Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kociawnica

Kot nie reaguje...

Polecane posty

Gość Kociawnica

Hej wczoraj kupilam sobie kotka brytyjskiego niebieskiego z rodowodem.ma 3,5miesiaca.juz ladnie sie zadomowil.Ale jest jeden problem on nie reaguje na nic.na zadne kici kici itd.itp. Chetnie sie bawi ale bardzo bym chciala zeby przybiegl sie przytulic.Jak go nauczyc? czy juz jest za pozno?

kot przychodzi się przytulać jak ON ma na to ochotę, nie Ty. przyzwyczaj się :p

Gość XXXXLLLLL
Może jest głuchy albo jakiś niedorozwinięty :-o

znasz takie powiedzenie: "psy mają panów, a koty persolnel"? a tak serio to kotki są bardzo niezależne i raczej to one wybierają czas i miejsce na przytulanie. ale jak już się zdecydują to zobaczysz że warto było czekać, nikt siętak nie przytula jak kiciak :)

Gość inteligentna inaczej :)
moj jak nie ma ochoty przyjsc to moge go wołac po imieniu, kici kici, gwizdac, slamlac, krzyczej, nawet nie podniesie glowy z kanapy jak ma ochote to wystarczy ze powiem ciche "e" a on juz u mnie na kolanach a jak on czegos chce to tak wrzeszczy ze cala rodzina na rowne nogi biegnie sprawdzac czego tym razem krolewicz chce :O tak wiec z twoim raczej wszystko ok ;)

Gość KiziaczekMiziaczek
Kot to nie pies.

Gość DO: inteligentna inaczej :)
Co to znaczy "slamlać" ? :P hahahah pierwsze słysze takie słowo xDD

Gość bravvvissimoo
Hahah kolejna głupia która myślała że kot to zabawka która będzie robiła wszystko na kiwnięcie palcem :) Moja droga KOT to takie zwierzę które podjedzie do Ciebie tylko wtedy kiedy będzie miało na to ochotę i tylko wtedy kiedy uzna że będzie to dla niego dobre.Jest takie powiedzenie czym się różni pies od kota mianowicie tym że : Psu dajesz jeść,pić,dach nad głową więc pies sobie myśli " Hmm dostaję to wszystko ,On musi być Bogiem" Kot myśli na odwrót "Dostaję to wszystko ? Muszę być Bogiem ! i to bez tego "hmm" ;)

Gość inteligentna inaczej :)
S K A M L A C mialo byc :D ale w sumie do tego slowa tez jakos pewnosci nie mam :O

Mam kocicę brytyjską liliową i jeśli masz pytania odnośnie rasy daj znać. Moja kotka NIE REAGUJE na kici kici. Jeśli ktoś tak ją woła odwraca się i idzie w druga stronę. Reaguje na imię.Poza tym twój kotek jest jeszcze malutki. Moja ch*lera ma już 5 lat. A wiadomo0 - kot to nie jest pies - kapci ci nie przyniesie, aportował nie będzie (choć są wyjątki np maine coony )

Gość Mamy czas, maaaaamy czas!
Rozwiązanie jest proste - kocia miętka: http://tinyurl.com/akcja-w-tesco Wystarczy, że wetrzesz ją w miejsca, które mają być obiektem zainteresowania kota i gotowe!

Mamy czas, maaaaamy czas! czy widziałeś/łas kota nafazowanego kocimiętką? moja mama posadziła to w ogródku, przychodzą do tego koty chyba z całej ulicy - fazują się, tarzają, slinią i jeden ogólnie wielki haj!

Gość Mamy czas, maaaaamy czas!
Yeah, i o to chodzi siostro! Jedna wielka faza! A na poważnie to oczywiście nie można przesadzić!!! Wypróbować najpierw działanie, używając odrobiny, a dopiero później właściwie zadziałać. Jeśli wysypie się całe opakowanie np. przed domem, to można zapomnieć o spokoju. :>

Mój reaguje na imię i nawet czasami "dyskutuje" jak się do niego mówi. Doskonale wie kiedy robi coś źle ale niestety czynność co jakiś czas powtarza. Przytula się i daje głaskać tylko gdy same tego chce co mnie bardzo smuci bo chciałam mieć kotka przytulankę ale cóż. koty chodzą własnymi ścieżkami i chyba czas się do tego przyzwyczaić :P

Gość Kotej
S K A M L A Ć to tak jagby mlaskać