Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość się nie wiem

błagam problem z wodą i ściekami wodomierz!!!!

Polecane posty

Gość się nie wiem

Witam mam problem wynajmujemy u pewnej babki mieszkanie jest miła ale chodzi mi o wodę w jaki sposób ją liczy najpierw było że woda kosztuje 8 zł za m3 potem że ze ściekami 14zł za teraz mówi że tyle ile zużyjemy wody (czyli my 6m3 co 3 m-c) to tyle samo jest ścieków czyli wychodzi że złożyliśmy 12m3 już z ściekami czyli wychodzi mi 168zł plus 60 zł wc czyli 228zł za 3m-c czy to prawda że tyle ile wody tyle ścieków?? proszę o odp z góry dziękuję

Gość tak, wszędzie
jest liczone ilość wody= ilości ścieków. Wiadomo w czasie np. gotowania coś tam odparuje, ale nikt nie jest w stanie tego wyliczyć u mnie jest tak 1m3 wody kosztuje 3,33zł 1m3 ścieków 5,10 więc jeśli licznik wody pokazuje mi 7m3 na miesiąc to 7*3,33+7*5,10

Gość się nie wiem
nie mogę zadzwonić bo to ona jest właścicielką tej kamienicy

Tak. U nas woda = ścieki. Ale! Metr szesc woda + ścieki (zimna woda) kosztuje 8,67 I jeżeli ktoś wynajmuje lokal to NIE MA PRAWA ZAWYŻAĆ KOSZTÓW WODY, PRĄDU i GAZU. U nas przez to była sprawa w sądzie, właściciel liczników nieźle za to beknął ;P

Gość się nie wiem
kurde a u mnie jest że woda 14zl i ścieki 14zl jestem z łodzi

Gość tak, wszędzie
to sprawdź na stronie wodociągów jaka jest cena w Twoim mieście albo zapytaj sąsiadów

Gość tak, wszędzie
musisz wiedzieć jaki macie wodomierz, bo cena m3 jest bardzo różna u Was jest: stała opłata co miesiąc plus konkretna stawka za 1m3 wody i 1m3 ścieków tak na marginesie powinnaś mieć wgląd w rachunki, a tam jest wszystko ładnie rozpisane

Gość jjtuj
ja piernikam :O współczuję wam tych cen wody :O i pomyślec że my się oburzamy że jest drogo bo u nas metr wody kosztuje 2,61zł :O

Gość pracujaca w zwik. lodz
niestety liczy sie tak, ze tyle ile wody tyle sciekow. I typ wodomierza nie ma zadnego znaczenia... Oczywiscie wszystko zalezy od zwiku w miescie, w ktorym mieszkasz... Najlepiej zadzwon do tej placowki i sie zapytaj. Jedno jest pewne - cena wody nie jest rowna cenie sciekow...

Gość gość
Po prostu zainwestuj w uszczelki. To najlepsza metoda działania. ja polecam: http://uszczelkipolska.pl/ i mam problem z głowy. Pieniędzy na to jakoś super dużo nie wydałam bo kupowałam bezpośrednio u producenta

Gość gość
Różne produkty i usługi z zakresu wodno-kanalizacyjnego znajdziesz w tej firmie www.inwap.pl może będą w stanie jakoś zaradzić? Dopytaj się, specjalista nie jestem ale już raz przyszło mi korzystać z usług tej firmy i zrobiła na mnie ogromne wrażenia, polecam :)