Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adelajda Ka.

moja mama stanęła po stronie teściowej ! kłótnia o imie

Polecane posty

Gość Adelajda Ka.
moja mama zadzwoniła jak gdyby nigdy nic ucieszyłam sie że od felernej kolacji możemy obgadac pare rzeczy,rozmowa dobiega końca a ta wiesz..własciwie Maja i Marika sa ładne i tez na M :o myslalam ze oszaleje powiedzialam ze dopoki niezaakceptuje Marceliny nie zobaczy wnuczki niech kupi sobie lalki i nazywa je Mariki Sary etc :o odlozylam,wlasciwie rzucilam sluchawke i mężowi oświadczylam ze zdania nie zmienie najwazniejsza jest Marcelka teraz dla mnie niż świeta trójca

Gość Adelajda Ka.
stwierdził że naprawde oszalałam i że własciwie to ja imie wybralam!idiota,kretyn:o bedzie mi teraz wmawiac ze moze mu nakazalam wrecz przytaknac,gdyby nie moje poruszanie tematu to on by do dnia narodzin na to nie wpadł że dziecko trzeba nazwać,gada bzdury że on Marike chciał albo Sare CIEKAWE! dziwny zbieg okoliczności

Gość kkkarolajna
Marcelina!! Zdecydowanie!!! Właśnie jak dasz Sara to dziecko pokrzywdzisz...

Gość Adelajda Ka.
teraz pod nosem gada że Patrycja ładne i już tak nie nazywaja dzieci odp ze z tych 4 moge jedynie Patrycja dać na drugie Marika i Laura nie wchodza w gre.

Sara pies moich znajomych My jeszcze nie znamy płci dziecka ale imiona są już wybrane Oliwier i Julia i żadna siła ich nie zmieni !!!!!!!!!! ani żadna babcia Jak któraś zacznie coś ci marudzić pokarz im drzwi i już !!! Och te babcie :)!!!!

Gość Adelajda Ka.
wiem że ludzie nazywają tak psy ale akurat tego nie pochwalam,Sara to stare imie,choć dzisiaj rzadko nadawane.Znam jedna Sare jest piekna nastolatka i dobrze mi sie kojarzy to imie,ale dziecko nazwałabym tak czwarte a nie pierwsze :o zakładam że i tak conajwyżej dwójka bedzie

Gość Oliwier to dopiero siara
Dziwne, że dla młodej nie wybrałaś Nikolka:D Ale jak ktoś pisze pokaRZ, to musi też imię wybrać z PGR-u:D:D:D

Gość znam taką patologię
samotna matka, każdy syn z innym i zwą się olivier, Oskar i Alan he he he. A druga taka znajoma, szczyt ambicji to skńczona podstawówka i ma Klaudię i Nikolę OMG

Ja tylko powiem, że Marcelina to też stare polskie imię :) A forumowiczowi / forumowiczce wyżej podpowiem, że to nie jest dyktando z polskiego i jakiś błąd może się zdarzyć.

Gość Adelajda Ka.
nie wiem czy to dobry pomysł [oczywiście nie podważam] ale w maju byłam na chrzcinach na 8 chłopcow dosłownie pięciu Olivierów,sama uszy przecierałam bo myślałam że ksiądz ciagle o jednym mówi.Jeden jeszcze Olvier Nowak :o tragedia nazwisko musi sie komponować !

Gość ale glupie imionaaa
Sara to u mojej sąsiadki suka sie nazywa, a marcepan to sasiad z dolu

Gość Adelajda Ka.
wiem że Marcelina to stare imię ale tak mi sie spodobało! nikogo nie znam i nawet w szkole czy na uczelni nie słyszałam ,śledzac rózne fora 2010r to zdecydowanie rok Amelii Julii Majii Zuzi i Ali. Sa to ładne imiona ale nie chce by w parku przybiegało do mnie 5 dziewczynek gdy zawołam. Celina mi sie juz nie podoba

Dziwię się Twojemu mężowi, że brakuje mu odwagi żeby powiedzieć, że wybrał to imię razem z Tobą. I swoją drogą wiem co czujesz, bo też jestem na etapie wybierania imion i nie mogę nadal w to uwierzyć jak bardzo ludzie pozwalają sobie ingerować w (jakby nie było) nie swoje sprawy. Marcelina jest spoko, Sara też jest spoko, każde imię na swój sposób jest ładne, tylko ludzie wiecznie mają jakieś problemy.

Gość Adelajda Ka.
mi sie wydaje że moja podąża za jakimś głupim trendy :o jestem jedyna córka = Marcelina jedyna wnuczka (przez najbliższe 4 lata na pewno) ona chciałaby sie pochwalić wśród znajomych które sa babciami juz i maja po dwoje/troje wnucząt.Pewnie chce to nadrobić robiac z mojej córki jakieś perpetum mobile,ja psuje jej idealna wizje ona by wolała wołać Laura,Sara,Marika etc niż Marcelka :o ja zdania nie zmienie ale mam do niej żal że psuje mi ostatnie dni ciąży

Gość sara to ma na imie moja
suczka :P kundelek daj jak tobie pasuje

Gość tak mysle
uwazam ze Sara jest ladniejsze od Marceliny ale to tylko moje zdanie:) Ile osob tyle zdan! Nie przejmuj sie ani matka ani tesciowa! One swoj czas juz mialy:) a teraz moga tylko cos doradzic, poradzic a nie narzucac;) Nie przejmuj sie i LEKKIEGO ROZWIAZANIA;)

Gość Adelajda Ka.
i ja uważam że Sara to ładne imie,ale nie na tyle mnie zachwyciło żeby nazwać tak moje pierwsze dziecko! nie planuje potem . mam 27 lat a o 35 r nie chce już rodzić dzieci

Fajnie, że Twoja suczka ma tak na imię. Powiedz to 5 letniej Sarze, że ma brzydkie imię? Powiesz? Nie, wiec siarap :-)

Gość Adelajda Ka.
już wyżej pisałam że dla mnie paranoja jest nazywać psy po ludzku,Sara to imie dla człowieka nie psa.Ja znam osobiście Sonie =pies sasiadki :o i pudelka Kubusia , a Jakubów przecież wielu,argumenty że Sara dla psa to dla mnie żaden,wręcz wspólczuje ograniczonego umysłu :o

Gość parraaaam
Marika to bardzo, bardzo brzydkie imię:O fuuuj

Gość Marcelinka sliczne imie
Mnie sie Sara bardziej z Zydowka kojarzy niz z psem ale i tak mi sie nie podoba. Marcelinka jest sliczne!

Gość Adelajda Ka.
dziekuje wszystkim za wypowiedzi,nie spodziewalam sie az tylu :)

Gość moje trzy grosze hej hej
Nazwij Marcelinka, zwlaszcza, ze chcesz tylko jedno dziecko (czy dwoje, nieistotne), nie bedziesz sie potem obco czula nazywajac wlasna coreczke jakims zle brzmiacym, nie pasujacym imieniem. Marcysia, Marcelka, fajne skroty, pelna forma tez ladna, za granivca (jesli tylko zechce) tez nie bedie brzmialo dziwnie, imei nie oklepane, nieprzesadne, ma same zalety. I zeby nie bylo - ja tam uwazam, ze nawet i oklepane maja swoje prawa, jesli akurat komus podoba sie Kubus, to tez nie powinien zwracac uwagi na argumenty , ze tak sie co drugi chlopiec nazywa. No to co?

Gość jatakmamnaimie
Ja sie nazywam Marcelina!!! I chociaz kiedys mialam kompleksy,zwiazane z tym imieniem,to bedac dorosla kobieta dziekuje rodzicom,ze mi je nadali! To orginalne,ale nie "tanie" imie, pomaga mi w wielu sytuacjach zyciowych,ze tak napisze, ma dobra karme:) I pozytywne fluidy, gwarantuje szczescie i sukces,uwierz mi i nie zastanawiaj sie... poza tym to imie szlachetne,ile kobiet ze starych polskich rodow mialo takie imiona, idealne imie dla romantyczki:)

Gość a palac gdzieeee
moze jeszcze szlachcianka zostanie, tylko, że najgorzej parobków nie znajdzie, bo nie ma głupich, żeby na kogoś pracować.

Pierwsze słyszę, żeby Olivier był imieniem nadawanym w patologicznych rodzinach. U mnie to dość popularne imię (na równi z Kubą i Szymonem) i naprawdę nie znam ani jednej rodziny, która miałaby jakieś problemy typu bieda, alkoholizm, narkotyki, a nazwała dziecko Olivier- wręcz przeciwnie. Marcelina, to piękne imię. Dobrze mi się kojarzy (znam pewną niezwykłej urody modelkę o tym imieniu) i przede wszystkim jest w pewnym sensie oryginalne, bo dość rzadko nadawane. Każdy ma swój gust i zestaw imion, które mu się podobają, także wtrącania się raczej nie unikniesz. Babcie po porodzie zakochają się we wnuczce i nie będzie miało dla nich znaczenia czy to Sara, Marika czy Marcelina. Poza tym Twoja mama wymienia tyle imion, że mam wrażenie, że podoba jej się każde poza Marceliną. Jedyne co mnie dziwi, to postawa Twojego męża. Powinien Cię wspierać i być po Twojej stronie, ale cóż.

Gość Adelajda Ka.
dokładnie tak.Imie jej się podoba prawie każde prócz Marceliny.Twierdzi że Marcysia,Marcelka i najgorzej Celina to straszne zdrobnienia,ale gdy pytam czemu taka uprzedzona jest i robi z tego taka tragedie nie ma argumentów poza tym wyżej-głupim.Rozumiem gdybym naprawde dała na imie jakaś Ramona czy Faustyna,że to brzmi wymyślnie ale Marcelina to stare piękne imie nie wywołuje jakiegoś śmiechu ani plot

Gość przepraszam wszystkie
Marceliny, ale to wyjatkowo brzydkie imie!!!! Biedne to Twoje dziecko autorko, beda sie z niej wysmiewac, zobaczysz..... posluchaj babc, maja racje!!! Wszystko lepsze od Marceliny...Marcysi....fuj!

Autorko, a po co im cokolwiek mówisz? Pytają - odpowiedz, ze dowiedzą sie na chrzcie, tudzież po wpisanu dziecka w urzędzie. Chyba jestes bardzo młoda i nie bardzo sobie dajesz radę z silniejszymi osobowościami. Ja takie sprawy załatwiam skutecznie i radykalnie :))))))))))))

mialam w sredniej kolezanke miala na imie Marcjanna, przedstawiala sie Marcysia. o ile na poczatku ciezko nam bylo zapamietac jak ona ma na imie to potem nie moglismy sobie wyobrazic by nasza Marcysia miala innaczej na imie. jest bardzo pozytywna osoba i imie do niej pasuje. jak sie pozna czlowieka to i imie zaczyna sie podobac :) dlatego nie przejmuj sie, dziecko sie urodzi, zakochaja sie w niej i imie sie spodoba, nie beda sobie nawet mogly wyobrazic by ich wnusia miala innaczej na imie :)