Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przy kości czy GRUBA??

Powiedzcie mi proszę czy przy wzroście 165 cm 85 kg to juz nadwaga spora??????

Polecane posty

Gość do AgusiaS
Autorko, ok 20 kg powinnas schudnac na pewno

Gość PRka
jak mówisz że lubisz jeść to pomiędzy tymi pięcioma posiłkami (staraj się jeść co 3-4 godziny zależy jaki masz długi dzień, o stałych porach i tak jak mówiłam godzinę od wstania 3-4h przed snem) przegryź ogórka, marchewkę SUROWĄ, grejfrut, jabłko albo pomidora. KAWAŁEK świeżego ananasa też daje radę. Ale nie zapychaj się. Na początku "nie dojadaj", czuj się głodna trochę (ale nie tak że bardzo bo wtedy żołądek zacznie magazynować, tylko zjedz małą porcję i zajmij się czymś żeby zapomnieć że jeszcze jesteś głodna), po kilku-kilkunastu dniach żołądek się skurczy i będziesz potrzebować mniej jedzenia, tylko uważaj żeby go jednym posiłkiem nie rozepchać.

Gość PRka
oczywiście to dojadanie to tylko jak już nie będziesz mogła wytrzymać np. do obiadu. No i jedz powoli, mniej zjesz. Mózg potrzebuje pół h żeby przetworzyć informację o sytości :D

Gość Też tak myślę :)
20 kg wystarczy w zupełności.

Noga u kobiety musi przypominać nogę, a nie być grubości ręki :P

Gość cyganko pruje mi sie w malzens
tez tyle waze przy tym samaym wzroscie i moj maz mnie uwielbia:) autorko lepiej troszke cialka niz same kosci

Gość AgusiaS
za mało te 20kg

Gość PRka
Agusia, nie widziałaś dziewczyny na oczy, nie wiesz jaki ma typ figury, jaki kościec, ile mięśni, nie mów jej ile ma ważyć kg dokładnie. Niech narazie schudnie 10, jeśli ma grube kości i np. duży biust to już może wyglądać całkiem fajnie. Jak się będzie mieścić w normie BMI to dopiero zacznie się zastanawiać, czy dana figura jej odpowiada czy nie. Wiesz nie wszystkim się podobają osoby chude lub przeciętne, niektórzy wolą zaokrąglone. Jak zdrowa to nie ma co się przejmować opiniami Autorko, ja trzymam kciuki dasz rade :)

ja też doszłam do wagi 85 kg ale od roku trzymam 73-74 kg właśnie dzięki temu, że przez kilka mcy chodziłam prawie nic nie jedząc więc jak ja czytam takie bzdury że po głodówce lub restrykcyjnej diecie następuje efekt jojo to ja się zastanawiam kto to pisał. mi jedynie w ten sposób udało się zrzucić. owszem, woda jest bardzo ważna, więc powinnaś pić jej więcej tak jak piszą inni. oczywiście dużo ćwiczyłam - po kilka godzin dziennie codziennie więc ciężko było mi się zwlec z łóżka. dziś nie ćwiczę już wcale a mam również 21 lat ale pilnuję się z jedzeniem, od nowego roku zamierzam znowu nieco schudnąć aby odzyskać swoją dawną wagę 58 kg sprzed leczenia farmakologicznego. jeśli chcesz to odezwij się na gg 10784588, może będziemy się wspierać bo ja Cię naprawdę bardzo dobrze rozumiem co czujesz.

Gość PRka
głodówka dobrze może działa jak masz wolną przemianę materii i silną wolę, ale dziewczyna lubi jeść i w głodówce się nie utrzyma, wiem po sobie :D

Gość Przy kości czy GRUBA??
PRka Dziękuję bardzo za te rady:). Na pewno je zastosuję:). Zaraz sobie wydrukuję ;). Spróbuję się wziąć za siebie, mam nadzieję że się uda, choć długa droga przede mną:). Bałam się tu napisać, bo myślałam że zostanę zwyzywana od grubasów itp... Ale są jeszcze osoby życzliwe które chcą pomóc:). Dziękuję

Do autorki- Nie ma nic lepszego jak ćwiczenia przy muzyce i oczywiście można troszkę pobiegać z tym że radzę przy bieganiu owinąć brzuch filią, ciało poci się wtedy dwa razy szybciej, a wiadomo z potem ubywa wagi.

Gość AgusiaS
mowilam o BMI

Gość PRka
bardzo proszę :D sama schudłam z 80 przy wzroście 170cm do 70 i jest dobrze ;) najlepiej pojedź do dietetyka, to co ja Ci napisałam to ogólnie co ja usłyszałam, ale np. dowiesz się jaki masz kościec, ile tłuszczu, ile mięśni, ile wody itd itp. bo to nie do końca o wagę chodzi a raczej o rozmiar Twój wymarzony ;) Oczywiście jak schudniesz 10 kg to jak Claudia Shiffer jakkolwiek sie to pisze nie będziesz wyglądać, ale jak już dobijesz do dobrej, ZDROWEJ wagi (myślę że 10, nie więcej jak 15, zresztą policz) to wtedy się zastanowisz czy CHCESZ mieć rozmiar 36,38 czy zadowala Cię ładnie wyrzeźbione ciało w rozmiarze 42 :)

Gość do AgusiaS
WG BMI TA DZIEWCZYNA POWINNA WAZYC 65-55, PONIZEJ 55 TO NIEDOWAGA zajmij sie swoimi zwisami i placuszkami ile masz w pasie?

Gość AgusiaS
ty chyba jestes chora nie mam zadnych zwisów bo jestem szczupła i mam jędrne ciało bez zadnych wałkow, w pasie mam jakies65cm

Gość PRka
oj bieganie odradzam, przy takiej otyłości zrujnujesz sobie stawy i się zniechęcisz, serce ci po 10 minutach biegu będzie walić przez godzinę, w płucach kłuć itd, nie ma sensu. Zacznij od marszu, pół h dziennie (byle intensywny, zgadzam się przy energicznej muzyce pomaga w utrzymaniu rytmu bo to ważne) jak będą Cię stawy boleć to załóż opaski specjalne na kolana czy kostki. I tak stopniowo stawiaj sobie za cel większy dystans. A jak Ci się kondycja wyrobi i już 10kg zrzucisz to możesz zacząć biegać, bo wtedy stawy już nie będą tak obciążone. Mówię z własnego doświadczenia i rodziny bo u nas wszyscy mają z tym problem i się odchudzają/odchudzili już, najlepiej idź do dietetyka a co do sportu to choćby do rodzinnego. Ale jak nie chcesz to po prostu stopniowo, baaaardzo powolutku, nie szalej, stawiaj sobie większe cele :)

Gość AgusiaS
mam BMI 19,8 a od 19,5 - 24,9 - waga prawidłowa

Gość AgusiaS
moze mnie z kims mylisz bo ja przy tm wzroscie waze 54kg i jest to waga prawidłowa

Gość do AgusiaS
tak myslalam, masz podobno ponad 10 kg mniej niz ja, a masz 6 cm wiecej w pasie? jak to mozliwe? :P zgadzam sie, sa takie nieszczesne, niewysportowane kobiety, ktore przy 165/60 czy 65 moga miec nadwage i trzesace sie galaretowate brzuszki. Ale nie zmuszaj Autorki, zeby zostala takim czyms, grubasie. Masz talie prawie jak facet :P taka szeroooooka :) a faldki tez masz? A ten biust to 70C, bo normalnie to w obwodzie zerowka i zwisa 70cm w dol, a 70 c, to jak sobie zwiniesz skore w kuleczki? :P

Gość do AgusiaS
jak mozesz radzic Autorce zeby wygladala jak ludzie, jak sama wygladasz jak anorek z pomarszczona skora mopsa

Gość AgusiaS
to ty jestes jakas niewymarowa bo jak mozesz wazyc wiecej ode mnie i miec mniej w pasie, no chyba ze masz dupsko jak szafa, a biust mam jedrny wbij se to do łeba widocznie ty masz jakies kompleksy

Gość PRka
65 to górna granica dla Autorki? a no to sorry źle przeczytałam. Ale w sumie to nic nie zmienia, radzę Ci najpierw postawić sobie np. cel 5kg, jak schudniesz to robisz sobie nagrodę (NIE McDonalds's tylko np. maseczka u kosmetyczki albo fryzjer :D), znowu 5kg, znowu 5kg itd itp. aż dobijesz do 24,9 (to górna granica chyba prawda?) w BMI. Wtedy możesz sobie super pogratulować że osiągnęłaś sukces, jesteś zdrowa, jakiś fajny wypad na zakupy może? Możesz się z rodzicami założyć że jak schudniesz do prawidłowej zdrowej wagi to Ci wymienią całą szafę :D bo przecież stare to będą na Ciebie worki! Chyba że podejmiesz decyzję że np. chcesz mieć BMI 22 to wtedy na tej samej zasadzie, powolutku, zdrowo. Bo bez silnej woli Twoja głodówka by się skończyła tak, że maks po kilku dniach najadłabyś się na noc, wygłodzony organizm by każdą kalorię przerobił na tłuszcz, w najlepszym razie waga by stała, co najwyżej spadłaby Ci woda (o ile byś piła dużo bo na głodówce bez picia wody się puchnie od zatrzymanej), Ty miałabyś wyrzuty sumienia i tydzień katorgi w plecy. Do tego trzeba mieć naprawdę silną wolę. Ja też lubię jeść :D i wierz mi, nie dałabyś rady :)

Gość AgusiaS
nic nie mam pomarszczonego, a przez to ze jestem szczupła moge ubierac sie w normalne ciuchy 36 rozmiar i wygladac młodziej

Gość PRka
Boże stara baba 30letnia a taka durna. Niektórzy mają KOŚCI tak ułożone że biodra szerokie a talia wąska, albo talii brak bo tak im się już układa ciało, figura i koniec. Jak chcecie się kurna licytować to stańcie każda na wagę która wam zmierzy ile macie tłuszczu, ile wody a ile mięśni, a nie po wymiarach i kilogramach jak się na oczy nie widziałyście.

Gość do AgusiaS
Moge, bo mam miesnie, nie zwisy. Miesnie waza wiecej niz Twoj tluszcz. Nie sa przerosniete, meskie, ale ladnie ksztaltuja moje dlonie i nogi. Bo mam spory biust. To Ty zaczelas wmawiac ludziom, ze z waga z ktora mozna wygladac normalnie, wyglada sie fatalnie... Jesli Autorka schudnie chocby 20kg, to juz bedzie wielki wyczyn. A teraz spadaj, obwisie.

Gość AgusiaS
PRka stara to moze ty jestes , a to nie ja robie problem tylko tamta sie mnie czepia