Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i niewiem

Czy wypada?

Polecane posty

Gość no i niewiem

Koleżanka z pracy urodziła dziecko- stosunki z nią wszyscy mieli koleżeńskie, raczej z nikim szczególnie się nie przyjaźniła. ja uważam,że należy pooskładać się na drobny prezent dla malucha a niektórzy mówią "nie przesadzajmy". to jak wkońcu wypada czy nie?

Gość babcia Kiwaczka:D
wypada , ale bez przesady :D

Gość b1eata
niech ci co chca dadza a ci co nie to nie powiecie ze to od pracownikow bez nazwisk i bedzie ok

Gość no i niewiem
wiem,że bez przesady ale np. 60 zł łącznie zebrać na firmę 30 os. to nie jest aż tak dużo?

Gość piczkaxxxxxxxx
przeczytaj sobie ten temat http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4678517&start=0 dla mnie nie ma rzeczy które wypada lub nie wypada robic , jesli mam ochote na cos to to robie a jesli nie to nie osobiscie bym sie nie złożyła bo to nikt z rodziny

Gość babcia Kiwaczka:D
po 2 zł :D nie chcom dać!? o ja pitole!

Gość takajedna89
Wypada, na pewno będzie jej miło !

Gość takajedna89
Bez jaj, 2zł im szkoda?! Szok...

Gość piczkaxxxxxxxx
niektórzy ludzie przesadzają z włażeniem komuś w dupska

Wypada. U mnie w pracy zawsze tak robimy i dla każdej koleżanki, nie tylko z okazji urodzenia dziecka, np śluby, komunie itd. Jak nie mamy np ekstra kasy żeby od razu się złożyć po 10 zł to myślimy o tym wcześniej (jeśli czas pozwala) i składamy się co miesiąc np po 3 zł. Taka u nas tradycja i nikt nie narzeka

Gość no i niewiem
niewiem dlaczego ludzie są tak zawistni, mały prezent w postaci kompletu ciuszków i jakieś drobne kosmetyki napewno jakoś nie podreperują budżetu tej dziewczyny ale przecież nie o to chodzi tylko o to że to jest taki miły gest, że się pamięta o koleżance.

No i nie wiem U nas jest akurat też taka sytuacja. Nie kupujemy ciuszków bo nikt nie wie czy trafimy w gusta. Mamy upatrzonego baaardzo dużego pluszaka:) Dużo chyba też zależy od atmosfery w pracy. Jak nie ma porozumienia i sympatii ogółu to nie wiem czy jest sens

Gość aekiii
pewnie, że wypada, to super pomysł :) u nas w pracy jest taki zwyczaj, że składamy się na śluby, zazwyczaj jest to składka po 20zł, ale są osoby, dla których to oczywiście za dużo i dają 5zł, jak dla mnie to żenada :O ostatnio moja koleżanka z pracy urodziła, z którą mam bardzo dobry kontakt, to sama kupiłam jej prezent od siebie, nie wiem czy się w pracy składali na coś dla niej, bo sama jestem teraz w ciąży i jestem w domu na zwolnieniu

tylko nie dużego pluszaka! później siedzi i sie kurzy - wszystko, byle nie to:)

u nas w pracy przy okazji narodzin czy slubow wysylany jest mail do wszystkich pracownikom, ze ta i ta osoba zbiera kase z takiej a takiej okazji. Jak sie skladasz to sie podpisujesz na kartce, a organizator kupuje prezent. Uwazam ze to bardzo mile. PS tez uwazam ze pomysl z wielkim pluszakiem jest chybiony, jesi macie jeszcze szanse to przemyslcie to

Gość aekiii
no i u nas też te osoby, które się złożyły podpisują się na kartce; co do pluszaka to też myślę, że średni pomysł, lepiej kupcie pampersy, ciuszki(tego nigdy za wiele), karuzelę na łóżeczko, matę edukacyjną itp...

Gość wypada
u mnie w firmie zawsze sie tak robi. na śluby, urodziny dziecka, nawet jak ktoś awansuje to koledzy składają się na prezent. dodatkowo szefowie od firmy robią wyprawkę z kosmetyków dla maleństw. ( pracuje w firmie kosmetycznej) dziewczyny dostają roczny zapas bardzo wysokiej klasy kosmetyków do pielęgnacji dziecka i różne dodatki typu kocyki, body, torby podręczne dla mam i kosmetyczki. sam prezent od firmy to jakieś 1000zł. nie chodzi o wchodzenie w dupsko jak ktoś napisał, ale o miły gest!

Gość wypada
w firmie u męża jest taki sam zwyczaj. ostatnio sama kupowałam dla jego kolegi komplecik dla nowo narodzonej córci, bo kolega z innego działu więc dział męza się nie składał. zwyczajnie mieliśmy taką potrzebę. niech ci co chcą się złożą i podpiszą na kartce a reszta niech się wstydzi za swoje skąpstwo i brak kultury.

Gość oby NIE pluszak
Potem to siedzi, miejsce zajmuje, a jeśli małe mieszkanie to zawadza tylko i się kurzy, nie daj Boże dziecko będzie alergikiem to wywalą. Lepiej prozaicznie zapas pampersów, albo jakąś fajna zabawkę np. z Fisher price, one są drogie, pluszaki duze też, więc cenowo wyjdzie to samo, a rodzice na pewno będą bardzioej uciesznie niż z pluszaka