Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania0912

zabieg/badanie ginekologicze tylko kobieta lekarz

Polecane posty

Gość ania0912

Witam wszystkich na forum. Jestem tu pierwszy raz i chciałabym żeby ktoś mi doradził i odpowiedział na moje pytanie. Opowiem po krótce moją historię. Lekarza gin zmieniałam w swoim życiu kilkia razy bo często pojawiały się u mnie zapalenia. Zawsze była to Pani doktor, bo jeśli chodzi o mężczyznę nie mam do nich zaufania bo dużo przeszłam w życiu i nie chcę żeby jakiś kolo mnie dotykał. Obecna moja Pani doktor wykryła u mnie torbiel jajnika, którą trzeba usunąć tylko operacyjnie. Moje pytanie jest następujące: czy w szpitalu przez zabiegiem mam możliwość wyboru lekarza który będzie mnie badał? Bo chciałabym żeby to była kobieta, mężczyzny nie chcę!!!! Proszę o odpowiedź, PS. zabieg mam mieć wykonywany w Katowicach na SUM

Gość olalalalalala
jaki będzie miał dyżur taki będzie Cię badał

Gość ania0912
mam się zgłosić do szpitala 15 grudnia, z zabieg prawdopodobie następnego dnia, będą musieli zrobić na pewno badania ale czy będę mogła zarządać kobiety lekarza

Gość masz prawo
poprosic o lekarza kobiete. a jak nie to zawsze mozesz odmowic leczenia (ustawa o prawach pacjenta). ale z drugiej strony to jest zabieg ratujacy twoje dalsze zdrowie/zycie - wiec chyba warto zacisnac zeby i pozwolic im robic swoje. ja bym tak zrobil. a jak dalej masz jakies watpliwosci to idz razem z partnerem - masz prawo go miec caly czas przy sobie (rowniez podczas samych badan)

Gość trochę wydziwiasz
i raczej nie będą cię o to pytać,kogo chcesz do badania-no chyba że pójdziesz do szpitala prywatnego.

Gość ania0912
Jestem już po zabiegu. Moje wydziwiania jak ktoś tu nazwał się nie sprawdziły. Bez problemu mogłam poprosić o kobietę ginekologa, moja prośba nie została ani zbagatelizowana ani wyśmiana.

Gość męzczyźni sa delikatniejsi
Nie poszłabym z wybru do kobiety gina, mialam z nimi doczynienia w szpitalu i wszystko co robiły bolało.

Gość natuska85
Super, dobrze, że ktoś miał odwagę skorzystać z przysługujących mu praw. Taki zabieg sam w sobie jest dużym przeżyciem, normalne, że nie chce się dodawać sobie stresu. Zdrówka życzę.