Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam grube dziecko??

waże 48kg, mąż 65 a nasze dziecko....

Polecane posty

Gość mam grube dziecko??

jesteśmy szczupłymi ,młodymi ludźmi. Nasza córka urodziła się o miesiąc za wcześnie z wagą 2600, 53cm, 10pkt. Rozwija się prawidłowo, szybko zaczeła chodzić, mówić. Obecnie ma 3, 5 roku a waży ponad 20kg. Nie je dużo... marwię się..... ile ważą wasze dzieci??

Gość mam grube dziecko??
ma bilansie 2latka ważyła 13,5 i 89cm. Lekarz mówi,że otyła nie jest...

Gość a pro po
A ile ma wzrostu toja córka? Bo sama waga jak wiesz dużo nie mówi.

Gość mam grube dziecko??
nie jest wysoka a tak dokładnie nie wiem ale ok 105

Gość a pro po
Moja też urodziła się mała: 52 cm i 2,9 kg i od tamtej pory rośnie jak na drożdżach. Wagę miała podobną do twojej ale wzrostu miała ok 4tego roku jakieś 116

A może ma za mało ruchu?? moja córcia była grubciem, ja dla swojej wygody woziłam ją w wózku, teraz wózek leży złożony i już od dawna w nim nie siedziała (korzystam tylko jak osłabiona i do lekarza trzeba iść a mąż np w pracy) Wysmuklała ładnie i schudła - w sierpniu ważyła 15 kg, teraz waży 12.

Gość mam grube dziecko??
chodzi do przedszkola, ogólnie jest ruchliwym dzieckiem... Wiadomo teraz zimą to aż tak dużo ruchu nie ma ale wiosną, latem czy jesienią to w domu nie posiedzi,rower, hulajnoga... Mieszkamy na wsi i ona cały czas na podwórku jest

Gość a pro po
moja od 2go roku życia nie siedziała w wózku ale na brak ruchu nie narzeka bo ona po prostu nie usiedzi w miejscu (nawet w domu) Dodatkowo chodzi na zajęcia sportowe. Zdecydowanie ma po mnie budowę ciała. Co się tyczy córeczki autorki to podejrzewam że wyszczupleje w przeciągu roku. Czy twoja córka chodzi do przedszkola? Bo mój syn teraz ma 3,5 roku, a od września chodzi do przedszkola i wyszczuplał mi od tej pory, bo on najnormalniej w świecie nie ma czasu w przedszkolu na jedzenie.

Gość mam grube dziecko??
mam taką nadzieje, że wyszczupleje... Ja wręcz chuda jestem przy wzroście prawie 170 ważyć niecałe 50kg!! chodzi do przedszkola ale ona ochotę na zupę to zawsze ma. Ona uwielbia jeść zupy!!! miesa tak nie jest ani kaszy, ryżu uwielbia każdą zupe i surówki!!

Gość mogą być różne powody
moga byc problemy z tarczyca lub otylosc związana z alergią pokarmową, moja córa tak ma jeśli zje coś alergicznego to po kilku godzinach wydaje się jakby nagle dostala pare kilogramów więcej wagi, powinniscie się udac do gastroenterologa by zbadac przyczynę

Gość muminka 98
Mam syna 4 lata, 122 cm wzrostu i waży 19kg. Tak, trochę za dużo waży, ale nie ma tragedii:)

Gość mam grube dziecko??
ona nie jest bóg wie jak otyła ale ciałka trochę ma.... byliśmy u alergologa jest uczulona na pylenie na mleko. Ale właśnie mnie to dziwi bo lekarz mówiże wyrośnie,że nie jest aż taka grubamiała robione badanie morfologi i cukier i wszystko wychodzi dobrze....

Gość a pro po
powiem wprost, też mało szału nie dostałam jak moje dziecko rosło wzdłuż i w szerz ale wierz mi WYROŚNIE tak jak mówią. Moja miała jakieś 1,5 roku co rosła tylko w górę a waga stała w miejscu. Głowa do góry i jeśli nie choruje to wydaje mi się że nie ma co się martwić. (a może geny odziedziczyła po którejś babci)

Gość mam grube dziecko??
wczśniej chorowała dużo, cały czas lekarz , antybiotyk aż wreszcze się wziełam za nią i do alergologa się wybrałam. Bierze leki od niej jak ma kaszel i przechodzi bez antybiotyków!! Zarówno moja mama jak i teściowa jako dziec nie były grube wiadomo z wiekiem kilka kg im przybyło

Gość a pro po
A czy te leki co bierze na stałe nie są przypadkiem na sterydach?

Gość mam grube dziecko??
nie nie to tylko wziew i Xzyzal lek alergiczny a jak lek jest na sterydach to chyba powinno pisac w ulotce, ja zawsze czytam całą ulotkę

Gość mogą być różne powody
moja córka tez własnie ma alergię na mleko i po produktach mlecznych tak wlasnie jakby puchnie, i ogólnie jest duża ma 7 lat a kupuje jej ubrania jak dla nastolatki, nawet w moich ciuchach juz chodzi a ja mam 173cm wzrostu i waże 59kg, ona waży 48

Gość wesdrtfyui9o0[p]7
To chyba zależy od wzrostu., Mój syn ma 25 miesięcy (troszkę ponad 2 latka) i wsumie ostatnio go nie ważyłam ale na moje oko wazy jakieś 12-14kg i powiedziałabym, że jest w sam raz nie jest jakiś wychudzony ale też do pulchnych nie należy.