Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama zuziiiiiii

Poranki 3 latka-czy wstajecie razem z dzieckiem?

Polecane posty

Gość Mama zuziiiiiii

Moja córeczka ma 3 latka, ponieważ weekend to dla mnie jedyna okazja kiedy mogę się wyspać(pracują i każdego dnia wstaję o 5.30, tak jak mała, bo chodzi do przedszkola) i czasami zdarza się, że mąż wychodzi do pracy w weekend,dziecko wstanie o 5, a ja do 8 zupełnie nieświadomie sobie śpię, że ono już nie śpi. W tym czasie mała je śniadanie i ogląda bajki. Czy wg was powinnam wstawać razem z dzieckiem o 5, czy mogę spać do 7-8 a małej w tym czasie włączyć bajkę?

może kładź ja później bo o 5 !!!! szok mój wstaje ok 6:30-7 i wstaje bo śniadanie itp a jak nie mam siły dam śniadanie on musi siedzieć koło mnie a ja leże

Gość uważam że baaardzo źle robisz
Moim zdaniem nierozsądna jesteś. Nie żebym panikowała ale różne rzeczy mogą przyjść twojemu dziecku do głowy nawet takiemu które z reguły jest bardzo grzeczne. ja codziennie wstaję o 4.30, mam trzyletnią córkę i ona wstaje o 5.30. w weekend też chciałabnym pospać dłużej ale nie ma mowy bo mała wstaje o 5.30 i ja też wstaję, trochę bawimy się w łóżku, czytamy bajki, oglądamy książeczki itp. ale po 6 wstajemy. takie życie i obowiązki mamy. miesiąc temu chyba słyszałaś o tych chłopcach zostawionych na 5 min w aucie co się zapalili? i tamtej mamie też przez myśl nie przeszło,że coś się stanie bo spali i to tylko 5 min a jednak.... a ty postępujesz jeszcze bardziej lekkomyślnie. zastanów się co wolisz- wyspać się czy mieć kalekie dziecko i wyrzuty do końca życia?

A ja podobnie jak autorka :) Syn wstaje koło 6, co dla mnie w weekendy jest środkiem nocy. Robię mu śniadanie i włączam bajki. Leży koło mnie a ja jednym okiem dosypiam. Pokój jest zamknięty, więc nawet gdyby chciał, to z niego nie wyjdzie, a krzywdy sobie nie zrobi, bo nie ma czym. Poza tym jak lecą bajki, to mały jest totalnie wyłączony, nawet do głowy by mu nie przyszło odejść od telewizora :D I nie uważam, żeby to był jakiś wielki grzech.

Dziewczyny, o której kładziecie dzieci, że wstają tak wcześnie? Moja śpi zawsze conajmniej 12h, więc jak pójdzie spać ok 20-tej to śpi do 8 - 9tej. Ona nigdy nie budziła się przed 7.00, a sporadycznie przed 8.00. Dodam że ma 3,5 roku - więc wiek podobny do waszych dzieci...

Mój syn spać chodzi koło 19 czasami troszkę później. To zależy czy dzień miał spokojny czy pełen wrażeń. Sam mówi, że jest zmęczony i chce iść spać. Nie da rady przetrzymać go dłużej, bo zasypia na siedząco :)

Gość ale w czym problem??? halo??
co prawda dzieci nie mam, ale u mojej siostry to normalne, ze taki 3 latek jak wstal o 7 to cichaczem szedl do salonu, siadal na kanapie, wlaczyl sobie baje i tak do 8 sobie siedzial. Rodzice maja sypialnie obok salonu, wiec slyszeli, ze dziecko juz wstalo. Nie robcie takich ciamajd z 3 latkow! Ja pamietam czasy jak mialam 7-8 lat (teraz mam 28) i wracalm ze szkoly z kluczem, sama sobie podgrzalam obiad, przebralam sie i heja na podworko. Szkola konczyla sie o 12, a mama wracala o 16 z pracy, czasami zostawalam na swietlicy, ale generalnie wracalam do domu. Juz bez przesady, ze dziecku cos wpadnie do glowy. Do glowy to moze i wpasc takiemu 10 i 20 latkowi....

moja corka spi do 9.00, a ja jeszcze dluzej. w weekend wysypiam sie. jak mala mnie budzi, to ja ubieram i wlaczam jej bajke. sama klade sie jeszcze na chwilke. corka sama wylacza tv i idzie 2 pietra nizej do dziadow na sniadanie. jest bardzo samodzielna, wiec nie widze problemu.

Mnie to w tym wszystkim "przeraża" że Twoje dziecko tyle rano siedzi przed tv! Mój synek idzie spać o 20:30i wstaje o 5-6.Ja wcześniej bo nie lubię dłużej spać.Ale bardzo często leże w łózku z komputerem czy z książką.Ale mam za to pod kontrola moje dziecko.

Gość Tradycjan go nazwij
jak czytam takie nawiedzone mamuśki jak "uważam że baaardzo źle robisz" to mi się odechciewa dzieci. wstawanie rano o 4.30 mocno szkodzi:D

oczywiście , że takiemu małemu dziecku wpadnie os do głowy, inaczej tylko powie niedoświadczona matka, oczywiście nie zawsze cos może wpaść, moje dziecko przy bajkach nie zupełnie jest wyłączone, czasami zaczyna coś majstrować, raz zostawaiłam go na chwilę w pokoju i zrzucił na siebie ciężką komodę... moje dziecko chodzi spac jak dla mnie późno bo między 20-21 godz. a i tak wstaje o 6 czasami 6.30 do tego budzi sie każdej nocy

Gość Mama zuziiiiiii
Córcia chodzi spać ok. 21-21.30, wstaje o 5-5.30, jest skowronkiem, wystarczy jej 8 godzin snu. Nie wiem czy moja mała oglada przez 2 godz. cały czas bajki, ale wydaje mi się, że trochę obejrzy bajek, pobawi się, a potem przychodzi do mnie i mnie budzi, bo widzi już że jest widno i mama na pewno już wstanie. Jest samodzielna, zna wszystkie zagrożenia i głupoty jej nie przychodzą do głowy. Mam tylko do was pytanie, czy mam jednak wstawac rano razem z dzieckiem, czy włączyć bajkę i pójsć jeszcze spać?

Gość ssssssssssssssssssssssssss
ja mam super, bo moj syn , wstaje odkad skonczyl 8 mcy o 10 rano, a ja razem z nim (nie pracuje) teraz maly ma 32 mce i dalej tak wstaje , i ja spie z nim, a chodzi spac po 22, czasem pozniej, a ja go nie przestawaiam bo mi tak wygodnie, rano maz do pracy a my spimy :P ale to sie skonczy jak wroce do pracy, mamo, kurcze ja bym nie mogla spac jak dziecko "na chodzie"

Gość hgkyliuy
wstawaj z dzieckiem, jeszcze się wyspisz w życiu- na emeryturze :P podaj swoje dane to zgłoszę gdzie trzeba, że dziecko lata bez opieki bo matka ŚPI

Gość teneryffaa
mi też się raz zdarzyło ... tylko że moja córka ma 2 latka . Zazwyczaj w weekendy śpi do 8.00 , ale ostatnio wstała 5.30 , a to dla mnie jest godzina nierealna, śniadania o tej porze nie je , dałam picie , właczyłam bajki poszłam spać a raczej drzemać , bo jednym słuchałam co sie dzieje . Nie działo sie nic , mała ogladała bajki ,potem bawiła sie klockami .

Gość Mama zuziiiiiii
Moja kolezanka tez lubi sobie podrzemac rano. Naprawde wstajecie razem z dzieckiem?