Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka09238

Twardy brzuszek

Polecane posty

Gość ciezarowka09238

Do terminu pozostało mi 9 dni. Od czasu do czasu twardnieje mi brzuch i po chwili przechodzi. Jednak nie są to regularne skurcze i kiedy np zasnę to w ogóle ich nie czuje, ani nie bolą. Boję się, że te rozpoczynające poród wyglądają tak samo, a ja w ogóle ich nie czuje. Czy możliwe jest, że rozpoczną się w nocy i nie zauważe że to już? To moja 1sza ciąza i bardzo się tego boje. Chyba wolalabym zeby odeszly mi wody... Poradźcie cos :(

Gość MONIKA1974
To są skurcze przepowiadające:) a uwierz mi skurczy porodowych nie da się nie zauważyć bo są bolesne.

mi odeszły wody, ale było to poprzedzone skurczami, niezbyt bolesnymi, ale nie dało by się tego przespać. Spokojne nie prześpisz tego, trochę to jednak musi poboleć. A na razie to pewnie się macica ćwiczy przed porodem i to są skurcze przeopwiadające

Gość MONIKA1974
To są skurcze przepowiadające i uwierz mi tych porodowych nie da się nie zauważyć:)

Gość ciezarowka09238
Ale od razu będzie mnie bolało? I jaki to ból będzie, silny?

Gość ania19aaa
tez jestem w 1 ciazy i mam te skurcze od paru miesiecy juz a teraz jestem w 32tyg i dalej mam . to sa normalne skurcze nie oznaczaja ze zaczal sie porod bo te na pewno rozpoznasz bo beda bolesne i regularne

z początku może być słaby - przypominający bóle przed @, ale będzie się stopniowo nasilał i coraz bardziej nasilał . Oprócz brzucha ja miałam też bóle krzyżowe

Gość nie bój się
tylko zadzwoń do swojego ginekologa i się go o to zapytaj jak się martwisz. ja tak miałam całą pierwszą ciążę a skurcze NAPEWNO POCZUJESZ! tego się nie da nie czuć!