Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

Do tych co twierdzą że polska to biedny kraj, beznadziejny itd - pytanie

Polecane posty

Gość kotek motek kk
fakturzystka, wysjkztalcxenie srednie zawodowe, 1400 netto, rok czasu:o jestem studentką

Gość kanake
doktor filologii angielskiej, 3200 - 3500 zł. na rękę na polskie realia i więcej nie trzeba mi do szczęścia. Zarabiam więcej, pracuję w zawodzie z tym, że nie w Polsce, a szkoda.

Gość kanake
Dodam jeszcze, że wcale nie twierdzę, że Polska to zły kraj, wręcz przeciwnie, wierzę w Polskę, z tym że może ja już nie doczekam jej świetności.

850 zł to nie umowa. Ok 240 zł to zasiłek jako samotna matka i 600 zł renta rodzinna córki po jej zmarłym tacie

Gość agencja pr
- wykształcenie wyższe, 2 kierunki (dziennie), jestem w trakcie trzeciego fakultetu (zaocznie) - miesięcznie na rękę ok. 3000 - staż pracy 3 lata - chciałabym ok 5000

Gość kanake
>>Tym razem to znowu ja... raczej będę starym dziadkiem, haha ale nie zmienia to faktu, że może jeśli doczekam emerytury zjadę spowrotem do Polski, mimo wszystko mam ogromny sentyment do Polski, a że realia nie są wymarzone... no cóż... Mi nie zależy, aby bogacić się w niewiadomo jakim stopniu ale jako normalny człowiek, rodzic i w niedalekiej może przyszłości dziadek, chcę po prostu zabezpieczyć swoje dzieci, wnuki... po prostu :)

Gość pani magister za sklepową ladą
wykształcenie: wyższe, tytuł magistra z politologii miesięczny zarobek: poniżej 1500 zł staż pracy: 5 lat ile chciałabym zarabiać? tak nie fantazjując to te 2000 chociaż

Gość incitatus
ale sie nisko cenicie ja zarabialem tyle co wy wszyscy razem a teraz nic nie zarabiam a mam srednie wyk, z waszym wykształeniem to za 1500 zl moze bym wstal z lozka

Gość również pani magister
tylko po filozofii, 3 lata po studiach, bezrobotna od pół roku bez prawa do zasiłku, 250 zł zapomogi jako samotna matka, jestem więc ze swoją córką na utrzymaniu moich rodziców :O na szczęście jeszcze pracują, nie wiem jak przeżyjemy jak oni przejdą na emerytury, nie wiem jak będziemy żyć za te ich głodowe emerytury jeśli nie znajdę żadnej pracy :O pomrzemy z głodu :O

Gość xyz25
wykształcenie średnie zawodowe, na rękę 1000 zł staż to 3 lata

wyksztalcenie srednie zawodowe 3 lata praktyki na reke dostawalam 1200zl nie chcialam wiecej bo mi wystarczalo :) teraz nie mieszkam w Polsce.. zarabialam w Portugalii 800euro oki co bezrootna.. znaczy sie nie tak doslownie.. dorabiam sobie.. rysuje karykatury 20euro za jedna od nowego roku mam nadzieje ze zaczne nowa prace :) tyle ze u mnie jeszcze z jezykiem kiepsko.. 8 miesiecy w Portugalii to nie tak duzo czasu zeby sie go nauczyc.. ale prace juz dostalam tutaj wiec mysle ze uda sie poraz drugi gdzies wskoczyc :) mam 21 lat

Gość również pani magister
nawet nie mam za co jechać na zachód do pracy :O bo w POlsce to raczej pracy nie znajdę :O

Gość kanake
>>incitatus, życie bywa przewrotne, nie życzę nikomu źle ale powiem... ludzie twojego pokroju wstają często z łóżka tylko po to, aby dorobić dodatkowe 300 zł. Za pieniądze wydłubiesz oczy każdemu, współcześnie nazywa się to szczurostwem, a praca szczurzym wyścigiem :) Bez obrazy tylko proszę po prostu jest to moje subiektywne zdanie :)

Gość inicatus
kiedy wstaje świt z radością ruszam do mojej ukochanej pracy. moim terenem jest włoszczowa wschodnia, między cieciówką wujkq gienia a budą psa azora. uzbrojony w domestos z biedronki i berło toaletowe przez 12 godzin czyszczę przydrozne toy-toye. :) mój szef obiecał mi ze niedługo diosatne awans i zosatnę szambelanem: będę czyścił szamba miezklanńców włoszczowy:d

Gość dwudziestolatka2
wykształcenie średnie, bezrobotna, dwa miesiące temu skończył mi się staż i dupa blada, pracy nie ma

Gość zapytalska ja
w meblowym to pewnie w BODZIO ale tam zarobki 3000 to skończyły sie 2 lata temu

Gość incitatus
ten przede mną to podszyw ktory nigdy niczego nie osiągnie ale pomijajac go to do kanake ja tak mialem ale juz nie mam wyrazilem tylko swoje zdanie ze zal mi tych ktorzy pol zycia poswiecaja na nauke a pozniej nie ma to odniesienia w finansach chyba ze robi sie to z zamilowania .

Gość inicatus
idę kisić kapustę na nocną zmianę:)

Gość ja mam tylko...........
srednie zawodowe z maturą i zarabiam średnio 4 tyś zł miesiecznie wiec nie uważam że polska jest aż taka biedna

Gość opikjhdh
do ja mam tylko... powiedz wiec gdzie pracujesz, na jakim stanowisku i jak dlugo

a staż pracy 10 lat

Gość wierzaca doswiadczajaca
kanake jak to mozliwe ze zarabiasz 3 200 tylko, i za granica? ja jestem tylko mgr filologii angl. i zarabiam 2.000 euro na reke plus lekcje pryw wychodzi mi ok 3000?????

sektor finansowy