Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz......

Wazne pytanie do panow-narzedzia

Polecane posty

Gość xyz......

Mam duży problem z moimi ścianami. W mieszkaniu mamy ściany betonowe. Niestety nie potrafię wywiercić żadnej dziury. Ostatnio kupiłam sobie wiertarkę udarem pneumatycznym 1200 Watt. Próbowałam nią wiercić niestety zrobiłam tylko dziurę na 3mm głębokości. Czy taka wiertarka jest wystarczająca? Bo już ręce mi opadają do tych ścian. Moze mam po prostu źle dobrane wiertla? Nie robię żadnego remontu, ale to śmieszne ze nawet obrazu nie mogę powiesić na ścianie. Proszę o pomoc:)

Gość wiertła muszą być do betonu!!
i próbuj wiercić w kilku miejscach obok siebie, bo np może trafiasz na jakiś twardy element, a jak trafisz na spoiwo moze byc łatwiej

Gość napisz napisz
moze masz tanie chińskie wiertła?

Gość xyz......
problem w tym ze probowalam juz w 2 pokojach i nic.

Gość xyz......
wiertla kupilam w baumarkcie a czy taka moc wiertarki wystraczy??

Gość xyz......
podam dane wiertarki 1200watt -230V-50Hz wiercenie normalne 0-2.700 min wiercenie z mlotkiem 24.000 min nie wiem czy tak to sie pisze bo ja mam po niemiecku

Gość co to za wiertarka?
Kupić musisz młotowiertarkę np http://allegro.pl/mloto-wiertarka-hr-281-makita-i1315375092.html + porządne wiertła i wszystkie ściany twoje. Zazwyczaj tak jest, jak się chce oszczędzić na sprzęcie i kupuje wiertarkę za 150 zł + wiertła chińskie za 1 zł sztuka to później wieczne problemy :)

Gość xyz......
za wiertarke dalam 50 nie moge sobie pozwolic na inna. Czy to oznacza ze ta sie nie nadaje? moze poprostu powinnam wiertla zmienic?

Gość xyz......
mialo byc 50 euro ale znaczek sie nie wyswietlil

Gość co to za wiertarka?
Jasne, że mało. Taka wiertarka za 200 zł to tylko mała do wiercenia w drewnie. Do żelbetonu tylko młoto wiertarka a to niestety kosztuje. jeśli kupisz młoto wiertarkę za 250 zł to masz 20 słabych otworów lub 10 mocnych i wiertarka spalona.

Gość Nor-bert.
moze masz wiertarke ustawiona na samo kucie ustaw ja na wiercenie i dlatego ci ciezko jest wywiercic tam masz z boku podkretlo to ustaw na wiertło

Gość xyz......
Nor-bert.- nbajpierw wiercilam na normalnym a pozniej przesunelam na mlotek i nic co gorsza wiertarki nie oddam bo zlamalam dodatkowa raczke do trzymania

Gość xyz......
odnosnie ceny to nie zawsze drozsze jest lepsze tak jak pisalam sasiad kupil w promocji i wierci super a mowil ze wczesniej tez mial bosch i inne i tez nic z tego.

Gość Nor-bert.
to wez niech ci sasiad pozyczy te wiertarke i zrób nie otwory tyle ile ci potrzeba

Gość Nor-bert.
nią otwory

Gość co to za wiertarka?
W takim razie pożycz od sąsiada lub poproś go o pomoc. Jeśli się sprawdzi to kup sobie. Ja osobiście uważam, że narzędzia powinny być dobrej firmy i 500 zł za wiertarkę z funkcją młota jestem w stanie zapłacić. Jeśli chcesz powiesić obrazek to przy porządnym wiertle pewnie się sprawdzi ta za 150 zł ale gdy będziesz chciała powiesić np huśtawkę dla dziecka i trzeba będzie wywiercić otwory pod kotwy średnicy 10 mm 10 mm głębokości w żelbetonie to zapomnij. Tak samo karnisze w sufit, ciężą półkę czy coś do podłogi przytwierdzić.

Gość xyz......
moglabym tak zrobic raz czy drugi ale na dluzsza mete powie ze jestem klopnieta i mam sobie kupic. Mimo wszystko dziekuje za pomoc. Sprawdze jeszcze raz z nowymi wiertlami i później zobaczę co dalej Pozdrawiam was mili Panowie:))

Gość Nor-bert.
pozdrawiamy Ciebie, mila ciipeczko:)

Gość karolN
A zerknij sobie na ofertę sklepu https://meblopol24.pl/ mają dość duży wybór narzędzi jak i innych akcesoriów. Często tam zamawiam lakiery do drewna, nabłyszczacze polecam.

Gość Filip

Też korzystam z tej firmy i bardzo polecam. Mają bardzo dobry sprzęt.