Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dominika1984.

Zapraszam mamy siedzące w domu :)

Polecane posty

Mam 26 lat, jestem mamą dwóch małych urwisów - wiek jak widać w stopce. Mieszkam w Poznaniu, obecnie jestem z młodszą córcią w domu. Może ktos jeszcze dołączy?

Gość misia1111111111111111111111
WITAM też mam 26 lat CÓRKI Nikola 7lat a Wiki 10 miesięcy no i też siedzę w domku.

Witaj :) Ja jestem z twojego rocznika i też siedzę w domu (jestem na początku 8 miesiąca ciąży). Od początku grudnia jestem na zwolnieniu, bo mi się zaczęła skracać szyjka macicy. Co prawda temat jest dla mam, a ja mamą jeszcze nie zostałam (dziecko w brzuszku jest moim pierwszym :) ), ale może będę mogła dołączyć?

Gość ale wy tak dobrowolnie
siedzicie w domu czy jak? w sensie, jestescie na macierzynskim, wychowawczym czy szukacie pracy??? pytam z ciekawosci.

Gość misia1111111111111111111111
jestem na wychowawczym

emka kafe - oczywiście że mozesz zostać, i chętnie Ci bd doradzać jak będziesz potrzebwala jakies pomocy lub czegos nie bedziesz wiedziala :)

witam ja tez siedze w domku z najmlodszym synkiem skonczyl roczek jestem na wychowawczy, pozostali dwaj 4 i 5 lat chodza juz do przedszkola:)

To i ja dołącze :) Mam 3,5 miesięcznego szkraba, siedze na macierzyńskim do 12 stycz, potem biore jeszcze te 2 tyg dodatkowe i stary urlop, wiec do marca zejdzie :) ale czas leci strasznie szybko...

spokojnie myslaalm ze bedzie gorzej:) obawialam sie tego rok po roku ale nie bylo tak zle, razem sie wychowali od najmlodszego teraz sie swietnie dogaduja i mam nadzieje ze tak zostanie:) a roczniak próbuje im juz dorownac

Jesteś na wychowawczym ? No ja musze do pracy wrócić, bo z jednej pensji to ciężko, ale problem bo małego za bardzo nie mam z kim zostawić ehh trzeba bedzie jakoś to pogodzic

ja chyba posiedze do 3 roku zycia az pojdzie do przedszkola,sklep w ktorym pracowalam zlikwidowali ja bylam wtedy juz na maciezynskim , umowe mam na 5 lat, wychowawcze platne takze nie bede nazekac

Gość monika00484
to ja tez dolaczam. Mam 26 lat i corcie z 11 lipca, dzisiaj wlasnie konczy 5 miesiecy :) czyli dzien starsza od Julki Dominiki 1984 :)

niestety nie chociaz bardzo chcialam, starsi obaj byli do 8 miesiaca na piersi i bardzo mi sie to podobalo, oli niestety tylko 6tyg:( byl glodny moje mu nie wystarczalo i musialam dac sztuczne i tak juz zostalo

Ja nie karmie cycem, mały miał zaburzenie ssania, bo od poczatku dostawał butle w szpitalu, urodziłam w 36 tyg i był 3 dni w inkubatorze, a ja nie miałam pokarmu :(

Monika Twoja córeczka jest starsza od mojej tylko o jeden dzień :) Moja cały czas na piersi ale diete ma już rozszerzona, jak u Cb wygląda z karmieniem nocnym, ile razy?

Dziś podałam małemu kaszke na mleko pierwszy raz, ale niestety musze kupic smoczek z większym przepływem bo na 1 sie zatykało. Mój to taki niejadek ehh zobaczymy czy mu posmakuja te nowości :D

Jestem :) Była kapiel małego, ja wstaje raz na karmienie, wczoraj np mały zjadł przed 22 i potem wstał przed 5, potem o 9 wstał :) więc nie jest źle , teraz sie wyspypiam, bo wcześniej to masakra równiutko co 3h sie budził w nocy :o

Jestem :) Była kapiel małego, ja wstaje raz na karmienie, wczoraj np mały zjadł przed 22 i potem wstał przed 5, potem o 9 wstał :) więc nie jest źle , teraz sie wyspypiam, bo wcześniej to masakra równiutko co 3h sie budził w nocy :o

Witam serdecznie, wczoraj juz nie moglam zajzec ale bede co raz zaglądała. Co do karmienia w nocy to u nas jest roznie, przewaznie 2-3 razy zalezy o ktorej mala zasnie. Usypia przewaznie o 20-21, czasami dopiero o 22-23, mimo ze ją kąpiemy o 19 i je ok1- 2 a potem 5 i spi tak do 8. Ale od jakichs 3 dni chyba ma jakis skok rozwojowy, albo jej zęby zaczynają dokuczać bo budzi się prawie co godzine. Wczoraj zasnęłą o 20 ale dosłownie na 10min, dopiero po 22 poszla spac i budzila sie o 23, przed 1, po 2 potem dopiero po 5 i o 8 juz sie obudzila, ale jeszcze teraz przysnela, ale to pewnie chwile tylko pospi. U nas ogolnie ze spaniem to roznie, moze ze 3razy zdazylo jej sie przespac 6-7godz bez przerwy, a tak to budzila sie regularnie co 3-3.5godz. Ze 3 razy tez miala chyba takie skoki rozwojowe, ze przez kilka dni budzila sie co chwile. No i przez pierwsze 2 miesiace to prawie nie spala w dzien, miala ze 2-3 drzemki po 10minut i tyle, wiec az sie boje co bedzie ze spaniem jak zeby zaczna rosnąc:/

Witajcie :) No mój jak ma skok rozwojowy to strasznie marudny i też w dzień mało sypia... a tak to ładnie przesypia nocki. Kapiemy go o 20,lub 20.30. Potem zje tak przed 22 i spi do 5. A ja mam inny problem bo mój to niejadek fakt urodził sie drobny bo miał 2400 i 49cm, ale co ide do pediatry to słysze że mało przybiera, zaś inna mówi że prawidłowo to zgłupiec mozna :o teraz nie wiem ile waży dopiero w czwartek idziemy na szczepienie to sie dowiem, a jak go mierzyłam to wyszło mi 60cm. A zjada tak najwiecej do 150ml i zwłaszcza w nocy tyle zje , bo w dzień to róznie 120, 130, 100 ml. Dopajam zwykła wodą bo po tychherbatkach koperkowej i rumiankowej bolał go brzuszek, a woda super i kupki robi bez problemu :) Pozdrawiam i piszcie !!

witam dzisiaj :) jak tam u was , u nas zimno, duzo sniegu i wiatr:( ide dzisiaj z Olikiem do lekarza bo wczoraj zaczel mu wyciekac ropa z prawego uszka, dzisiaj narazie spokuj ale lepiej sprawdzic