Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może panna mloda

cywilny i kościelny?

Polecane posty

Gość może panna mloda

Hej chce wziąć najpierw cywilny bo potrzebny a z czasem kościelny bo nie mamy kasy na wesele a ślub musimy mieć. Można tak zrobić

Gość może panna mloda
podnosze

Gość można!
­

Gość
co to znazy slub musimy miec? to twoj slub czy rodziny? niech ci zasponsoruja wesele i tyle nie rozumiem... nic NIE MUSISZ mozesz ewentualnie chciec a jak nie chcesz to sie nie zuszaj dla kogos bo to twoje zycie

Gość
nie rozsmieszaj mnie w tych czasach slub bo dziecko? no prose cie wiecej tym krzywdy zrobia dziecku i sobie nawzajem niz to warte...

No wiesz czasy nie mają nic do tego. Lepiej jak dziecko ma ojca i matke, normalną rodzine. To chyba oczywiste. A skoro byli i są ze sobą a nawet oboje chcą wziąć ślub to chyba tak obojętni sobie nie są i dramatu nie będzie.

Gość
acha lepiej jak dziecko ma ojca i matke ktorzy sie ze soba mecza kloca i zdradzaja tak? no super start w przyszlosc i wzor zwiazku do nasladowania

Gość weź się usuń z tego
a to jak rodzice nie mają ślubu, to znaczy że dziecko nie ma ojca i matki ??? bo sorry ale nie czaję :o

Gość
sory kotek ale tak to sie konczy jesli slub jest tylko ze wzgledu na dziecko oj ojciec jewst pierdolonym sadysta i wolalabym zeby wychowywala mnie maa niz taka "pelna rodzine" z nim w roli glownej

"a to jak rodzice nie mają ślubu, to znaczy że dziecko nie ma ojca i matki ???" Nie udawaj, że nie wiesz o co mi chodzi .. Nie porównuj tatusia na dochodne do ojca w domu. Przez takie podejście jak Twoje ludzie teraz rozwodzą się przez każde głupstwo.. a potem i tak są sami, bo nikt nie chce ludzi z zobowiązaniami (dziećmi). A jeśli już to tworzą się takie patologiczne klany jak moda na sukces.

Gość weź się usuń z tego
No nie udaję poważnie nie rozumiem. To, że się ślubu nie weźmie, to znaczy, że tatuś musi być na dochodne ?? Można razem żyć , mieszkać, funkcjonować, wychowywać dziecko i nie trzeba od razu pędzić pod ołtarz bo zdarzyła się wpadka. Rozwody to są chyba właśnie przez takie podejście do ślubu, zdarzyła sie wpadka więc TRZEBA wziąć ślub, bo jak to tak... i to jeszcze przed ołtarzem...sic!

Gość weź się usuń z tego
Dziewczyno, czy Ty wiesz co piszesz ?? Myślisz, że ślub cokolwiek gwarantuje ?? Ja mam dziecko z moim mężczyzną, ślubu nie mamy i nie ma u nas żadnej mody na sukces. Weź się zastanow, zanim coś napiszesz.

Jak się odkłada ślub to potem się go wcale nie bierze, bo są ważniejsze sprawy, ważniejsze wydatki .. Poza tym jednak lepiej to wygląda przedstawiać się jako mąż i żona a nie chłopak czy narzeczony. To troche nie poważne. Ludzie źle na to patrzą.

Gość weź się usuń z tego
A co mnie obchodzi, co ludzię mówią ?? No super powod do ślubu, co ludzie powiedzą :D Tak, najlepiej popędzić do ołtarza, bo to lepiej wygląda i ludzie nie będą gadać. Konsekwencje tej poważnej jakby nie było życiowej decyzji nie są już tak ważne.

Gość
boze a to sredniowiecze jest ze jest obowiazek brania slubu? kobieto wez na opczy przejrzyj slub sie powinno brac bo sie chce a nie bo trzeba bo o ludzie powiedza wali mnie opinia idiotow na moj temat zreszta

"A co mnie obchodzi, co ludzię mówią ??" Może zrozumiesz to jak będziesz prowadzić własną działalność, zalatwiać różne sprawy urzędowe i mieć kontakty ze starszymi poważnymi ludźmi. Ja Cie nie przekonuje przecież. Żyj jak chcesz, ale czemu odradzasz ślub dziewczynie która chce stworzyć rodzine ? Zastanów się, nie każdy musi żyć tak jak Ty.

Gość
... brak slow normalnie a niby co wlasnej dzialalnosci bez meza prowadzic nie mozna ani sprawy w urzednie zalatwic no prosze cie nawet kredyty singlom daja i prawo do adopcji wiec nie panikuj

Gość
a kazdy ma brac slub bo tobie tak odpowiada? boza kobieto ogarnij sie ja po prostu uwazam ze nic na sile wszystko powinno byc z checi a nie ze MUSZE bo nikt nic nie MUSI moze ewentualnie chciec lub nie i liczyc sie z konsekwencjami

Gość weź się usuń z tego
Czy Ty jesteś normalna dziewczyno ?? Jestem po studiach, mam pracę w powaznej firmie i jakoś nikogo nie obchodzi mój stan cywilny i nikomu to nie przeszkadza. Czy Ty w jakimś zaścianku żyjesz ?? Dla cywilizowanych, kulturalnych ludzi to jest zrozumiałe i jasne, że jedni chcą brać ślub, a inni wolą zyć w nieformalnym związku, więc sama się zastanow czy aby Ty z takimi powaznymi ludźmi się zadajesz, skoro oceniają innych przez pryzmat obrączki na palcu.

"a kazdy ma brac slub bo tobie tak odpowiada?" Nie. Ona sama tego chce. Zadała pytanie o coś innego a Ty jej mówisz, że ma ślubu nie brać ;) Żenada. Zajmij się swoim konkubentem a nie czyimś życiem. Dobranoc.

Gość weź się usuń z tego
A czy jaj jej ślub odradzam ??? Ona sama napisała że MUSZĄ wziąć ślub. Ja tylko piszę, że nikt nic nie musi wcale. Nie znam żadnego powodu, dla którego TRZEBA wziąć ślub . I dla mnie to totalna porażka brać ślub bo MUSZĘ.

Gość kajaaaaaaaaa
he he he klub starych panien he he heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość weź się usuń z tego
sama się zajmij swoim życiem, a nie innych oceniasz. Ja tam ze swoim konkubentem jestem szczęsliwa :) Ja przynajmniej z nim jestem bo CHCĘ :) Jeśli Ty wyszlas za swojego z tych powodow o ktorych piszesz to "zajebisty" zwiazek z was musi byc :////

Gość klub łapaczek mężow
zdesperowanych kur domowych i moherkow rodem ze sredniowiecza hahahaha

Gość
napisala " a ślub musimy mieć." musimy. chociaz nie mamy kasy na wesele jak dla mnie to nie jest rownoznaczne z chceniem czytaj ze zrosumieniem kaja ja tam mam faceta od ponad 5 lat, od 3,5 z nim mieszkam i wala mnie poglady moherow na moj stan cywilny czy zycie erotyczne

Gość xx99xx
tematy kiedy sie oswiadczy som wdeche marzycielki