Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeberkaa

jaki wiek jest najlepszy na dzieci?

Polecane posty

Gość zeberkaa

a moze ktoras nie chce miec?

Gość bim bim
ajlepszy to przed 30

Gość gfdgfdas
26-28 lat

Gość jakie glupie pytanie
kurde co z tego ze ktos Ci powie, ze najlepszy jest przed 30 skoro psychicznie nuie bedziesz gotowa na dzieci...ja piernicze jakie baby sa czasem glupie

Gość gfdgfdas
najlepszy wiek na dzieci to 24-28 lat 20 lat to za wczesnie a 32 to raczej odrobnie pozno ..

Gość zeberkaa
dzis spotkalam kolezanke, 24 lata i czteroletni dzieciak, czy ona nie zmarnowala sobie zycia? jak sadzicie?

Gość kolko
minimum 30 lat, a teksty, ze najlepiej rodzic w wieku 20 lat sa smieszne, bo kiedys czlowiek zyl 50lat, wiec to inaczej wygladalo.

Gość kolko
a 32 to raczej odrobnie pozno . wedlug kogo? ograniczonych Polakow? Bo gdybys za granica powiedziala, ze 32 to za pozno na I dziecko to by cie wysmiali jak cholera:D

Gość nie ma dobrej odp
taki w którym jesteś psychicznie przygotowana,materialnie jako tako zabezpieczona no i fizycznie podołasz trudom ciąży i macierzyństwa.Dla mnie w przedziale 28-33.

Biologiczne rzecz ujmując - do 25 chyba najłatwiej zajść w ciąże i szczęśliwie ją donosić, ale co do psychicznej dojrzałości bywa różnie. Ja "dojrzałam" do tego w 33 roku życia :)

Gość gfdgfdas
jak urodzisz w wieku 40 lat to szansa ze dziecko bedzie chore wzrosnie kilka razy ..

Gość dzis jako pomarańcza
zeberkaa dzis spotkalam kolezanke, 24 lata i czteroletni dzieciak, czy ona nie zmarnowala sobie zycia? jak sadzicie? NIE!!!, mam 31 lat i 10 letniego syna, z perspektywy czasu wiem ze nie zmarnowalam sobie zycia, skonczylam studia, mam dobra pace, duze dziecko i full wolnego czasu.

Gość hgdsfgdfgfdgfd
24-25 lat

Gość kwasna mandarnka
bilogicznie 20-25 lat ale biorac realia jakie sa w Polsce to najlpeiej 28-35

Gość gfdgfdas
NIE!!!, mam 31 lat i 10 letniego syna jedynaki to egoisci .. Lepiej miec dwoje dzieci albo wcale nie miec dzieci .. JEdno dziecko to najgorsze rozwiązanie .

Gość zeberkaa
bo dziecko, to dla niektorych odpowiedzialnosc, trzeba byc autorytetem, nie balowac, rozpieszczac itp, ale niektorzy maja dzieci i swietnie sie bawia, dziecko zostawiaja mamie i nie wiem, jakie podejscie wg was jest lepsze?

Gość yuio
Nie ma najlepszego wieku. Najlepszy czas na dziecko jest wtedy gdy kobieta ma ustabilizowaną sytuację finansową...ma dobrą pracę i ma gdzie mieszkać...no i oczywiście ma ukochaną osobę, z którą to dziecko chce mieć...:-P

Gość f436363
NIEE CHCE MIECC I NIEE BEDE MIEC

to kwestia wychowania, moje dziecko nie jest egoistą, jest bardzo towarzyski, wszystkim chętnie się dzieli, nie przywiązuje wagi do rzeczy materialnych

Gość gfdgfdas
jedynak nie jest nauczony dzielic sie z bratem czy siostra .. Moj znajomy jest jedynakiem i twierdzi ze nie chciałby brata bo musiałby sie z nim dzielić :/

Gość zeberkaa
dodam jeszcze, ze znam druga dziewczyne, miala dziecko w wieku 18 lat, czy wam to imponuje, ze inni maja juz dzieci?

Gość gfdgfdas
dlatego pozostaje przy swoim zdaniu .. Najlepiej miec zero albo dwoje dzieci . Gorzej miec jedno a jeszcze gorzej jest miec pięcioro .

Gość gfdgfdas
dodam jeszcze, ze znam druga dziewczyne, miala dziecko w wieku 18 lat dziecko w tym wieku to wpadka .. NIe wierze ze ktos chcialby miec przed 20-tką dziecko swiadomie

gfdgfdas moje dziecko akurat chciałoby mieć rodzeństwo, fanatycznie bawi się z moim 3 letnim chrześniakiem i dziećmi moich koleżanek, a nad rodzeństwem pracujemy:)

Gość zeberkaa
no niby wpadka, ale masz juz kogos, kto pracuje na twoja emeryture :P

zawsze chciałam mieć 2, mam nadzieję ze będzie mi to dane:) a wiadomo, ze świadomie dziewczyna nie chce mieć dziecka w wielu ok 20 lat

Gość zeberkaa
no ale, jak masz pozno dziecko, mozesz nie doczekac sie wnukow, mozesz nie miec pomocy, bo starszy czlowiek nie zawsze sobie radzi

Gość zeberkaa
jak ktos ma dziecko pozniej, to strasznie z nim kokosi, to juz pisalam, a jak ma wczesnie, to jako tako, zeby wychowac

Gość kto zmarnował życie to
się dopiero okaże. 24latka z małym dzieckiem wprawdzie nie poimprezuje, ale kiedy skończy 40-45 lat, jej dziecko będzie samodzielne, odchowane, a ona będzie korzystać z życia, będąc jeszcze młodą i zdrową osobą, kiedy jej rówieśniczki, które odkładały ciążę dopiero będą się w pieluchach babrać bez nadziei na trochę luzu przez najbliższe 15 lat. Wszystko zależy. Jak dla mnie np. odpowiedniego wieku nie ma nigdy ;)