Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona22222

Pominieta pierwsza tabletka ! HELP :(

Polecane posty

Gość zmartwiona22222

Dziewczyny pomocy:( biore Diane 35 i po tygodniowej przerwie zapomnialam wziac pierwszej tabletki, zawsze zaczynam brac od poniedzialku, a wzielam dwie naraz we wtorek :( tylko, ze w tej tygodniowej przerwie wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia.. i w pierwszym tygodniu brania tabletek takze, dokladnie w sobote i w piatek :( to jest moje 4 opakowanie :( moj chlopak nie konczyl we mnie.. myslicie ze jest szansa, ze zaszlam w ciaze ? ;( juz psycha mi siada, moj chlopak mnie uspokaja, ze nie ma sie chyba czym martwic, a mnie az brzuch boli ze stresu ;( ostatnio zauwazylam takze biala wydzielina/sluz na bieliznie :( pomocy !!

Gość GaszPirowski
Wez dzisiaj trzy na zapas, bedziesz miala spokoj do weekendu. A o tabletkach to sobie doczytaj, bo hormony po kuracji wracaja do normy nawet przez pol roku, wiec sie nie napalaj na dzidziusiab

Gość zmartwiona22222
sadzisz wiec, ze nie mam sie czym martwic? tabletki biore wlasnie z powodu braku miesiaczki, rozregulowany cykl :(

śluzem nic się nie martw, bo w trakcie brania pigułek nie ma czegoś takiego, jak śluzy płodne i niepłodne, bo nie ma owulacji - zatem lepiej gaci dokładnie nie oglądaj, bo się nakręcisz dodatkowo, a nic z tego nie wyniknie :) jeśli nie kończył w tobie, to ja bym się specjalnie nie martwiła. a jeśli chodzi o pamiętanie o pigułce - polecam ustawienie przypomnienia w komórce :) chociaż podejrzewam, że po tej akcji już nie zapomnisz ;)

Gość zmartwiona22222
nie zapomne na pewno, po prostu wyjelam tabletki z torby, a wiecie jak bywa na studiach, czasem impreza sie przedluzy.. ehhh, to nie nakrecam sie i nie martwie.. ale to moj pierwszy chlopak i pierwsze kontakty, wiec jestem zielona w tych sprawach i chyba jednak jeszcze nie gotowa..;/

Gość poducha555
Czy w czasie tej 7 dniowej przerwy spokojnie mozna wspolzyc bez zabezpieczenia?

Gość zmartwiona22222
z tego, co wyczytalam, to tak, dalej jests ie zabezpieczona..

Gość poducha555
Aha. dzieki ;) a jezeli okres jeszcze nie skonczy mi sie po tym 7 dniu przerwy to mimo to wziac tabletke 8-go dnia tak?

Gość poducha555
aha no i wlasnie.. najwaznejsze pominelam.. ;[ bo ja zaczelam dopiero pierwsze pudelko.. to po jego skonczeniu juz w czasie tej przerwy bede zabezpieczona normalnie tak? i po jakim czasie juz mozna byc pewnym ze jest sie bezpieczna jak zaczelo sie dopiero pierwsze pudelko?

niby juz pierwsza tabletka daje Ci zabezpieczenie aczkolwiek lepiej przez 1 tydzien stosowac dodatkowe zabezpieczenie;)

Gość Aloha23
Hej.. Ja mam podobny problem.. znaczy pominęłam pierwszą tabletkę po 7-dniowej przerwie, a w ciągu tej przerwy współżyłam bez zabezpieczenia. Czytam na ulotce że jest ryzyko zajścia w ciążę, ale myślicie że to prawdopodobieństwo jest duże? Dodam że tabletki biorę dwa lata juz, więc to nie jest pierwsze w zyciu opakowanie. Pozdrawiam

Aloha23 - ryzyko jest, bo nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na spadek hormonów- może dojść do owulacji.Powinnaś poradziź się gina, zresztą tak jest napisane na większości tabletek, bo miałaś stosunek w ciągu 7 dniowej przerwy. Do reszty dziewczyn- czytajcie ulotki od waszych tabsów, tam jest wszystko napisane i nie będziecie miały problemu.

Radziłabym skonsultować to z lekarzem. Prawdopodobieństwo, że się owulacja odblokuje jest i tak jak napisała Noctua wyraźnie jest napisane to w każdej ulotce. Współżycie w tej 7dniowej przerwie jest właśnie niebezpieczne z uwagi na to, że jeśli nie rozpocznie się kolejnego opakowania po czasie, to jest ryzyko ciąży. Na zdrowy rozum zapewne niewielkie, ale jest.

Gość Michał Zaradny
Witam Jeżeli rozpoczęłaś nowe opakowanie tabletek antykoncepcyjnych z opóźnieniem i odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia to powinnaś zażyć tabletkę antykoncepcji awaryjnej. Jest to skuteczna i bezpieczna metoda zapobiegania ciąży po niezabezpieczonym stosunku. Chociaż może być stosowana do 72 godzin (3 dni) działa najbardziej efektywnie po zastosowaniu w ciągu pierwszych 12 godzin po stosunku. Więcej na ten temat znajdziecie na www.wpadka.pl, a jeśli chcecie zaczerpnąć porady eksperta przejdźcie na http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs