Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mniamiii23

dlaczego samotna matka to dla mężczyzn

Polecane posty

Gość po30stce
Przykład z życia. Znajoma wyszła za maż za faceta z dzieckiem. Oczywiście dziecko gdzieś tam żyje z matką. Ponieważ wyszła za niego za mąż płaci część alimentów swojego męża mimo tego, że teraz sama ma już z nim własne, na razie zaciska zęby i jakoś z tym żyje. To takie ciemniejsze strony wiązania się z kimś z dzieckiem.

ale wy filozofujecie, ja mam 30+ i nie szukam 25letniego kawalera ale znam conajmniej 3 superfacetów wolnych, ale z dziećmi. Oni nie mają nic przeciwko samotnym matkom. I są z całą pewnością wystarczająco dojrzali i odpowiedzialni, dlatego nie wiążą się z pierwszą lepszą i nadal są samotni.

Gość taki siaki i owaki
kazdy czlowiek zasluguje na milosc i na druga szanse! to, ze raz nie wyszlo nie oznacza,z e mezczyna czy kobieta sa gorszymi ludzmi! no ale co tu duzo mowic jak ktos jest tak tepy, ze jego mozdzek prostej rzeczy nie pojmie

Gość jhvhgfchfjknmjk
cream -------------tak?

" wydaje wam sie, samotne matki tez wymagaja i maja do tego swiete prawo bo nie sa gorsza kategoria kobiet, moge rzec ze nawert lepsza, bo sa kochane, czule, wiedza co to milosc, ustatkowane, poukladane itp itd " nie osmieszaj sie to co napisałas swiadczy o tym ze jestes nic nie warta gdyz uwazasz ze panna z dzieckiem jest lepsza od dziewczyny która sie pilnuje i jest rozsądna i z byle kim dziecka nie chce i nie jest mniej kochana , czuła itd

możliwe, że niektórzy tak sądzą... ale ja nie rozumiem ludzi, którzy gardzą kimś, bo ma dziecko, widać, że właśnie pełno jest takich - ma dziecko to już jest gorsza, gorszy

jezuuuu :O chyba nikt tu nie mowi , ze kobieta z dzieckiem jest niepełnowartosciwa , gorsza itd , tylko o tym , ze nie wszyscy z łatowoscia akceptuja fakt posiadania dzieci i ich wychowywania. Sa tacy , dla których to nie jest problem , sa tez tacy dla których jest to sytuacja nie do przeszkodzenia. i chyba nie mozna w stosunku do wszytskich miec a la roszczeniowej postawy żądajacej akceptacji i miłosci w stosunku do dziecka , które jest cudze ( innego mężczyzny, innej kobiety )

taki siaki i owaki..nie pamieta wół jak cielęciem był :) czy ty kazdemu dawałas szanse raczej wątpie wiec nie pierdol o dawaniu kolejnej szansy 🖐️

Gość po30stce
Nie wiem do czego mają doprowadzić wnioski z tej dyskusji, ale w dalszym ciągu duża część męskiej populacji będzie omijać łukiem samotne matki i nic tego nie zmieni, tak jak omijają te grubsze i te brzydsze. Tego nie da się przeskoczyć

Gość zapewne spodziewacie się
że teraz każda kobieta będzie cnotliwa i będzie odwlekać ciążę jak tylko się da, żeby zachować swoje szanse u wielkiego macho i księcia z bajki, marzenia każdej kobiety, jaśnie pana krema? :D

Gość jhvhgfchfjknmjk
cream twoja opinia swiadczy o tym jak bardzo ejstes neidojrzaly i niedojebany psychicznie i zapewne fizycznie. Samotne matki sa warte duzo duzo wiecej niz ci sie wydaje. Ile jest taki kurew ktore daja dupy za kase, daja dupy za darmo (dzieci nie majac rpzy tym ) a ile ejst kobiet ktore kochaja jednego mezczyzne, urodza mu dzieci a twn idzie sie skurwic? i tu ma byc winna matka? Czyli wg ciebie dzieciaci mezcyzzni tez sa gowna warci?? zal mi ciebie bos jest ogromnym zerem i malointeligentnym czlowiekiem. WSPOLCZUJE CI SERDECZNIE

Gość taki siaki i owaki
mylicie sie samotne matki nie sa omijane. wszystkie znane mi matki z dziecmi z poprzedniego zwiazku sa w szczesliwych zwiazkach i to z kawalerami wlacznie:) a ciebie cream nie ma co komentowac bo dno z ciebie wylazi a mi sie schylac nie chce

tu nie chodzi o kobiecą solidarność, tylko o poglądy, bo to co piszecie to dla mnie pogląd mojej prababci ewentualnie "mieszkam na wsi na której wszyscy mnie znają i co by powiedzieli jakbym sobie przyprowadził babę z dzieckiem - dupę obrobią itd" beznadzieja!

mniamiii23 a jaki ja mam pogląd? ze mowie to o czym większa czesc populacji męzczyzn mysli i robi ? ze zwiazek z kobieta z dzieckiem nie jest prosty a to dziecko czesto jest "odstraszaczem " ? to jest az tak straszne ?

"panna z dzieckiem jest lepsza od dziewczyny która sie pilnuje" jakbyś ty cream jeszcze trochę języka pilnował to też by nie zaszkodziło. Proponuję, żebyś się już nie odzywał. A co do tematu głównego. Autorka trafia na pustych ruchaczy. Bzykną i odchodzą bzykać dalej. Dziewczynie z dzieckiem powiedzą, że przez dziecko, tej ze wsi że jej wieś za daleko, jak znajdą idealną to powiedzą, że go ograniczała albo wymyślą cos równie durnego. A tak naprawdę ci faceci się najzwyczajniej puszczają i zwalają winę na kobiety. I dzieci nie mają tu nic do rzeczy.

Gość po30stce
mniamiii23 Ale przecież my możemy mieć takie poglądy, nie czynią one nikomu szkody więc są dopuszczalne. Z tego co widzę jak ktoś nie chce kobiety z nie swoim dzieckiem to jest, nieodpowiedzialny, nie rozwinięty emocjonalnie, żałosny i pochodzi z nienormalnej rodziny. Czy to już jakaś poprawność polityczna ??

Gość po30stce
rozwódkaaa "A co do tematu głównego. Autorka trafia na pustych ruchaczy. Bzykną i odchodzą bzykać dalej. Dziewczynie z dzieckiem powiedzą, że przez dziecko, tej ze wsi że jej wieś za daleko, jak znajdą idealną to powiedzą, że go ograniczała albo wymyślą cos równie durnego. A tak naprawdę ci faceci się najzwyczajniej puszczają i zwalają winę na kobiety. I dzieci nie mają tu nic do rzeczy." Skąd to połączenie dwóch grup facetów? Jedni bzykają, a obrywa się tym co nie chcą wychowywać nie swoich ?

jak ich nie chcesz wychowywać to w ogóle nie zaczynasz takiego związku i nie ważne czy przez dziecko, czy przez zeza, czy krzywe nogi. Przecież autorka nie nagabuje każdego wolnego faceta, pisze tylko o związkach, które nie wyszły (ja to tak zrozumiałam).

Gość było pilnować
komu się dupy, znaczy szpary, popuszczało ;) Żeby chociaż odpowiedzialnemu, a nie takiemu co zwieje. No ale jednak jest to 'towar' drugiej kategorii, z deczka przechodzony, po pierwszym jarmarku, że tak to poetycko nazwę. Dziecko to nie jest zabawka, i facet też sobie z tego zdaje sprawę, że wiążąc się z samotną matką, wiąże się z jej dzieckiem - a nie każdy ma ochotę od początku związku dzieci bawić, dziecko to z reguły coś, co jest dopełnieniem związku dwojga ludzi, a nie że tak powiem nadbagażem z przeszłości... I każdy facet ma prawo sobie wybrać, czy woli kogoś z bagażem, czy bez. A że większość woli bez ( ;) ) to wybierają te, które są na podobnym etapie życia, co oni - poznać się, zakochać, zaplanować ślub/wspólne życie bez ślubu, zdecydować się na dziecko - bo w takich mniej więcej punktach przebiega życie zwykłego człowieka ;) Biorąc pannę z nadbagażem, się kilka punktów przeskakuje, i od razu jest duża odpowiedzialność... A do odpowiedzialności większość chce dojrzeć w trakcie związku, wraz ze wzrostem uczucia... A nie na dzień dobry ;)

Gość Pytająca Kobieta :)
ŁOO RANY TEZ JESTEM SAMOTNA - NA WŁASNE ŻYCZENIE , NIE CHCIAŁAM ŻYĆ Z OJCEM DZIECKA

Gość nerwusgertg
marek83 miał racje !!!:(

Gość było pilnować
Skoro nie chcialaś z nim żyć, to po co z nim spałaś? :D