Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do tych którzy piją stale

na co wam pomogly herbaty

Polecane posty

do osob ktore regularnie piją herbatę: biała, zielona, czerwona; czy zauwazyliscie zeby wam pomogly na cos?

Na mnie tylko dobrze dziala herbata antylipidowa. Reszta to zielone, biale czy czerwone napoje. Za 4 zl nie mozna dostac dobrej herbaty niestety.

Gość mojitomaja
tak czerwona i zielona pilam regularnie pomogly mi schudnac z tym ze odstawilam napoje gazowane ... zreszta lubie herbaty roznej maści

Gość kiedys piłam białą
nie zauważyłam żadnej poprawy, ale w smaku jest dobra, taka delikatna

Tak,czerwona pomaga schudnąć :-) Najlepiej ta w kostkach. Nie za 4,tylko za 12 zl:-)

Gość lajsla
ja piję z pokrzywy, poprawiły mi się paznokcie, a włosy rosną jak szalone, no ale może sobie wmawiam :P

ja ostatnio w ciągu dnia dużo wypiłam zielonej herbaty z biedronki (feel green) w torebkach; nawet wrzątkiem zalewam i mimo to poczułam się spokojniejsza, musiała mi pomóc:) bo wcześniej byłam w prawie tragicznym stanie emocjonlanym muszę przyznać, że musiała mi pomóc trochę

Gość Blanka645587
Zwykłej herbaty czarnej nie pije już chyba z 7 lat, pije tylko herbate zielona i i moge przyznac ze pomaga schudnac, tylko wiadomo ze jak ktos bedzie pil ja miesiac to nic nie da do tego jej nie słodze, czasem lubie wypic miete rumianek melise. Nie pije gazowanych napojów. Od czasu do czasu lubie wypic kawe.

nie ma żadnych dowodów na to że czerwona herbata pomaga schudnąć ostatnio mówili w programie TVN-style nie wiadomo kto to wymyślił kasia bosacka to mówiła

ja mysle ze dzieki zielonej herbacie mozna schudnac dlatego ze jest gorzka i kiedy pijemy ją regularnie odzwyczajamy się od słodkiego smaku i rzadziej sięgamy po słodycze. jeszcze przed tym regularnym piciem zielonej herbaty, często piłam rooibos i bardzo mi smakowała. ostatnio po 2-3 herbatach zielonych w ciagu dnia napilam sie rooibosa ponownie i miałam wrazenie ze slodki syrop pije;/ niezbyt mi smakowala...

moze ktos jeszcze wypowie sie?

Gość kolorowa_tecza^^
Ja pije herbate codziennie, dzień w dzień przynajmniej 3 kubki ;) dla zróżnicowania pije głównie smakowe - najbardziej smakuje mi cytrynowo pomarańczowa, wiśniowa i toffi Dilmah:) ew czasem pokuszę się o zieloną. Czerwona kompletnie mi nie wchodzi jak dla mnie jest tragiczna ;) a ostatnio dowiedziałam się, że istnieje niebieska herbata ;) ale nie mam gdzie jej spróbować ;(

Gość pomarańczka^^
ja tam wyszukueje sobie przepisów na stronie klubu miłośników dobrej herbaty, wybeiram ten co mnie zainteresuje a potem robie sobie herbatke według przepisu :) lubie tez zabierać przyprawy i herbaty DIlmah do pracy, mogę wtedy zrobić sobie aroamtyczną miksturkę na cięzki dzien przy biurku ;)

Gość halinka*
ten klub miłośników dobrej herbaty to przydatna rzecz:) ciekawie przepisy można tam znaleźć ;) ale i nie tylko ;) ostatnio szperając na ich stronce natknęłam się na aplikacje - komiks zaprojektowany przez Dilmah:) wciągająca rzecz powiem Wam :D

Gość hania77
wciagajacy i to jak :P nigdy nie lubiłam komiksów a ten komiks akurat mi się spodobał, może dlatego, że wreszcie sama tworzę fabułę i bohaterów ?:) choć relaksu przy ulubionej cytrynowej Dilmah i tak nic mi nie zastąpi ;)

Gość melancholia888
Mi herbata pomaga na zołądek, na trawienie zwłaszcza zielona, niestety nie moge sobie pozwolic na duze ilosci napojow gazowanych czy wyskokowych wiec moim glownym napojem jest herbata :) co do przedmowcow ten komiks jest smieszny ale marka Dilmah jest od herbaty i niech glownie zajmuje sie produkcja herbat ;)

Gość chichotka^^
herbata jest ogolnie jednym z zdrowszych napojow np zielona oczyszcza organizm czerwona pomaga w diecie, czarna dodaje energii, każdy oczywiście reaguje inaczej i jest inny wiec kazdej osobie herbata przyda się do czegoś innego :) masz racje melancholia Dilmah jest producentem herbat choć moim zdaniem to fajnie z ich strony ze próbują zainteresować klientów też czymś innym chociażby tym komiksem :)

ja pije zielona herbate od okolo 3 lat, jej glownym zadaniem jest stabilizacja metabolizmu, dzieki temu utrzymuje stala, wage. Polecam wam zielona herbate smakowa, np, zielona z mieta, czy zielona z jasminem. Poszukajcie Firmy Twinings . Moze nie jest ta najlepsza , ale chyba dostepna na polskim rynku. Ja pije tutejsza rodzima wlasnie z jasminem, kilka szklanek dziennie.Nie pije czarnej herbat, a kawe moze raz na miesiac, do tego pije duzo wody . A co do czerwonej herbaty , oczyszcza z toksyn, tak samo jak owoce granaty.

Gość Desireno
Szczerze to mnie ratowały herbaty podczas diety dukana :) Kupowała wtedy smakowe herbaty Dilmah i miałam odpowiednik moich ulubionych smaków. Polecam je każdemu kto jest na tej diecie.

Mi nie wiem czy na coś pomogły, chyba głównie na nastrój, bo uwielbiam Chociaż.. rumiankowa na bóle brzucha pomaga. Uwielbiam pić herbatę, niestety najbardziej czarną, co odbija się troszkę na barwie moich zębów :)) Zmieniłam więc przyzwyczajenia i piję dużo owocowych lub zielonych aromatycznych I nie polecam kupować tanich herbat bo mogą powodować zatwardzenie/biegunki Mojemu mężowi tania herbata zaszkodziła poważnie na jelita

ja pije zieloną i czerwoną,z nagietka herbatę nie wiem na co mi pomogły piję bo lubię ;] chyba mam mniejszy trądzik i więcej energii .

Gość Desireno
No i chyba o to chodzi żeby przede wszystkim smakowało :) Ja taką zasadę wyznaję i chętnie również próbuję jakiś nowości herbacianych. Najczęściej polecają mi je w klubie miłośników dobrej herbaty :) Polecam odwiedzić bo fajnie można o herbacie pogadać :)