Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qscesz

Jak zmienić znajomych?

Polecane posty

Gość qscesz

Jestem na 4 roku studiów. Od początku mam taką grupkę znajomych. Znamy się już te 3 lata, ale przez ten czas nie zdążyliśmy się zgrać ani jakoś przybliżyć do siebie, co mnie bardzo mierzi. Wydaje mi się, że to wszystko zawsze było nieco sztuczne i pozorne. Niby fajnie znajomi i w ogóle, ale nie było w tym szczerości. Rzadko kiedy się z nimi dobrze bawiłem. Najczęściej po prostu wyjścia z nimi były stratą czasu. Nigdy nie było jakiejś większej ochoty żeby spotkać się normalnie, pogadać czy coś, tylko jeśli już to picie i wyjście do klubu. Ja sam mieszkam w akademiku, więc w tamtym roku zapraszałem do siebie na to picie. Teraz gdy już nie zapraszam to nikt nic nie organizuje. Widzę się z nimi jedynie na zajęciach, z jednym kolegą nie gadałem 2 miesiące, bo po prostu nie znoszę go. Inny kolega znalazł dziewczynę i się odłączył, inny przestał się odzywać. Pozostała mi tylko najbliżej jednak koleżanka, która uważa się za moją przyjaciółkę. Jest bardzo nachalna, ciągle opowiada mi o swoich przeżyciach miłosnych, o jej przyjaciółce, która pije i w ogóle porusza jakieś nudne, babskie tematy i też mam jej już dosyć. Chciałbym mieć takich znajomych, z którymi mógłbym poczuć się swobodnie, na luzie, bez żadnych pozorów, dziwnej sztuczności poszaleć gdzieś. Beznadzieja :(

Gość bez przesady123456789
szukasz znajomych na kafe?mam tez dosyc swoich albo moralniaki ze nigdzie nie wyjda nawet do klubu ani nigdzie bo jak jak tam mozna bardzo wartosciowi ludzie ale mam jeszcze czas i chce sie rozerwac.a nie moge.a druga tylko by pila wiec nie pamietam ich trzezwych.chcialabym pomiedzy.gdzie pogadam wartosciowo o zyciu ale i tez wyjsc gdzies nawet do teatru badz na inne kultowe imprezy

powiedz mi szukasz tutaj zmian?moze powinienes sie od dziewczyny odlaczyc i zapoznac reszte wydzialu inne kierunki?a w akademiku nie mozesz zapoznac?

Gość qscesz
Jestem nieufny wobec ludzi i zamknięty w sobie. Ciężko mi zapoznawać ludzi tak po prostu :( A teraz czuję się strasznie spętany tymi znajomościami.

chcesz zmian a sie boisz..wiec stoj w jednym miejscu tu na pewno znajdziesz czego szukasz. zapisz sie na jakies kolka..pomoze Ci w poznaniu innych ludzi.bo na razie nie dazysz do zadnych zmian,tylko rozpaczasz nad losem.a ta kolezanke zostaw bo widze ze wobec niej nie jestes szczery skoro nie umiesz jej tego powiedziec co wypisujesz tutaj o niej na forum

pozatym powinienes moze juz po malu szukac pracy tam na pewno uda Ci sie zmienic towarzystwo