ma jakieś znaczenie ale wielu to mocno przecenia:P.Człowiek który według genetyki powinien długo nie pociągnąć jeżlei stosowałby zdrową dietę i nie tylko to może o wiele dłużej pociągnać nioż degenerat genetycznie niby lepszy:P.Za dużo niektórzy się naoglądali filmu gatacca:D.I n zbyt duże ciśnienie polecam zwiazki potasu;).

Gość Piotrek...
No to faktycznie sposoby na Twoje dolegliwosci są perfidnie nieprzyjemne. Co do genetyki faktycznie masz racje - nie ma sie tym co sugerowac ale cos w tym jest. Ja otrzymalem spadek po tacie - krzywa przegrode nosowa ktora juz dwukrotnie operowalem (cala Ojca rodzina na to cierpi) i nawet glupia sprawa jak krzywa dolna jedynka! :) I to samo przekazalem ja swojej córce :) Ale to prawda - nie ma co patrzec na geny tylko dbac o siebie bo wkoncu kazdy jest kowalem swojego losu. Geny moga tylko troche nas wspomoc albo troche utrudniac. Dziadek np byl alkoholikiem, Ojciec nie jest i ja tez nie ale trzeba uwazac... wkoncu obciazenie genetyczne moze byc :) A co do nadcisnienia naprawde uwazam ze zawsze warto kontrolowac cisnienie i kupic sobie taki cisnieniomierz. Naprawde przydatne urzadzenie. Kupilem teraz na gwiazdke babci, ten z pierwszego postu firmy Proton i musze firmę Prolmed pochwalic. Jestem zadowolony z zakupu i obsługi przez firmę. Pozdrawiam!

Ja NIE MAM TAKICH PROBLEMÓW:D.ALE WRĘCZ NA ODWRÓT-ZA NISKIE CIŚNIENIE MAM:O.MOŻE BYĆ TO PO CZEŚCI ZASŁUGA TYCH ODŻYWEK ALE ZA NISKIE JUŻ MIAŁEM WCZEŚNIEJ WIĘC ODŻYWKI NAJWYŻEJ PO CZĘŚCI SĄ PRZYCZYNĄ;).ALE MUSZE DBAĆ O ŻYŁY I TĘTNICE BO Z NIMI GORZEJ:O.

Gość Piotrek...
No Max... Podobno optymizm to 80% sukcesu! :) Życzę Ci zdrowia... Duuużo zdrowia! :)

Przesadzasz z tym optymizmem:P.Ja nie jestem poptymistą ale po prostu staram sie sprawdzić wszystkie bezpieczne metody;).A jak nie ma wyboru to bezpieczniejsze niż inne proponowane-np. olej lniany zamiast iperytu na nowotwory;).

W dzisiejszych czasach chyba lepiej byłoby zapytać o to, kto nie ma problemów z nadciśnieniem - tych osób byłoby zapewne mniej. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak takie nadciśnienie jest niebezpieczne, a wystarczy zachować odpowiedni styl życia i przed takim ciśnieniem można się skutecznie ochronić. Centrum Medyczne Vimed zaleca przede wszystkim odpowiednią dietę, która można skutecznie oddalić od nas wiele z chorób, wynikających właśnie z niewłaściwego odżywiania się.

Gość basiennnkowa
Ja mam problemy z nadciśnieniem i jednocześnie z podwyższonym cholesterolem. Przyjmuje od miesiąca Amlator. I rzeczywiscie czuje sie lepiej. Ale jednak warto być pod opieką i kontrolą lekarza.

Gość kajjjjetanka
Czy to jest taki lek który przyjmuje sie już na zawsze ? Czy moze jednak tylko do momentu ustapienia objawów i problemów z wysokim cisnieniem ?

Gość kathinkaa
Wiesz co to wszystko zalezy od lekarza, mysle ze on juz ustali i zaproponuje dla Ciebie własciwe leczenie.

Gość paulibka23
Jakie sa pierwsze niepokojące objawy nadciśnienia ? Jak to było u Was ?

Gość dominieka8
Oczywiscie na pewno uderzenia gorąca do tego sama czujesz po sobie kiedy masz silne bóle głowy, zawroty, czesto i wymioty.

Gość gość
odczucie nadciśnienia to uczucie jakbym była po sprincie - szybki oddech, a jak się położysz ro słyszysz pulsowanie w skroniach.

Gość gość
tak jak napisane wyzej a oprocz tego silny bol glowy wrecz ucisk pod czacha i ogolnie uczucie zlego samopoczucia

Gość natttaliwa
Dokładnie mam to samo. I własnie najlepszym rozwiązaniem w tym przypadku jest ba pewno to aby pojsc do lekarza po odpowiedni lek.

Gość alllibańska
Tak jest na recepte po prostu musisz isc koniecznie do lekarza. Mysle ze takich rzeczy nie mozna bagatelizowac.

Gość seskowska2
Jesli to jest odpowiedni lek i daje konkretne efekty jesli chodzi o leczenie to uwazam ze warto jest go przyjmować. A z nadcisnieniem nie ma żartów.

Gość gość
Tutaj czesto takie soki mogą sie nie sprawdzić. Przy nadcisnieniu jednak najlepiej jest sie udac do lekarza.

Gość ollliwkowa
Ale jak ktoś juz tutaj napisał lek Amlator jest naprawde doskonałym rozwiązaniem i mysle ze spokojnie mozecie własnie porozmawiac na jego temat ze swoim lekarzem.