Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ze sląska

nie mam pieniedzy by urządzić Święta

Polecane posty

Gość mama ze sląska

pytanie jak w tytule, czy ktos tak jak ja, ciagle musi zyc w biedzie, kupowac ubrania tylko z lumpeksow, odmawiac sobie kawałka miesa,, by dac zjesc dziecku az zal sciska w sercu czytajac jakie to prezenty w tym roku znajda sie pod choinka-ja bede szczesliwa jak mojej rodzinie starczy na oplaty i jedzenie piszcie-mam nadzieje ze nie jestem sama z takim problemem

Gość MAMA Z POMORZA
tak, ja mam to samo 3 dzieci, mąż słabo zarabia, ja dorabiam tylko i JEST CIĘŻKO

Gość mama ze sląska
mamo z pomorza a w jakim wieku masz dzieci, bo ja mam dwulatkę-jeżeli masz młodsze dzieci to moge podarowac ubranka bo w mojej małej klitce nie mamy gdzie ich trzymać-napisz ;)

Gość my prezentow tez nie robimy
od dawna. Swieta skromne, jedzienie tradycyjne oczywiscie ale bez szalu. Slodkosci zadnych nie, poza kutia, bo nie jemy ;) Fajnie jest pospiewac wspolnie kolendy, nie trzeba zaraz wydziwiac ze swietsmi ;)

Gość mama ze sląska
to co pousuwać dzieci miała, mądre gadanie

Gość mama ze sląska
hehe ja też myślę-ryba karp, zupa, moczka *potrawa slaska PYSZNA makówki, ryba w galarecie- na drugi dzien kaczka z biedronki bo beda w przystepnej cenie na prezenty niestety juz zabraknie kasy

Gość AWAWA
NIE POUSUWAC ALE TEŻ NIE PŁODZIC . TROJE DZIECI NA OWE TRUDNE I DROGIE CZASY TO JUŻ PATOLOGIA A POTEM KRZYK BO YYYY KASY BRAK. NAWET LEKARZE NIE POZWOLĄ SOBIE NA TROJE DZIECI BO ZDAJĄ SOBIE SPR. Z KOSZTÓW A WY PŁODZICIE I KRZYCYCIE

Gość ludzie w podobnej sytuacji
raczej netu nie mają więc nie popiszą z tobą :)

prezentami mogą być słodkości ;)

AWAWA ty nie bądź taka mądra bo niewiesz co Ciebie w życiu czeka.Też mam podobnie wynajmujemy mieszkanie w wawie i to są duże koszty.

Jak masz tak ciężko, to nawet książeczka do kolorowania czy kredki za 3 zł będą świetnym prezentem.

troche juz za pozno na takie gadanie, moglas pomyslec wczesniej, isc gdzies sprzatac do kogos np, albo rozkladac towar w supermarketach, zawsze jakas kasa by wpadla przed swietami

awawa a w domu wszyscy zdrowi? lekarze... o ja pieerdoleeee.. ale sie ubawilam... p koorwa... dawaj, dawaj.... posmiejemy sie troche z tych teorii...

albo kreddki za 1, 50 ;) Naprawdę można coś wybrać praktycznego i niedrogiego, a dziecko się ucieszy.

Gość moda z mojej młodości :)
właśnie... teraz zabawki nie są drogie. nie wiem jak można dziecku pod choinkę nawet skromnej laleczki nie kupić jak się ma komputer i internet. Wy chyba raczej liczycie, że ktoś się zlituje nad dziećmi i zapyta o numer konta.

Gość przestańcie się kłócić
dziecinada :P

Gość AWAWA ma racje akurat
jestem tego samego zdania, choc i tak zaraz zawyrokujecie, ze ja to on/a...

Gość AWAWA
to nie wynajmuj w warszawie tylko np. pod warszawą. podstawa to nie obsypac się dziecmi

Gość mama ze sląska
nie oceniajcie i nie wnioskujcie ze od razu licze na darowizne

Gość AWAWA
jasne że mam rację !!! każdy rozsądny i mądry człowiek nie narobi dzieci by im nie miec co dac jesc. lekarzy tu przytoczyłam jako grupę ludzi bogatych . chcę powiedziec że bogaci ludzie którzy mają kasę nie rozpędzają się tak jak wy z płodzeniem

Gość dssddsds
malo to teraz sklepow wszystko po 5zl itp? ja tam odkladam caly rok z mezem tygodniowo jakies grosiaki co po kieszeniach sie placza to 2zl ,to 5zl i na prezent czy wakacje jak znalazl.

Gość mama ze sląska
maz zarabia 1900 zl z czego 1100 to oplaty, teraz musi byc naprawiony samochod bo nie bedzie mial czym dojezdzac do pracy czyli kolo 300 zl ja dorabiam czyli mam kolo 500 zl-te pieniadze chce przezaczyc na swieta,wiem ze jedni dwa razy wiecej wydają kupujac interaktywne zabawki fisher price-wlasnie mi żal ze mnie na nic konkretnego nie stac-ale coz na szczescie moja corka ma interaktywna mame ;)

Gość MAMA Z POMORZA
MAMO ZE SLASKA AUTORKO TOPIKU -MAM ROCZNE DZIECKO-WYSLESZ MI TE UBRANKAJAK TO NIE PROBLEM, NAPISZ DO MNIE gosiahu1986 małpa wp pl czekam ZALEŻY MI

Gość kicickicicikcissa
ja zrobilam oplaty i zostalo mi 500zl ktore musza starczyc mi do wyplaty -nie tylko na swieta masz lepsza sytuacje i to prawda ze te chinskie sklepymaja rozne rzeczy nawet ciekawe tanio

Gość mama ze slaska
ok wysle ci wiadomosc a rocznik w emailu to twoj-masz 24 lata i juz trójkę dzieci?

Gość mama ze slaska
kicickicicikcissa damy rade ;* sama urzadzasz wigilie czy moze do kogos idziesz my niestety wszystko sami bo nie mamy do kogo pojsc;(

Gość MAMA Z POMORZA
co tym dziwnego ze mam 24 lata i trujke dzieci, jak nie chcesz to nawet nie pisz zeby mnie obrazac

Gość kicickicicikcissa
musimy dac :) a gdzie tu jeszcze prezenty... ale jak juz pisalam ja ide do tych sklepow po 5zl itp... wigilia u tesciow ,a le wiadomo ze w domutez cos trzeba miec na pozostale dni

Gość mama ze sląska
bo kochana dziwne ale na ogół wierze ludziom-mama Ancys ktora pisze bloga (chetnie go czytam) tez ma trojeczke a jest w moim wieku tylko napisz mi dokladny adres

Gość MAMA Z POMORZA
kocham dzieci i bede miała jeszcze co najmniej dwoje a wam nic do tego kurwy