Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PiotrekMarko

Świadkowie Jehowy Rozwalają Moją Rodzinę!

Polecane posty

Gość zażucają nam ze łamiemy
2 przykazanie a sami nie uznają dekalogu to jest dopiero hipokryzja

Gość Jar::
"Jego rodzice sa SJ,wpajaja mu to wszystko od malego i wie jakimi sa manipulatorami" Co do wychowania: bo dzieci z rodzin katolickich nie zmusza sie przeciez do przymusowego chodzenia na religie w szkolę i chodzenia na wkólko takie same msze,do spowiedzi-szczególnie starsi w rodzinie zmuszają.Albo post karzą urządzać,na jakie rekolekcje pójść.Tez indoktrynacja.Niestety/albo stety rodzice narzucaja swoją wiarę dzieciom.Nie ma nic w tym złego,o ile wpajają im wartościwoe zasady moralne i kształtują kręgosłup moralny-jedno z zadań rodzica.

Gość Jar::
" a sami nie uznają dekalogu " he?Coś ci w rozumku nie zatrybiło.Uznają dekalog.

Gość wieśkaaa
Dogłębne poznanie Biblii powiadasz....raczej chodzi o Przekład Nowego Świata jeśli o Biblii mówimy. a różni się ona od katolickiej czy protestanckiej oj różni. Dla was Jezus nie był Bogiem, stawiacie go na równi z archaniołem Michałem a to już degradacja. Oj wiem coś na temat świadków, wiem

Gość czapeczkazimowa
Jar:: i chodzenia na wkólko takie same msze Jak ty pieprzysz,az czlowiekowi cisnienie skacze,wez sie palnij w leb,albo pojdz do kosciola glabie!

Gość kaszczet
Jar:: SJ narzucaja swoja religie.Mam kolege ktorego rodzicie sa SJ i on sam tez byl dopoki nie poznal dziewczyny "świeckiej"-jak to sie u nich mowi,i sobie wyobrazcie ze jego rodzice zagrozili,ze jesli z nia nie zerwie to go z domu wyrzuca,cala armie SJ na niego naslali,chlopak byl tak gnebiony ze malo co zle nie skonczyl,MASAKRA! Dobrze tu ktos napisal,to nie ludzie tylko potwory.

Gość bir
oj bedzie ci ciezko sprowadzic zone ta holota jehowicka ma rozne sposoby na zbalamucenie czlowieka z poczatku jest wszystko ladnie ale potem doprowadzaja do psychomanipulacji do glebokiejdepresji ...lepiej modl sie zania ..bosam niedasz rady powodzenia

Gość do merkaby
54 Kto spożywa moje ciało i pije moją krew, ten ma życie wieczne, a ja go wskrzeszę w dniu ostatnim; 55 bo moje ciało jest prawdziwym pokarmem, a moja krew jest prawdziwym napojem. 56 Kto spożywa moje ciało i pije moją krew, ten pozostaje w jedności ze mną, a ja w jedności z nim. 57 Jak mnie posłał żyjący Ojciec i ja żyję dzięki Ojcu, tak też ten, kto mnie spożywa, właśnie ten będzie żył dzięki mnie. 58 To jest chleb, który zstąpił z nieba. czyzby kaniablizm ? mamy brac to dosłownie ? a moze chodzi tutaj o ofiare Jezusa ? poprostu rece mi opadaja gdy czytam te wypociny skopiowane pzrez merkabe - daruj sobie - poczytaj i pomysl co tez twój katol wbił ci do łba koscioł katolicki ma najwiecej klamstw i przekretów - chcesz je poznac ? chectnie przedstwie a jesli chcesz pisac o SJ to poznaj ich pierwsze

Gość toksycznyyyyy
koscioł katolicki ma najwiecej klamstw i przekretów - chcesz je poznac ? chectnie przedstwie PROSZE BARDZO

Gość niezalogowana furgonetka
gdybys dobrze nzła biblie ro byś wiedział , zę archanioł Michał to właśnie Jezus:/ ludzie ludzie, po co gadacie te bzury nie mając żadnej wiedzy??

Gość milionymotyli
nie sztuka jest znac Pismo Święte na pamieć,cytowac je co chwile itd....Sztuka jest być czlowiekiem! Zastanowcie sie tak na spokojnie i pomyslcie o tym ile ci ludzie wyrzadzili juz krzywdy rodzinom katolickim.Ile dzieci poprzez to zostalo skrzywdzonych...

Gość do merkaby
08:58 [zgłoś do usunięcia] milionymotyli nie sztuka jest znac Pismo Święte na pamieć,cytowac je co chwile itd....Sztuka jest być czlowiekiem! Zastanowcie sie tak na spokojnie i pomyslcie o tym ile ci ludzie wyrzadzili juz krzywdy rodzinom katolickim.Ile dzieci poprzez to zostalo skrzywdzonych... nie znam takich soób ale znam którzy zmienili siebie i swoje zycie dzieki SJ i sa blisko Boga i zyja wg jego zasad

Gość do merkaby
SJ nie cytuja pisma sw na pamiec tylko swoje wypowiedzi potwierdzaja wersetami z Pisma sw tak samo jak robił to Jezus tłumaczył a potem mówił : jest napisane !

Gość milionmotyli
a ja znam tylko takich ktorzy dzis dziekuja Bogu ze sie od nich uwolnili

Gość kur
spróbuj porozmawiać, z księdzem oni mają jakieś ośrodki które pomagają uwolnić ludzi od sekt, jakieś spotkania etc.

Jezus był archaniołem ewangelia Jana 3:13 13 Ponadto nikt nie wstąpił do nieba oprócz tego, który z nieba zstąpiłSyna Człowieczego. 38 ponieważ zstąpiłem z nieba nie po to, żeby wykonywać wolę swoją, lecz wolę tego, który mnie posłał. 62 Cóż więc, gdy zobaczycie Syna Człowieczego wstępującego tam, gdzie był przedtem? 4 Ja otoczyłem cię chwałą na ziemi, gdyż dokończyłem dzieła, które mi dałeś do wykonania. 5 Teraz więc ty, Ojcze, otocz mnie przy sobie tą chwałą, którą miałem przy tobie, zanim był świat.

09:22 [zgłoś do usunięcia] milionmotyli a ja znam tylko takich ktorzy dzis dziekuja Bogu ze sie od nich uwolnili .. nie kazdy potrafi wytrwac przy Bogu i zBogiem do konca .. koniec wzniejszy od początku....

Gość plitera
mnie bardzo nie podoba sie to,ze sa strasznie nachalni,bo przeciez ile razy mozna prosic zeby wiecej nie walili mi do drzwi??wrrrr Mozna gadac i gadac,a oni i tak swoje...Nie mam juz do nich cierpliwosci,ktoregos dnia moge nie wytrzymac i bedzie zgroza:D A do mojej sasiadki przychodza tylko wtedy kiedy jej meza nie ma bo on ich nie raz gonil,takie cwaniaki,tylko zal mi tej kobitki,w ciazy jest,co bedzie jak i jej wode z mozgu zrobia?:(

.. a wiesz w jakim celu przychodza do Ciebie i " wala w twe drzwi " ? 14 I ta dobra nowina o królestwie będzie głoszona po całej zamieszkanej ziemi na świadectwo wszystkim narodom; a potem nadejdzie koniec z ewangelii Mateusza wiesz czym jest dobra nowina o Królestwie Bozym ?

" nachalni " ? czy chcialbys patrzec na osobe tonaca na Twoich oczach , kiedy wystarczy by podac mu dlon i wyciagnac go z wody ?

Gość pilcik
ty juz toniesz kobieto

.... na ciebie nadal Bóg czeka , pewnie jest mu pzrykro kiedy tak piszesz ale jest bardzo cierpliwy .... czeka na Ciebie i czeka .... jest miłoscia ...

Gość pilcik
napisalem to do ciebie ,nie do Boga idiotko,on placze ,ale nad Toba,zal mi Ciebie,naprawde!!!!!!! wy macie mozgi powypalane,jestescie jak roboty,zachowujecie sie jak osoby chore psychicznie...Jestescie tak pewni swoich przekonan,tego ze bedziecie zbawieni,ta wasza pycha.....tragedia:/ Ide stad bo niedobrze mi sie robi jak czytam to co piszesz!!!!!!

......jestes Bogiem , ze mnie osadzasz ? kim jestes , skoro nie potrafisz odpowiedziec na moje pytanie ? kim ?

Jestem za tym, żeby każdy wierzył w co chce, ale nie kosztem rodziny... :/ Nie rozumiem jak można dać się w coś takiego wciągnąć...

tchórze nie majacy argumentów , nie potrafiacy odpowiedziec na proste pytanie uciekaja jak tchórze ..... obrzucajac błotem ludzi których nie zna .... nie osadzaj bys nie był sadzony....