Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola..

Kiedy nadejdzie pierwsza miesiączka?

Polecane posty

Hej :) No to tak.. mam 13 lat i nie miałam jeszcze pierwszej miesiączki.. Mam już owsłosienie łonowe, pod pachami. Od ok. 2 lat (a może i nawet więcej xd) mam śluz. 3 dni temu strasznie bolał mnie brzuch i plecy tak na dole ;/ Możecie się śmiać, ale w szkole cały czas czuje jakby to był "ten moment" a jak ide do wc sprawdzić, to się okazuje że nie mam.. Dodam też że 8 września tego roku, miałam całe majtki we krwi. Założyłam wtedy podpaske i później nic już mi nie ciekło. Normalnie czysta podpaska była.. Czy to możliwe że była to pierwsza miesiączka? ;/ Poza tym ona trwała niecały jeden dzień.. więc to chyba trochę niemożliwe.. I mam pytanie do Was, czy to 'krwawienie' (jeśli tak można to nazwać) było pierwsza miesiączką? I czy to, że 3 dni temu TYLKO wieczorem bolał mnie brzuch i plecy może oznaczać że pierwsza/druga miesiączka nadchodzi?

Gość kuilopppppppppppppp
zapytaj mamusi:P

Dzięki, ale nie skorzystam ;p Gdybym chciała się spytac mamy to bym to zrobiła i nie zadawalabym tego pytania xd

Gość moss
Tak, to krwawienie, które opisujesz było pierwszą miesiączką. Miesiączki przez pierwszy rok będą bardzo nieregularne- mogą pojawiać się co 2-3 miesiące, mogą być krótsze, skąpe- tak jak opisujesz jednodniowe. Ja na początku miesiączkowałam co 2 miesiące- okres na początku trwał do 3 dni, potem do 6 dni. O nadchodzącym okresie świadczy ból w podbrzuszu oraz bóle w krzyżu- czyli bóle w plecach, które opisujesz. Przyzwyczajaj się, bo tak będzie co miesiąc :) Na wszelki wypadek noś cały czas przy sobie podpaskę.