Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WkrotceMamusia

JAKĄ POLECACIE BUTELKE DO MLEKA DLA NIEMOWLAKA ?

Polecane posty

Gość WkrotceMamusia

Prosze o rady jaka butelke kupic dla niemowlaka by byla trwala i ile ml aby miec ja do konca np do tych 2lat

Gość po wodce
dobrze wyplukac to i dluzej sie nada niz do 2 lat :P

Gość WkrotceMamusia
pytam powaznie :D

Gość tak mysle
TT, Avent badz zywkla butla.....one nie sa strasznie drogie wiec jak jedna nie bedzie to druga bedzie;)

Gość WkrotceMamusia
a co myslicie o LOVI ? z aventa slyszalam ze przeciekaja ?

Gość DOBRA SPACEROWKA1
AVENT! nic nie przecieka , no chyba że nie dokrecisz dobrze, ja używam od połtora roku dwie butelki i są super, tylko smoczki dokupuję, aha smoczki z lovi do aventu tez pasują, także można dokupywać bo są tańsze i tak samo dobre

Gość WkrotceMamusia
dwie butelki mi wystarcza jedna do mleka a druga do soku ? mam pytanie zeby mi starczyly na dluzej to ile ml mam kupic ?

mi zdarzało się że Avent przeciekał - ta 120 ml ale pomaga wygotowanie butelki i smoczka i wtedy już jest ok. 260 ml mi nie przecieka bo ma taki dodatkowy pierścień który zakłada się między szyjkę butelki a smoczek ale osobiście wolę TT chociaż ta mniejsza mnie wkurza bo kupiłam z niewyraźną podziałką

kup 260 ml i będzie ok. ja używałam 120 jak córcia była mniejsza a teraz czasami podaję w niej soczek albo herbatkę. mi są potrzebne 3 butelki bo córcia pije mleko ok 23, 3, 6 rano i nie chce mi się ich w kółko zmywać.

tez polecam avent:) chodz tez mi ta pała przecieka ale ta duza jest super...ale co do małej to mozesz ja dostac od swojej połoznej bo teraz jakos dawaja:)

Gość DOBRA SPACEROWKA1
ja miałam tez taką zwykła z canpolu za 7 zł i córka tylko z niej piła na samym początku, a smoczek tylko kałczukowy musial byc, takze wiesz zalezy to od dziecka ktorą butle i jaki smok preferowa bedzie, ja ylko wiem ze z canpola smok jest bardzo mieki i mała bardzo łatwo z niego pila a z Aventu krztusiła sie, potem jak miała 4 miesiace to powoli zaczeła pić z aventu....musisz sama zobaczyć, moim zdniem kup najpier 2 butelki jedną z aventu a drugą jakąc inną i sama zobaczysz,

czyli widocznie te małe z Aventa mają jakieś wady. ja kupiłam laktator z tą butelką i stąd ją mam.

i pamiętaj o wymianie smoczków! zgodnie z wiekiem (miesiącami) trzeba smoczki zmieniać, żeby dziecko uczyło się pić smoczkami z większym przepływem. mam koleżankę której 1,5 roczne dziecko do dzisiaj pije z 1 i nadal nie opanowało nauki picia z niekapka, bo go "zalewa". ja swojej córci smoczki zmieniałam i teraz już ładnie pije z niekapka a ma niespełna 7 miesięcy (koleżanka była pod wrażeniem :))

Gość ja mam takie butelki
I sobie je chwale do mleka antykolkowa z Dr Brown's a do herbatki tez z tej firmy i dodatkowa do herbatki którą dostałam od położnej z Aventu i małemu te odpowiadają,chociaż woli z Dr Brown's,ja sobie je chwale.

Gość mamaaaaaaa
my mamy TT i jestesmy bardzo zadowoleni, nic nie przecieka w przeciwienstwie do avent

Gość vvv vvvvvvv
My mamy z lovi i avent ale chyba z lovi jestem bardziej zadowolona

Gość polecam m
Dr. Brown

Gość mamaRafałka
ja także polecam Avent,mam 3-jedna 120 ml i 2 260 ml.

Gość WkrotceMamusia
czym z lovi sie rozni kolor rozowy i niebieski bo spotkalam sie z takimi dwoma

Gość ja mam aventu
i nie narzekam wogole a ciagle je gotuje razme ze smoczkami, dobrze sie tryzmaja te male 120ml to jedna mialam z laktatorem a druga dostalam w reklamowce z probkami od gina wiec nie kupowalam :p a dwie duze dokupilam mam 4 i tyle to dla mnie ok zeby non stop nie gotowac mi żadna nie przecieka

Gość gość
Avetn najlepsza. Kupilam zestaw 3 butelek mam je juz rok czasu, czesto wyparzam i nic sie nie dzieje.

Gość gość
a ja polecam z firmy babydream butelki do kupienia w rossmannie nie przeciekaja maja ladne motywy dobra skale i trwale smoczki a do malych butelek 150ml jest dolaczony uchwyt zeby dziecko samo sobie trzymalo w pozniejszym czasie duże butelki maja 300ml polecam

Gość gość
Nikt na to pytanie ci nie odpowie, ty nie wybierzesz butelki tylko twoje dziecko. Z synem nie miałam problemów, butelkę i smoczek miał z Avent ale córka teraz jest bardziej wymyślna, smoczki uspokajające kupiłam 5 bo każdy jej nie pasował,z butelkami podobnie. W końcu zatrzymaliśmy się na Lovi. Fajna butelka,ale po 2 tyg. używania starła się miarka,a nie szorowałam jej ani nie myłam w zmywarce. Na szczęście smoczek pasuje do butli Avent, która jest wytrzymała i solidna.

Gość sorbet malinowy
Ja dla mojej córci kupiłam Easy Start od Canpol i muszę przyznać, że się sprawdza, mała szybko się przestawiła z piersi na butelkę, nie było większego problemu z tym. Smoczek jest z odpowietrzeniem, dzięki czemu dziecko może wypić wszystko bez przerywania. Fajna sprawa, że jest szerokootworowa no i się nie przebarwia, moja mała już jest w takim wieku, że pije soczki o przebarwiona butelka wygląda brzydko.

Bardzo fajną kolorystykę mają te butelki Easy Star z Canpola. Są niebanalne i widać że totalnie inne jakościowo od poprzedniej wersji. A cena nie jakas mocno wygórowana, bo niektórzy to ostro przesadzają z cenami a przecież butelki się zmienia co jakiś czas.

Gość Natka i matka
Ja polecam MAMBaby samosteryluzujace dla nas sa super, smoczek sie nie zaciaga tak jak mialam to przy Avent i TT