Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ABRAKADABRATOCZARYIMAGIA

SAMOTNE MATKI - co onich myślicie? jest im ciężko?

Polecane posty

co myslicie o sytuacji gdy kobieta sama wychowuje dzieckio, łatwo jej może być w Polsce?

Gość sdgdgsdafasf
Po co drugi raz ten sam temat zakładasz??Nie lepiej ciągnąć jeden :P

a mnie to obchodzi potrzebuje takich informacji

było się nie puszczać to nie miałabyś takich problemów :o do twojej wiadomosci - tak żyje im się ciężko i bardzo dobrze 🖐️

to zdjęcie jest smutne

Gość maturks4
Dla mnie "samotna matka" to wdowa po mężu, który zginął w wypadku w pracy. Cała ta reszta, co dała sobie zrobić bachora przez byle kogo, a teraz nie może wyegzekwować na mleko od nieroba - niech się martwi sama, bo zawdzięcza dużo własnej głupociel

Gość Lenaaa555
ja jestem samotna matka i mam 23 lata :) i jest ok, rodzice mi pomagaja

Gość kiok
Zgadzam sie z wypowiedzia powyzej. Do tego kobiety, ktore nie mysla przyszlosciowo, nie patrza w jakiej sa sytuacji finansowej (ONE, nie ich maz/partner) i robia sobie BEJBIKA, bo maja taka ochote sa same sobie winne. Na Zachodzie zadna wyksztalcona kobieta nie rodzi dziecka przed 25 rokiem zycia, srednia to nawet 30 lat, ale oczywiscie w Polsce bezmyslne kobiety zaciazaja w wieku 20, 22 lat i potem placza, jak to maja ciezko:O

brak wam abstrakcyjnego myslenia :) może byc tylko wdowa to ciekawe, a jak np. ojciec po jakims czasie zdradza albo wychodzą z niego inne brudy to już taka matka ma się męczyć? to według takiego myslenia nie powinno być też rozwodów- jesteście bardzo katoliccy gratuluje

up :)

Gość luzno
bycie samotna matka to jest ciezka sprawa... a z jakich powodów sie nia zostało to juz kazdego problem ... to ze laski za wczesnie zachodza w ciaze to prawda... zastanawiam sie do dzis po co sie tak spieszyc!

Gość sdgdgsdafasf
ABRAKADABRATOCZARYIMAGIA a mnie to obchodzi potrzebuje takich informacji Skoro potrzebujesz informacji to po co umoralniasz ich? "ABRAKADABRATOCZARYIMAGIA brak wam abstrakcyjnego myslenia może byc tylko wdowa to ciekawe, a jak np. ojciec po jakims czasie zdradza albo wychodzą z niego inne brudy to już taka matka ma się męczyć? to według takiego myslenia nie powinno być też rozwodów- jesteście bardzo katoliccy gratuluje"

interesuje mnie opinia : czy jest im łatwo czy ciężko ?

Gość jestescie bez serca
Nie rozumiem tego. Wam zawsze wszystko sie udaje? Nigdy nie popelniacie bledow ? Jestescie idealni, nieomylni? Jestescie Bogami, co? Samotne matki maja w polsce CHOLERNIE ciezko, nedzne alimenty od panstwa (lub ojca dziecka - które biorac pod uwage srednia krajową duże byc nie moga), kilka groszy rodzinnego co miesiac i wychowuj. Rodzinne starcza na pampersy z tego co wiem. Dla porównania w irlandii czy anglii samotne matki mają niebo. W polsce wszystkie swiadczenia socjalne są cholernie niskie, renty, emerytury, zasiłki i wreszcie na samym koncu swiadczenia rodzinne. I powiem wam wiecej. Samotna matka to nie tylko puszczalska z dyskoteki, ktora nie zna ojca dziecka. Samotna matka to też dziewczyna która z ojcem dziecka stracila dziewictwo, a okazało się, że jest idiotą i nie potrafi jej docenic. Samotna matka to też ta rozwódkak, która z facetem chodzial 10 lat, wziela slub, zaszla w ciaze, ktorej oboje chcieli i mu sie odwidzialo. Samotna matka to też ta, która bardzo chciala być kochana i chciała mieć kogo kochać, miała rodzine ale bez papierka i okazało się, że tatuś chce miec harem. I co, to wszystko jest wina tych kobiet??? Was nigdy nikt nie oszukał?? Ucinając z góry dyskusje na mój temat - mam męża już 10 lat i 2 dzieci. Ale gdybym bylo inaczej i byłabym samotna z dziecmi - nie byloby mi wstyd, bo NIC CO LUDZKIE NIE JEST MI OBCE.

jest im w chooj ciężko :) >>albo wychodzą z niego inne brudy jakie na przykład?

Gość to zależy....
o co pytasz o finanse czy stronę emocjonalną

Gość ta niedobra pupaa
maturks4 Dla mnie "samotna matka" to wdowa po mężu, który zginął w wypadku w pracy. Masz 50 lat ze piszesz takie rzeczy? Roozwodow jest coraz wiecej i to bardzo dobrze. Polepszaja sie warunki ekonomiczne i coraz wiecej kobiet odchodzi od mezow pijakow i notorycznych zdradzaczy. Ja w tym widze same plusy... nie powinno sie byc na sile z soba nawet jak jest tylko konflikt charakterow. A ilu jest naprawde porzadnych facetow- chyba z 10 %- .... Dlatego wiele kobiet wiaze sie z nieporzadnymi, bo inaczej niedoczekalbyby sie dziecka nigdy.... I ludzkosc wymarlaby.

Gość kiok
Autorko, umiesz czytac ze zrozumieniem?:O:O We Francji jest bardzo duzo rozwodow, bo kobiety sa niezalezne i wiedza, ze poradza sobie finansowo, jak odejda od meza. Tylko one mysla glowa, a nie cipa i nie zachodza w ciaze w wieku 22 czy nawet 25 lat. Najpierw zdobywaja doswiadczenie zawodowe i dopiero po paru latach mysla o dziecku, a porodzie i macierzynskim bardzo szybko wracaja do pracy, wiec po rozwodzie sobie swietnie radza. A Polki chcialyby dozywotnia rente i medal tylko za to, ze urodzily:O Mysla, ze jak maz dobrze zarabia, to one nie musza juz myslec o pracy, bo przeciez wystarczy, ze urodza i to im zapewni dozywotne utrzymanie:O

>>Tylko one mysla glowa, a nie c*pa i nie zachodza w ciaze w wieku 22 czy nawet 25 lat. Najpierw zdobywaja doswiadczenie zawodowe i dopiero po paru latach mysla o dziecku, aha, a we Francji to pewnie wpadek nie ma, no nie? ;)

Gość kiok
aha, a we Francji to pewnie wpadek nie ma, no nie? We Francji nie ma kombinatorek, ktore pozoruja wpadke, ktora tak naprawde z wpadka nic wspolnego nie ma. Jak to jest, ze na Zachodzie antykoncepcja jest zajebiscie skuteczna, a tylko w Polsce biedne Polki co chwile zaliczaja wpadke:D Czyzby na nasz rynek trafialy lewe pigulki anty i dziurawe prezerwatywy:D

>>We Francji nie ma kombinatorek, ktore pozoruja wpadke :o co ty pierdzielisz :o a murzyni to co robią? wpadają tylko po to, żeby ciągnąć socjal - fabryki dzieci :o Jedziesz na takim poziomie ogólności, że nie da się rzeczowo dyskutować 🖐️

Czasem jest tak, że zaufa się komuś zupełnie nienadającemu się do tego, by mu ufać. Czasami rodzi się chore dziecko. Czasami sam płacz dziecka przeraża mężczyznę. A czasami panienka nie wiem, z kim dziecko poczęła:D W każdym razie na pewno jest ciężko bo to, co dzielisz na dwie osoby, musisz robić sama:)

kiok tak sie składa,że znam kilka osób z Francji i wiem,że one puszczają sie nawet z murznami i z nimi "wpadają" te Francuzeczki ... więc nie bądz taka francuska bo ci nie idzie :D

odsyłam do tematu mojego topiku nie był on o Francuzach tlko polskich Samotnych Matkach

Abrakadabra ...ja jestem samotnie wychowujaca mama .Nie mieszkam w kraju i mysle ,ze w polsce jest ciezko.Duzo jest osob myslacych jak Miecho .

Miecho widac malo wiesz o zyciu... Mylisz, sie mowiac, ze trzeba bylo sie nie puszczac. Oczywiscie sa i takie wpadki ale duzo jest tez, planowanych ciaz ale tatuskowi zdazylo odbic i zmienia sie o 180 stopni i czy to znaczy, ze babka ma z nim zostac i meczyc siebie i dziecko przy durniu?? Zeby zachowac gre pozorow? Sama jestem samotna matka i nigdy sie nie puszczalam. Osadzasz wszystkich jednakowo. Nie mieszkam w Polsce, ale wyobrazam sobie, ze samotnym matka w pl jest bardzo ciezko i wcale nie uwazam, ze maja za swoje i dobrze im tak...

Jestem samotną mamą od 1,5 roku.Narzeczony zmarł na nowotwór. Jest ciężko. Dostaje zasiłek +rodzinne-razem ok 240 złotych. Do tego renta na córkę 600zł. Dużo pracy wkładam żeby była szczęśliwa,zarabiam jak się da. Ale najgorzej jest psychicznie :(