Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MagdaFranek

Roczek dziecka.....

Polecane posty

Witam,mój mały szkrab lada chwila kończy roczek. W planach nie mam zamiaru robić mega imprezy. w sumie 9 osób+mały. Planuję tak na godz 17:00 i podać tylko ciasto, chipsy/paluszki, kawa, herbata, zimne napoje, no i tort i szampan. Bez wielkiego żarcia, bez alkoholu. Nie wiem jak zareagują goście ale cóż. mam pytanko-czy któraś z Was tez tak robiła? czy wszyscy robią wielkie imprezy/bale? Czy jestem odosobniona? A może nie powinnam takiej "imprezy" robić?

Gość teneryffaa
jezeli masz takie plany , to goscie powinni sie nie burmuszyć ... zwłaszcza ze są to pewnie dziadkowie i chrzestni . Ja roczek zrobiłam w domu , w zasadzie to na 3 razy , 3 razy był tort :) Ale słyszałam że niektórzy robią w lokalu z pompa jak na chrzciny :) Ja zrobiłam obiad i tzw. zimną płytę . 1 raz to były faktyczne urodziny , byli dziadkowie i chrzestni , obiad ,+ półmiski + tort + szampan , wino dla szczególnie spragnionych . 2 raz dla kolezanek z małymi dziecmi , był tort , szampan piccolo , generalnie na słodko + 2 sałtki - taki kinder bal . 3 raz dla reszty przyjaciół i rodziny .

Na mojej córci urodzinach byli tylko dziadkowie i chrzestni. Robiłam obiad bo chrzestna miała do nas trochę ponad 100 km więc byłam zmuszona. Później podałam sałatkę tort i ciasta. Alkoholu żadnego nie było.

Rób tak jak Ty chcesz :) ZAWSZE się znajdzie ktoś z otoczenia który moze mieć "ale" U nas byli sami najbliżsi -chrzestni,rodzice,teście i rodzeństwo.W sumie 12 osób + 3 dzieci. Zaczęliśmy o 17.Był tort,2 rodzaje ciasta,owoce,2 sałatki i 2 dania na ciepło.

Gość dobra spacerowka1
moim z dniem podaj coś jeszcze procz tych słodkosci, ze 3 sałatki, wędlina, jakaś ryba w pomidorach czy inne przystawki....wiesz nie każdy jada słodkie, poza tym to taka jakby kolacja bedzie i już :D u mnie to wygyladalo tak że o 13 był obiad z z kilku dań, przystawki, tort, ciasta, owoce wiesz w końcu roczek jest raz na całe życie, za rok już sam tost wystarczy i jakieś ciasto, ale w tym roku wydaj coś huczniejszego....w końcu jakoś za prezenty trzeba ludziom podziekować, by byli najedzeni i zadowoleni :)

Gość bez sensu samo slodkie
zacznie sie o 17, pod warunkiem, ze wszyscy przyjda punktualnie, posiedza godzine i bedzie juz prawie pora kolacji. Proponuje dorzucic cos cieplego lub chociaz jakies salatki ze dwie. tak samo ciasto to troche lipa jak dla mnie.

Gość patryk i dominik
Wszystkie urodziny dzieci robie tylko na slodko ,zapraszam na 16 czyli po obiedzie i juz. do ciasta jakies winko postawie.

Przeczytałam opinię i zgłupiałam.... wiem, roczek raz w życiu, ale to chyba nie znaczy, że muszę bal na 100par wyprawiać. Każde urodziny są raz. A co do prezentów, że trzeba się wynagrodzić za nie..hmm no cóż, ja nikogo nie zmuszam aby przyszedł z prezentem.A jak tak to mogą to być nawet głupie skarpetki. Poza tym pora po obiedzie, no i żeby cokolwiek więcej zrobić trzeba mieć pieniądze..no i ja sama jestem z małym (mąż za granicą) i już te zakupy będę musiała z nim zrobić, a co dopiero kupić, wnieść więcej i jeszcze przygotować. Naprawdę zgłupiałam. Rozumiem że wstyd tylko to podać

witam my tez nie dawno obchodzilismy roczek i tez skromnie, zrobilam to na 16.00 byl tort ciasto kawa herbata, potem salatka i udka z kurczaka takze skromnie,

Gość za slodko
chipsy i paluszki tez kosztuja, czy nie lepiej zrezygnowac i zrobic jakas saladke? jaki masz budzet na te urodziny i ile bedzie osob, zaraz ci jakies menu zaproponujemy w rozsadnej cenie :-)

Gość błekit nieba
nie słuchaj głupot! chcesz na słodko - proszę bardzo. możesz do tego dorzucić wino jak masz ochote u mnie był bal na 30 osób - same ciasta kawa herbata, napoje, drinki, cukierki, paluszki, chipsy itp. wszystko sie zaczęło ok. 16-17 i.....goście wyszli po 24, czyli następnego dnia. Nikt nie narzekał i wszyscy sie świetnie bawiliśmy. Ważne, żebyś ty miała czas posiedzieć z goścmi i sie rozerwać, wtedy i dziecko bedzie szczęwśliwe, a przeciez to jego dzień, a nie ciągle siedzieć w kuchni i mieszaĆ W GARKACH. Jak zapraszałam gości, to mówiłam, że na słodko. Jka chce zrobić obiad/kolaCJE, TO TEŻ UPRZEDZAM, ŻEBY NIE BYŁO NIEPOROZUMIEŃ życzę miłej zabawy!

"chipsy i paluszki tez kosztuja, czy nie lepiej zrezygnowac i zrobic jakas saladke?" no tak tylko to jest koszt 6-8zl a a za tyle sałatki nie zrobię.. fundusz? nie mam ustalonego, już sam tort dużo kosztuję. a nie jestem w stanie upiec nic w domu bo nie mam piekarnika:( Nic, przemyśle to jeszcze i chyba jestem zmuszona zrobić z 2 sałatki+chleb i wędlina/ser. Więcej na pewno nie.

Nie zmuszaj się! Ja tam czegoś takiego nie rozumiem "bo głupio". A tłumaczenie "roczek jest raz w roku" za mną nie przemawia :D Inaczej by trzeba robić fete co roku :D .A przecież nie o ilości uginającego się stołu świadczy udana impreza. Każdy kto organizuje przyjęcie to robi tak jak uważa. Ja tylko roczek robiłam z tortem a potem mini kolacja.A kolejne urodziny to tylko tort,2 rodzaje ciasta i owce.I wtedy przy zaproszeniu mówiła " AA (imie dziecka) zaprasza babcię na torcika i herbatkę"