Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mniamiii23

dlaczego samotna matka to dla mężczyzn

Polecane posty

cream dosc radykalne poglądy...ja jako samotna matka powiem Tobie,ze nie szukam nikogo własnie z takich powodów...nie mam zamiaru słuchac takich komentów ani byc zabawką typu OneNightStand ani tym bardziej usłyszeć,ze szukam na siłę :O

Gość kijemtego
**cream** niektórzy faceci mają więcej serca i mogą pokochać także nie swoje dziecko, nawet bardziej niż biologiczny ojciec...

chyba nie istnieją tacy...a tak prawde mowiac,moze samotna matka ma prawo by pokochac JĄ:O taką jaką jest ...moze chodzi o niąj potrzebę ciepła,milosci,czulosci,troski...moze chce by choc raz o niej pomyslano...a nie ciagle wszystko na jej głowie troche niefajne nastawienie typu Cream

rozwalił mnie tekst, że traktowałby dziecko jak powietrze, życzę ci tylko tego, żeby ci się życie ułożyło i żebyś swojego dziecka nigdy źle nie traktował

mając do wyboru przystojniaka bogatego i biednego oczywiscie wybierzecie bogatego kazdy ma prawo wybierac jak chce wy tez tak robicie więc nie dziwcie sie ze faceci robią tak samo

Gość kijemtego
Nie cierpię uogólniania, życie to loteria, nie wiadomo kogo spotkasz, więc samotne matki nie są z góry skreślone, bo może czekać je piękna przyszłość u boku kochającego mężczyzny :)

Przeczytałam tylko 1str. sorry, ja jestem samotną matką i nie narzekam na brak powodzenia. Mam sporo adoratorów i takich łóżkowych i takich na poważnie. Nie jestem gotowa do nowego związku i jest mi dobrze w samotne wieczory z synkiem i kafe. Czasem czuję się samotna, czasem bardzo, ale wtedy wolę iść na imprezę i poflirtować anonimowo, ale dawno już nie byłam :-) Oni to wyczuwają, że nie potrzebuję faceta i to ich przyciąga. Ostatnio chciałam się "pozbyć adoratora" i na spotkanie wzięłam syna. Mój synu (2 lata+etap buntu) zrobił rozpierduchę jak trzeba, ale gość uparty i nadal się stara :-) tylko teraz już o nas :-D

Gość magnezzziaaa
to jest straszne jak postrzegane sa kobiety z dzieckiem/dziecmi ja mam meza ale rok temu mielismy kryzys i separacje i myslalam o tym,ze do konca zycia bede juz samotna bo nikt nie pokocha mnie ze wzgledu na posiadanie potomstwa? rozumiem obie strony i wszystkie argumenty(te rozsadne) facet sie boi bo to odpowiedzialnosc ale jesli sie kogos pokocha to da sie przezwyciezyc wszystkie trudnosci... a,ze ktos inny splodzil dziecko nie znaczy,ze inny facet nie moze go pokochac bardziej niz biologoczny ojciec

to ze ja nie chce miec panny z dzieckiem nie oznacza ze inni myslą tak jak ja zycze wam powodzenia szczerze :)

bycie z samotną matką nie nalezy do najłatwiejszych i mezczyzna musi bardzo kochac kobietę,jesli wchodzi w taki zwiazek,bo wtedy nie jest dla niego wazna idea "zobacz ile młodych i bez zobowiazań" tylko fakt,ze znalazł to,czego szukał,ciepło,dom,kogos z kim nadaje na tych samych falach...kwestia charakteru,wychowania i posiadania jednego bardzo waznego organu-serca wiekszosc mezczyzn zapatrzonych w ideę boskiego ciała i lightowego podejscia do zycia raczej nie jest w stanie tego zrozumieć zycie pisze rozne scenariusze jak juz ktos wczesniej zauwazył i chodzi mi jedynie o to,by przestano patrzec na samotne matki jak na desperatki bo tak nie jest nauczone porażką wybiorą mądrze chodzi mi o fakt,ze to czesto bardzo zapracowane kobiety,które harują by same zapewnic temu malenkiemu człwoeikowi godziwy byt ale szkoda zrywania paluchów na klawiaturze,pewne osoby i tak nie zrozumieją

Gość magnezzziaaa
no i zgadzam sie z tym,ze facet musi byc dojrzaly emocjonalnie bo taki mentalny dzieciak ma w glowie jeszcze imprezowanie, obracanie dziewczynami, drinkowanie do rana itp. facet ktory mysli juz o stabilizacji nie bedzie widzial przeszkod w postaci dziecka

ta najpierw hulaj dusza piekła nie ma a jak sie pojawi dziecko to nagle wszystko sie zmienia szuka sie wtedy faceta na którego sie przedtem nie zwracało uwagi KLASYKA

Gość magnezzziaaa
a zeby wniesc cos pozytywnego to powiem,ze moja bliska przyjaciółka znalazła bez problemu faceta a ma 2 dzieci :) sa teraz małżeństwem i maja jeszcze wspólne dziecko;)

Gość po30stce
**cream** Dużo rzeczy powinno się robić mimo to się ich nie robi gdyż ktoś najczęściej liczy, że coś dla siebie zyska. Wszystkie zapewniają np. że szukają szczerego faceta, tylko że już szczere opinie na własny temat tak mile nie są widziane. Zastanawiająca jest jedna sprawa. Postawione zostało pytanie; "Dlaczego samotna matka to dla mężczyzn podkategoria kobiety ?". Sądzę, że samo założenie jest złe, bo dla jakiejś grupy mężczyzn dalej jesteście atrakcyjne. Tylko, że ta grupa to nie ci najprzystojniejsi i najbardziej popularni. Trzeba trochę obniżyć poprzeczkę i znajdzie się zainteresowany. Problem jednak w tym, że duża część kobiet to księżniczki czekające na swojego księcia więc, czeka się wytrwale od czasu do czasu zauważając że księciunie są bardziej zainteresowani wolnymi.

Gość magnezzziaaa
tzn 2 z 1 małżeństwa i 3 z obecnym mężem :P

ja ostatnio spotkałam kogos ,kto poruszył to,co starałam sie zagrzebac.Poruszyła mnie jakaś dziwna czułość w Jego charakterze,taka dobroć ,która raczej rzadko jest spotykana.Ale jest zajęty.Wyższy stanowiskiem.I zwyczajnie zakazany.I tyle.Nawet sie nie dowie.Szkoda tylko,ze mijam go w pracy.Trudniej będzie zapomniec.Szkoda,ze kilka lat wczesniej go nie spotkałąm.Tak bywa w zyciu.Spotykamy kogos i musimy spasowac.Stop.On juz nie dla mnie.TAk bywa:( pa pa Uciekam 😘

Byłam z facetem,który był z babami,ktore miały dzieciaki.Jak ja się dziwiłam!:o tak się dać wpakować!Jeszcze tatuś dzieciaka wepchnąłby go za kraty,bo dzieciak miał klopoty(moczył się),ale on nie był raczej winny,był "dochodzący"dupek do nich.Ktoś mu poradził,żeby uciakał,bo może mieć kłopoty.To było w DE.A to ciele samo nie umiało się z tego wycofać,ech faceci!:)

Gość kijemtego
Sądzę, że samo założenie jest złe, bo dla jakiejś grupy mężczyzn dalej jesteście atrakcyjne. Tylko, że ta grupa to nie ci najprzystojniejsi i najbardziej popularni A dlaczego nie są oni przystojni, głupie gadanie, moja siostra, mając 4-letnią córeczkę, wyhaczyła takiego przystojniaka, że byś się zdziwiła. Przestańcie tworzyć naciągane teorie! :D

Gość po30stce
magnezzziaaa Zapewniam Cię, że jestem dojrzały emocjonalnie, swoje lata już mam, ale wolę kobiety bez dzieci bo sam chciałbym w drodze ewolucji przejść etap ojcostwa, a nie od razu zostać głową rodziny. Mam prawo do własnych decyzji i tego się trzymam.

magnezzziaaa no i zgadzam sie z tym,ze facet musi byc dojrzaly emocjonalnie bo taki mentalny dzieciak ma w glowie jeszcze imprezowanie, obracanie dziewczynami, drinkowanie do rana itp. facet ktory mysli juz o stabilizacji nie bedzie widzial przeszkod w postaci dziecka ------------ czyli wszyscy inni którzy widzą przeszkodę w postaci dziecka, są niedojrzali emocjonalnie?? fajnie wiedzieć. do końca życia już jestem niedojrzały emocjonalnie, bo nie chcę się wiązać z samotną matką. spotkałem kilka samotnych matek, z którymi mogłem się związać. dla mnie jednak dziecko jest przeszkodą nie do obejścia. te kobiety byłby dla mnie idealne, gdyby nie dziecko. więc dalej szukam swojego ideału, którego pierwszym dzieckiem będzie nasze dziecko.

Gość tauś
tam gdzie madre kobiety

Gość kijemtego
Pierwszy wolny nick Chyba Cię zawiodę, ale ideałów nie ma, kieruj się sercem a nie schematami i podpunktami wytworzonymi w twojej głowie, bo może Cię to zmylić :classic_cool:

Gość po30stce
kijemtego "A dlaczego nie są oni przystojni, głupie gadanie, moja siostra, mając 4-letnią córeczkę, wyhaczyła takiego przystojniaka, że byś się zdziwiła. Przestańcie tworzyć naciągane teorie!" I jeszcze powiedz że to jest reguła. BTW nie jestem ona

kierujecie sie wyglądem nie od dzis wiadomo ze dziewczyny lecą bardziej na wygląd niz faceci a potem są samotne matki zabawne jest to ze kobieta popełniła błą i teraz ma jeszcze pretensje ze ktos jej nie chce bo ma dziecko pomyslcie troche tak jak wy robicie selekcje tak faceci

Gość kijemtego
Miłość nie rządzi się żadnymi regułami, każdą taką naciąganą teorię, tzw. twórczość własną, można podważyć przykładami z życia wziętymi

Gość po30stce
I znowu wracamy do twierdzenia, że ten biedny facet musi się zakochać.