Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grażkaaaaaaaaaaaaa

imie dla syna- Parys czy Allan?

Polecane posty

Gość grażkaaaaaaaaaaaaa

które ładniejsze

Gość paszczakovva
Mnie sie zadne nie podoba. Obydwa po równo, więc nawet nie powiem, które jest "mniej paskudne"

Gość ville
zastan awiam sie cyz dac córce na imie Kamila :) jak myślicie?

Gość andrychowska
nie krzywdź swojego dziecka;(

Gość lolka1105
Gdziesz czytalam, ze im nizsze wyksztalcenie ma matka, tym wymyslniejsze imie wybiera dla dziecka....taaa...cos w tym jest.

Gość dyrektore to jest
hahahahahha a kamila ladne

Gość konsalwadore amore pomidore
oba beznadziejne alan no ja p*** dziewczyno.. ogarnij sie .. parys .. chyba za duzo mitologii Greckiej sie czyta widze

Gość hfhjhdhjg
mysle ze fajne imie bedzie Boberek Żwirek lub Muchomorek i Gucio ..pozdrawiam serdecznie bUziaCzKi:)

Gość ggggggggggggggggggggioiu
a może Zeus?? wiesz imię z historią?? albo Prometeusz??

Ja pierniczę! Sama zdecyduj! Twoje dziecko, Twoje i jego życie! Co cię zdanie innych obchodzi?! A co do tego, czy dzieci śmiać się będą: jak im rodzice naopowiadają, że trzeba się śmiać, bo to wymyślne imię, to będą. Dzieci same z siebie nie wiedzą, które modne i popularne, a które nie! Mi się żadne z tych dwóch nie podoba. I co? Obchodzi cię to, że jakiejsć obcej osobie z internetu nie podoba sie imię dla twojego dziecka?

Gość patologia.net
llolka - dokładnie im niższe wykształcenie ( ale z powodu IQ - a nie z pokręconego losu ) tym bardziej wymyślate imiona pracuję w pomocy społecznej i w większości patologicznych rodzin imiona dzieci to: roger, kevin, jessica, vanessa itp.

Gość dyrektore to jest
zaraz tam-''ogarnij sie .. parys .. chyba za duzo mitologii Greckiej sie czyta widze '' naucz sie czytac ze zrozumieniem

Ja zauważyłem, że im bardziej ludzię są na poziomie, tym imiona są starsze. W "starych" rodzinach normą są imiona po jakimś przodku (znam Władysława i Stanisława).

Gość mooooooooosa
oczywiście to prowokacja ale to dobre miejsce, aby podzielić się spostrzeżeniami dziewczyna bez szkoły, mieszkająca na wsi, chłopak robol i pijak - typowi nieudacznicy. syn? ALAN dziewczyna nie skończyła nawet gimnazjum, głupia jak but, białe kozaczki i tipsy - z tych klimatów, ojciec po wyroku. córka? NICOLE matka - typowa biedota, zaniedbana, niezbyt rozgarnięta, 3 dzieci 4 w drodze, z różnych ojców, mieszka w dzielnicy slamsowej . córka ? DŻESIKA to tylko wybrane przykłady, które znam ja. pewnie każdy z nas może podobne spostrzeżenia poczynić w swoim otoczeniu. takie "zagraniczne" imiona dają swoim dzieciom najczęściej ludzie, którzy sami sobą nic nie reprezentują, marzy im sie "wielki świat", do którego oni nigdy wstępu mieć nie mogli, dlatego wydaje im się, że takie "światowe" imiona ich dzieci przybliżą ich trochę :-D

Na razie wśród znajomych padły imiona Denis, Brian oraz Nicola. CIekawi mnie, kiedy będzie CJ (SiDżej) i tym podobne.

Gość ja mam na imię Magda i żałuję
"Czy dzieci śmiać się będą: jak im rodzice naopowiadają, że trzeba się śmiać, bo to wymyślne imię, to będą. Dzieci same z siebie nie wiedzą, które modne i popularne, a które nie!" zgadzam się w 100%. Żarty dzieci świadczą o niskim poziomie ich rodziców. Osoba głupia (jak widzę po wypowiedziach większość z Was) wyraża swoją opinię szybko i dosadnie, mądrzy ludzie wiedzą, że mądrość polega na myśleniu, a jak pomyślicie, to imię to tylko zlepek liter. Dlaczego niby imię Patryk jest "zwyczajne" a Parys już nie? To właśnie głupi rodzice przekazują swoją głupotę dzieciom, które potem śmieją się z innych same nie wiedząc czemu, bo nie są nauczone myślenia. Ktoś napisał, że rodziny "inteligenckie" nadają stare imiona, a przecież imię Parys jest starsze niż Zofia. Nie mówiąc już o tym, że nadając dziecku imię "zwyczajne" pozbawiamy je osobowości, jest jednym z wielu Stasiów, Zoś, Julii, Janków w przedszkolu. Pamiętam jak u mnie w szkole Piotrek, Paweł, Ania, Ewa, Agnieszka miało co drugie dziecko, a Kordian był jeden. Każdy chłopiec skrycie zazdrościł mu nieprzeciętnego imienia, a wszystkie dziewczynki się w nim podkochiwały.

jak dla mnie to to zupełnie normalne imiona, tyle tylko, że nie spotkałam sie jeszcze z imieniem allan przez 2x ll, tylko przez 1x l alan. dlatego ja dałabym normalnie alan nie allan.

Gość ksiegaimion
Parys, imię męskie, prawdopodobnie pochodzenia przedhelleńskiego, oznacza "piękny". W mitologii greckiej nosił je Parys, ukochany Heleny Trojańskiej. W Kościele katolickim jego patronem jest św. Parys, biskup Teano. Imię to było nadawane w Polsce już w średniowieczu (także w formie Parzysz). Parys imieniny obchodzi 5 sierpnia.

Gość planujemy dla syna
właśnie imię Alan. obydwoje z mężem mamy wyższe wykształcenie prace i mieszkanie. nie jesteśmy patologią. więc jak ktoś myśli tylko stereotypami to zazdroszczę inteligencji. znan dżesikę afrodytę i wiele innych osób noszących według licznych z was różne dziwaczne imiona. nic wam do tego jakie rodzice wybiorą imię! a tak na marginesie zniżę się do waszego pziomu "Wojtek to chodził bez portek"

Gość ale się podniecacieeee
przeciez to prowokacja gimgowno okupuje kafe jak to ktoras napisala:D