Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NOWa narzeczona

Czy ciasto musi być ? ?

Polecane posty

Czy oprócz tortu muszą być też ciasta ? Bo mi się wydaje, że ludzie do alkoholu nie będą go jedli i wszystko się wyrzuci, w cenie sali nie mamy ciast i muszę je oddzielnie kupić i przewieźć. Jak myślicie ...?

Gość cofe
no raczej musisz

Gość cofe
ja nie miałam jeszcze wesela ale byłam na kilku no i zawsze był tort wiadomo no i kilka rodzajaów ciasta . Na moim napewno bedą ciasta :)

my mieliśmy kilka rodzajów ciasta i ciasteczka, możesz też mieć jakiś deser lody albo coś innego jeśli chcesz:)

Deser po obiedzie jest w cenie, później tort i nie wiem co z tymi ciastami. W ogóle to jakiej ilości będę potrzebować na 80 osób ? I jaki to mniej więcej koszt, liczyłam około 1000 zł. Myślałam, żeby zamiast ciast pokupować babeczki i małe tarteletki.

te babeczki i tartaletki to dobry pomysł, wymyśl jeszcze trzeci rodzaj i to masz jak ciasto, może jeszcze jakieś ciasteczka. U nas na Śląsku są popularne takie ule i orzeszki, nie wiem jak u was, pozdrawiam

a na 80 osób to nie wiem jak duże te babeczki, ja bym policzyła na jednego po 4, ale nie wiem popytaj jeszcze:) lepiej żeby zostało:)

Mysle, ze ciasta musza byc, bo ludzie chetnie jedza do kawy. A na drugi dzien to juz Ci na pewno te ciasta zejda (nawet jak nie robicie poprawin to sami pewnie z checia zjecie z rodzicami a reszte mozecie zapakowac gosciom). Zamow tylko takie bez mas, jakies owocowe, sernik itp. Babeczki to swietny pomysl. O ilosc zapytaj w cukierni.

Gość ja tez ja tez vvv
nowa debilko napisz sobie do Zia:D:D:D

my mieliśmy takie kielichy z owocami, ile ich było nie pamiętam. Zapytaj u Ciebie na sali jak podają i ile standardowo na twoją liczbę gości. Właścicielka naszego lokalu wypisała ile czego mamy kupić, a oni to pięknie pokroili i poukładali. Były to ananasy, kiwi, banany, winogrona,śliwki więcej nie pamiętam, aha mandarynki:)

Dziękuję :) Gwoli ścisłości ... Niestety o pewne rzeczy pytam na forum, gdyż obecnie jestem do końca roku za granicą i nie uśmiecha mi się płacić za bezsensowne połączenia do Pl, więc próbuję pewne rzeczy załatwić przed powrotem i niestety internetowo.

dla mnie forum jest żeby pytać, tylko widzisz jak to jest czasami:) widziałam, że na ciąży i macierzyństwie dziewczyny Ci konkretnie odpowiedziały także się cieszę:)

Gość hsidhijhdias
Wiesz co ja też myślałam, że ciasto zostanie, ale praktycznie nam nic nie zostało:) część też rozdaliśmy, wódki też kupiliśmy za dużo, bo litr na głowe i też ją później rozdawaliśmy gościom

Gość mallika
Ja miałam na weselu deser, ciasta i tort. Wszystko poszło :) byłam zaskoczona bo myślałam że trochę ciasta zostanie, a tu okazało się, że jedynie zostało coś z tortu. Mieliśmy bardzo duży wybór ciast (różne rodzaje serników, z orzechami, makiem, szarlotki itp), z tym, że ciasta były pokrojone na bardzo małe kawałki, co wszystkim się podobało, bo można było skosztować różnych, a niekoniecznie napychać się jednym wielkim ciachem.

Gość A jak to jes z daniami?
A jak jest z daniami? W niemal wszystkich propozycjach menu widzę, że są zaproponowane trzy dania ciepłe. Mnie się jednak zdaje, że to za mało... Jak Wy to widzicie?

Gość A jak to jest z daniami?
Nam się wydaje, że trzy dania to mało. Myślimy właśnie nad obiadem i czterema daniami ciepłymi. Piszac o przystawkach masz na myśli zimny bufet? My będziemy mieć jedną przystawkę -przed pierwszym daniem, a póxniej to juz tylko zimny bufet...

A po obiedzie będziecie miały deser? Bo w moim menu nie ma nic o deserze a u 2 koleżanek na weselu też deseru nie było po obiedzie, tylko ten co chciał szedł sobie po ciasto. I teraz sama juz nie wiem, czy dać deser czy nie i jeśli tak to jaki?

Gość nie musi być!
Nowa Narzeczona - nie musi być, nikt nawet nie zauważy! U mnie na weselu nie było żadnych ciast! Był tylko tort podany po kolacji (wesele zaczęło się chyba ok. 19-20, była zupa, drugie, a po krótkiej przerwie tort i zaraz potem pierwszy taniec). Potem były jakieś lody w nocy, bo to był bardzo upalny czerwiec, wybraliśmy sorbety. Oprócz tego na osobnym stole były świeże owoce, uzupełniane na bieżąco i słodycze typu cukierki, czekoladki. Wszystko poszło i nikt nie upominał się o ciasto. Ja sama nigdy nie jem na weselach nic słodkiego oprócz owoców, i nie znoszę tego wciskania gościom ciasta na odchodnym jak nie zeszło. I dlatego u siebie zrobiłam bez ciasta.