Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leczenie, koszty

Zespół antyfosfolipidowy (zespół Hughesa, zespół antykardiolipinowy) LECZENIE

Polecane posty

Gość Leczenie, koszty

Witam, po trzech stratach mam za miesiące rozpocząć leczenie na ten zespół. Powiedzcie mi jakie są koszty leczenia i na czym ono polega?

Gość Leczenie, koszty
up

Gość sdasdsadads
dsfdsfdf

Gość konkursowa_lalunia
a już stwierdzony ten zespół czy tylko podejrzenia za względu na nawykowe poronienia?

Gość a ja oddalabym wsyztsko zeby
podejrzenia

Gość k jak Kasia
u mnie tez podejrzewano ten zespoł.Na szczescie po szczególowych badaniach okazało się ,ze nie mam zakrzepicy.Profilaktycznie musiałam łykac acard raz dziennie,do tego luteine dopochwowo no i w momencie zajscia w ciaze dochodz ci heparyna drobnocząsteczkowa.Niestety nie wiem jaki to koszt. Polecam tą stronke ,tam sie duzo wiecej dowiesz. http://www.poronienie.pl/forum/topic.php?id=447

Gość a ja oddalabym wsyztsko zeby
ok dzieki poczytam, strasznie sie boje :(

Witam! Czy ktos moglby udzielic mi wiecej informacji na temat tego zespolu...?Jestem po trzech poronieniach,kolejnych 4 latach nieudanych prob zajscia w ciaze,po wykonaniu masy badan i wyzytach u roznych lekarzy,niedawno dowiedzialam sie za mam zespol antyfosfolipidowy.Ze wgledu na to ze duzo podrozuje i mieszkam zagranica nawet nie mam stalego lekarza ginekologa.Ostatni po wykonaniu szczegolowych badan zalecil branie aspiryny raz dziennie i powiedzial zebym znalazla lekarza jak juz zamieszkam gdzies na stale...:(,wiec jak narazie szukam pomocy w necie...Czy to da sie wyleczyc?Czy mam sie pozegnac z macierzynstwem? Cholernie sie boje...Sporo naczytalam sie na temat lekow podczas ciazy,ale co w przypadku gdy jak narazie mam problem z kolejnym zajsciem w ciaze,czy istnieja jakies leki,szansa na zdrowe dziecko? Jezeli ktos wie wiecej na ten temat bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiec informacje i wskazowki. Bardzo prosze o pomoc,czuje sie bezradna i zdezorientowana w tym wszystkim!

Gość szczęsliwaMamusia
Witam. U mnie zdiagnozowano zespół po 2 poronieniach przed 10 tyg ciąży. Obecnie jestem mamą 3 letniego chłopca i jestem w 17 tyg ciąży. W obu przypadkach brałam polocard i clexane 20 i póki co jest wszystko w porządku. Syn urodził się zdrowy ale z niską masą urodzeniową co ponoć nie ma żadnego związku z zespołem. Wystarczy brać regularnie polocard lub acard już przed ciążą i zastrzyki z heparyny ( w moim przypadku clexane 20). Za zastrzyki płaciłam 2 gr za 10 szt a polocard ok. 7 zł. Należy regularnie chodzić do lekarza, najlepiej tego samego i będzie wszystko ok. Pozdrawiam i trzymam kciuki.