Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usiu

Będzie pasowało do siebie???

Polecane posty

Gość usiu

Witajcie.Mam w planie malowanie pokoju,no i przy okazji wymiana naroznika,paneli, mebli...-ogólnie rewolucja.A miało być tylko malowanie...Pokój chcę pomalować w żółtym odcieniu,narożnik ma być ciemna malina,koral.To są plany...no i nie wiem jaki kolor paneli do tego i mebli.Chodzi mi o to czy kupic ciemne,czy jasne.Jakie lepiej bedą wyglądały...Poradzicie? Dziękuję!

Gość usiu
Proszę,proszę....

Gość jenk
Przemyśl ten żółty kolor na ścianach .To jest bardzo brudzący kolor ,taki oklepany i niemodny.

Gość lamella
Nie sądzisz, że trochę za pstrokato będzie? jeśli ściany w ciepłym, żółtym kolorze, to narożnik/kanapa lepiej by wyglądała stonowana, czerwień na dużej płaszczyźnie razi. Odradzam bardzo ciemne meble - każdy pyłek jest świetnie widoczny. A panele (podłogowe?) osobiście lubię w odcieniach dębu.

Gość u mnie epodobnie
mam żółte ściany, ciemne meble kolor wenge, i łóżko krwisto czerwone. podłoga też ciemna a na niej czerwony futrzany dywa. Mi się wydaje że wszystko pasuje i każdy mówi że jest przytulny

Gość usiu
Zbrzydły mi juz beże i brązy...Chcę,żeby było wesoło i jasno.Na 1 ścianę chcę dać kawałek tapety w kolorze kanapy i mebli(no mniej więcej...)Nie wiem,na razie planuję i pojęcia nie mam jak to będzie wyglądało.Pokój ma ok.14m i nie ma z czym szaleć.Nie bardzo w takim pomieszczeniu wyglądałyby "poważne meble i kolory".Lubię lekkość i nowoczesność.Może jeszcze jakieś sugestie?DZięki.

Gość usiu
Halo! Halo! Nikt mi nie chce pomóc...Chlip,chlip....

Gość lamella
Wg mnie ostre kolory w małym pokoju nie wyglądają dobrze, szczególnie wymieszane z innymi. Pstrokacizna męczy - i szybko się opatrzy. Lepiej akcentować kolor dodatkami, które można wymieniać jak się znudzą. poszukaj inspiracji: http://www.wnetrza.webzine.pl/category/kolory/ http://www.hgtv.com/divine-design/show/index.html No i http://www.we-dwoje.pl/jak;dobrac;kolor;w;salonie,artykul,8045.html, fragment: "Zestawienie wielu zbyt krzykliwych kolorów wprowadzi chaos w pokoju, dlatego lepiej by większość powierzchni była w kolorach pastelowych, stworzą one tło dla pikantnego szczegółu - w kolorze jaskrawym"

Gość usiu
Zolty kolor mial być jasny,np.słoneczny,wanilia,piasek.Nie mialam broń Boże na myśli wścieklej cytryny...Narożnik np.cegła,malina i do tego nie wiem jakie panele:jasne czy ciemne?Do tego dodatki w kolorze narożnika i np.czarnym...Cholercia,nie wiem biję się z mślami,a malarz po Nowym Roku ma przyjść,no iczas zamówić meble.DZięki za podpowiedź,posiedzę nad tym,może coś wymyślę.

Gość usiu
Lamello!Poradź coś jeszcze...

Gość usiu
Malowanie tuż,tuż a ja dalej pomysłu żadnego nie mam...Myślę o meblach Indigo firmy Forte.Nie wiem jednak jakie do tego ściany i panele...Narożnik chciałabym dalej koral,cegla,chili...Kobietki pomóżcie,odechciało mi sie już tego remontu i zakupów.po raz pierwszy sama nie wiem co chcę...Tyle tego wszystkiego na rynku.dzięki za ewentualne podpowiedzi.Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Gość usiu
Pooodnoooooszę!

Pomysł z kanapą w odcieniu malinowym mi się bardzo podoba. Moim zdaniem ciemne panele będą pasować lepiej niż jasne. Wybrałabym ciemny orzech lub ewentualnie dąb. Meble - wybrałabym także w odcieniach mocnego dębu. kolor ścian> zastanowiłabym się nad tym żółtym. Myślałaś może o połączeniu 2 kolorów?

Gość usiu
Myśle o Jasno żółtym lub kremowym,piaskowym,zeby rozjaśnic trochę pokój.A Ty o połączeniu jakich dwóch myślisz?Mam dość nierowne ściany i chcę dać tynk-"baranek" i pomalować.

ogólna zasada - nie więcej niż 3 kolory w pomieszczeniu, wliczając w to podłogi i ściany (kolory plus ich odcienie oczywiście), a lepiej dwa