Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mlody Student pierwszego roku.

Osoby które kiedys studiowały lub studiują proszone o pomoc.

Polecane posty

Ups. Nie zauważyłem że to nie domnie. Internet mi sie troche przycina przez ta pogode. Dziekuje wam wszystkim za pomoc. Jak ktoś jeszcze wpadnie na temat to też może coś poradzić. Mam nadzieje że jakoś sie uda z tego wykaraskać. Tymczasem dziękuje wam i dobrejnocy;) 🖐️

no ladnie to na uw trzymaja studenta ile sie da wrecz na sile przepychaja na drugi rok :D

Gość asdfghjukjnhbwoekpeobj
ja jestem na ZUT na wydziale inżynierii mechanicznej i mechatroniki. przy trzeciej nieobecności mogą Cie wywalić do dziekana i on moze Cie skreslic :P

Gość ochach
Nie ma sprawy, mam nadzieję, że sobie z wszystkim poradzisz :) No nie u mnie właśnie zachowują się jakby chcieli nas wszystkich oblać niektórzy, a niektórzy wykładowcy są straaasznie sympatyczni :)

Gość studentka też zaocznie
a nie wiecie jak ktoś sie spóżni z zapłatą raty czesnego(dwa tygodnie) też moga go skreślić?

Gość ochach
Nie wiem, ale chyba nie.

P.S. Jeszcze na chwile. Mam sesje egzaminacyjną 26-30 styczeń. Z tylko/aż trzech przedmiotów. Prawoznawstwo Historia prawa polskiego Łacińska terminologia prawnicza Ale chyba najważniejsze by te ćwiczenia zaliczyć, bo bez tego mnie do tych egzaminów nie dopuszczą.

Gość ohhhhh ja prawozstawstwo
oblalam za pierwszym razem :P jeden z pierwszych egzaminow... myslalam ze wykulam ale sie pomylilam ;) zdalam za drugim razem na 3,5. hah ale dopiero pozniej na studiach tak NAPRWDE zrozumialam o co w tym chodzi :D jak wieszosc ludzi u mnie zreszta... ;)

Gość ochach
To nie masz źle bo ja mam zaliczenie 3 ćwiczeń + zaliczenie 2 wykładów + 3 egzaminy. No tak pierwsze co musisz pogadać z ćwiczeniowcami, to zazwyczaj młodzi ludzie, jeszcze bez odchyłów takich jakie mają czasami profesorzy, więc powinieneś się dogadać.

Gość ja nie byłem nigdy na ćwiczeni
a studia skończyłem z wyróżnieniem :classic_cool:

Cześć to znowu ja. A jak wyglądają ćwiczenia na studiach prawniczych. Podobnie jak wykład czy wykładowca może pytać itd. Obecność, czy tam zaliczenie, czy oceny są wpisywane w indeks??

?

Gość ochach
Ćwiczenia u mnie - siedzimy w sali, ok 30 osób, na jedne ćwiczenia musimy przygotować referaty w grupach - historia prawa polskiego, na innych siedziemy i omawiamy jakiś ustawy, systemy prawne, dyskutujemy, ćwiczeniowcy nas pytają czasami. Czasami są wejściówki. Czasami wejściówki słowne. Tyle

Gość Mlody Student pierwszego rok
Ochach jak będziesz to napisz. Czy jak za ćwiczenia są stawiane oceny, to wpisują je do indeksu??

Gość Mlody Student pierwszego rok
Za 2 godziny zaczynają mi się wykłady. Boje się troche.

Gość ochach
Szczerze to nie wiem czy są w indeksie. Ale są ważne, bo tylko jak zaliczysz ćwiczenia możesz podejść do egzaminu z tego co wiem. Napisz koniecznie jak Ci poszło :)

Gość mam podobną sytuacje
czy możecie podać tytuły książek z prawoznastwa i historii prawa polskiego z kltórych można nadrobić materiał?? na I semestrze.

Gość ochach
trojaczki czyli bardach, leśniodorski i pietrzak - historia państwa i prawa polskiego prawoznawstwo - najlepiej książka, którego autorem jest Twój wykładowca ;p

Dzięki:)

Ja co prawda mam zaliczone ćwiczenia choć nie wszystkie. A z prawoznastwa mogłabyś podać jakiś tytuł, wiem że taka jest najlepsza, którą napisał wykładowca, ale chodzi mi o sam materiał. Chciałabym zapoznać się z nimi:)

Gość ochach
materiał.. hmm sama nie wiem, może wpisz w wyszukiwarkę "chomikuj prawoznawstwo" i wyświetli Ci się masa skryptów, materiałów itd. Nie ma sensu kupować książki i kuć się z niej jeśli to nie jest książka proponowana przez wykładowcę, jeśli masz mało czasu, bo takie korzystanie z innych książek ma pogłębić wiedzę, pomóc w lepszym zrozumieniu problemu, a Ty, jak mniemam chcesz go jak najszybciej ogarnąć ;p Myślę, że skrypty - jasne i na temat bez zbędnych informacji mogą Ci pomóc.

:) Acha dzięki. Ja myślałam żeby to wypożyczyć. Bo kupno to nie na moją kieszeń.

Gość ochach
kochałąm się wczoraj wykładowcą:P i mam średnią 5.0:)

Gość ochach
marny podszyw;p