Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przerażona

moje dwumiesięczna córka się podnosi i obraca z brzuszka na plecki

Polecane posty

Gość jestem przerażona

jestem przerażona!!!!! moja dwumiesięczna córka leżąc w pozycji półleżącej potrafi unieść główkę i się sturlać a jak leży na brzuszku to jest w stanie się obrócić na plecki aż się boję że to niebezpieczne czy to nie za wcześnie czy powinnam iść do lekarza

moja siostra ma synka,teraz ma 9 miesiecy i chodzi,jak mial 5 miesiecy to sam siedzial,tez sie martwila,ale lekarz jej powiedzial,ze jesli dziecka sie do niczego nie zmusza,i robi pewne czynnosci samo,to nic zlego sie nie dzieje.

jeśli dziecko samo to robi,a nie rodzic to ok,bo nie wolno ingerować w rozwój dziecka,ale jeśli dziecko wygina się w łuk,może mieć mocne napiecie mięśniowe,czy jakos tak to się nazywa a to wymaga konsultacji,synek koleżanki to miał i musiał mieć rehabilitacje z powodu dużego napięcia mięśni,ale zaczął wcześnie chodzić bo jak miał 9,5 miesiąca. Mój synek obracał się jak miał 4 miesiące tak jak zaczął pełzać :)

Pauuulla24 mój usiadł jak miał 5,5 miesiąca-pierwsze kroki przy meblach jak miał 8 miesięcy,ale teraz ma 13 miesięcy,chodzi sam ale glebę jeszcze zalicza :)

Gość ale 2 miesiace to chyba troszk
za wczensie. Takie dzieco jeszcze nie trzyma sztywno głowki. Ja bym jednak to skonsultowala z jakims dobrym lekarzem albo rehabilitantem. MOze akurat taki urok twojego malenstwa, ale moze to byc wzmozone napiecie miesniowe, a to trzeba juz rehabilitowac

moj syn mial 2 msc tez sie obracał z brzuszka na pleci , pediatra mowila ze jest z nim wszytsko wporzadku i dobbrze sie rozwija