Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśpiąca 14

moje dziecko nie śpi

Polecane posty

Gość nieśpiąca 14

Jak w temacie. Moje dziecko ma 14miesięcy, od samego początku miała kłopoty ze snem, pomagało bujanie we wózeczku, albo zeby spałą to chciała być cały czas przy piersi, dla mnie było wszystko jedno chciałam tylko się coś przespać, przez nie przespane noce wpadłam w depresję poporodową, nie mogłam sobie w żaden sposób poradzić, mąż znalazł pracę na wyjazdach więc nie może mi pomagać. Myślałam e z biegiem miesięcy będzie lepiej ze snem, najpierw że do pół roku, później że do roku a teraz juz nie wiem do kiedy??nie wiem co robić moje dziecko noc w noc budzi się co godzinę, i tak jest do ok.4 nad ranem a do rana to już tylko bujanie ją usypia. Nie śpi dużo w dzień najwyżej 2-2,5 godz. Czy znajdą się mamusie które mają nie śpiące dzieci?? Inni mi mówili że jak zacznie chodzić to na pewno zacznie spać, i co??i guzik z tego chodzi biega wręcz i spać dalej nie śpi. Zastanawiam sie czy nie iśc do lekarza, ale nie wiem. Tak bardzo kocham moją córeczkę a tak samo mi jednocześnie brak sił. POMOCY

U mnie tez tak bylo.Teraz po zastosowaniu metody 2-5-7 Jest o niebo lepiej :) Tylko trzeba byc bardzo konsekwentnym i dac sobie czas..

Gość mamusia Kubusia:)
mój synek ma 8 miesięcy i zasypia o 20-21 różnie zależnie od dnia i do 24 śpi w miarę spokojnie ale już po 24 może nawet budzić się co pół godziny i też nie wiem co z tym robić

Gość nieśpiąca 14
znam tą metodę próbowałam ją jak córeczka była dużo mniejsza ale nie wyszło, bo w domu mi zarzucili że znęcam się nad dzieckiem, wiem że to moje dziecko i ja żądze ale wtedy miałam tą cholerną depresję i odpuściłam, jako że nie długo przed porodem zmarła mama tym bardziej nie miałam sił,a teraz się boję że ta depresja powróci,

ALe ja nie katuje dziecka. Kladlam ja i ona sie wircila to przychodzilam i uspokajalam. Potem wydluzalam czas.. Efekt taki ze sama zasypia w lozeczku. Budzi sie do 2 razy z 20 stu.

Gość nieśpiąca 14
a czy jak bym poszła do lekarza to nie wyjdę na wyrodną matkę??gdy do mojego ojca przyjeżdżała pielęgniarka dawać zastrzyki to zapytałam się jej czy jak bym poszła do lekarza z tym problemem to czy by mi coś pomógł i wyszłam przy niej na głupią bo ona też miała dzieci i nie było problemów

Mój synek ma co prawda tylko trochę ponad 2 tygodnie, ale też nie śpi prawie wogóle. W ciągu dnia śpi z 2 razy po max 2,5h a w nocy tylko i wyłącznie przy mnie bo inaczej to nie ma mowy o spaniu (chociaż czasem udaje się go wieczorem uśpić na tyle skutecznie żeby przespał z 2h w swoim łóżeczku). Ponoć za "jakiś czas" mu to minie...

Gość nieśpiąca 14
ostatnio gdy mąż był próbowaliśmy tej metody i córka tak płakała aż się zanosiła, zapominała z płaczu.

Gość nieśpiąca 14
wiem że zrobiłam błąd ucząc ją spac przy mnie ale było mi wszystko jedno chciałam tylko odpocząć chwilę się przespać, a teraz nie wiem nie mam sił czasem już jestem na skraju wytrzymałości,

Gość mama 7 miesięczniaka
podaj maila, to wyślę ci ksiązkę jak nauczyć dziecko spać

A po co śpi w dzień jak w nocy Ci sie wybudza? mój w dzień już nie śpi bo było to samo, wiele dzieci po 1 rż nie potrzebuje snu w dzien.

Gość nieśpiąca 14
to mój nr gg 22135638 moja córka musi w dzień spać bo nie da się inaczej jej przetrzymać, czasem ją próbowałam przetrzymać ale skutki były odwrotne do zamierzonego

Gość mamusia Kubusia:)
mama 7 miesięczniaka prześlij i mie ta książkę będę bardzo wdzięczna mój e-mail to izunia19881019@gmail.com dziękuje

mama- ja poproszę te książkę:beata21bl@op.pl- mój synek jak już zasnie to spi 8-9 godzin w nocy ale uśpić go to nielada wyzwanie.

Gość mama 7 miesięczniaka
nieśpiąca napisałam do ciebie na gg:)

Gość nieśpiąca 14
wiele dzieci po roku nie potrzebuje snu ale moja musi spać bo inaczej zaplącze się

to moze wybudz ja po 1,5 godzinie zamiast dac jej spac tak dlugo? No i muszis ja nauczyc zasypiac, to bedzie ciezkie ale bez tego ani rusz, jesli sie tego boisz to pomysl, ze jesli tego nie zrobisz to wyspisz sie dopiero jak mala pojedzie na kolonie :P

Gość Mamusia2010
Moja córeczka ma 8,5 miesiąca.Chodzę na rzęsach bo prawie nie śpi.W dzień może z 1 godz.w nocy potrafi się obudzić np o 23 ni nie spać do 3 nad ranem.Już nie wiem co robić.albo jak nawet śpi to się co pół godz wybudza.Od dawna nie przespała całej nocy.

Gość hihihihihii
idź do lekarza. mojej koleżanki dziecko miało podobnie. Okazało się że nie może wejść w jakąś tam fazę snu, robili badania dostała leki i teraz mały przesypia całe noce. męczyła się tak do roku. a ja jej mówiłam jedź do neurologa coś jest nie tak. I faktycznie miał zaburzenia snu. Nie wiem może coś innego jest u Ciebie przyczyną, ale bez mrugnięcia okiem wybrałabym się najpierw do pediatry a później do neurologa dziecięcego. I nie martw się nikt nie odbierze tego źle wręcz przeciwnie.

Gość błekit nieba
witajcie też mam problem ze snem malucha. NIe bardzo wiem co to za metoda o której piszecie? I jak mogę, to tez bardzo proszę o przesłanie książki, będe wdzięczna mój mail, to jollantta@interia.eu

Gość nieśpiąca 14
moja córka spi w dzień ładnie, zasypia przy piersi wkładam ją do kołyski bo tam śpi i śpi ładnie a w nocy nie chce, musi albo byc przy piersi albo kołysac ją cały czas

Gość błękity nieba
a jak zabierzesz ją do siebie do łóżka, to z tobą śpi?

A karmisz piersia? dziecko ssie smoka? moze akurat zabkuje i ja zabki męczą w nocy?

Gość nieśpiąca 14
czasem śpi a czasem nie, czasem chce być bujana cały czas