Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcąca wiedzieć jak to jest

USG a pęcherz

Polecane posty

Gość chcąca wiedzieć jak to jest

Dziewczyny, jak to jest z tym sikaniem przed USG? Lepiej iść z pełnym pęcherzem, czy nie ma to znaczenia? Ja raz czytam tak, raz tak i już sama nie wiem. Proszę o odpowiedź.

nie ma znaczenia. do badania najlepiej mieć pusty, ale przy usg to nie robi różnicy. tak mi mówiła moja lekarka - też mnie ciekawiło :)

u mnie tak jak u XliloX :) chodziłam zawsze z pustym i ładnie wszystko było widać

ja kiedyś poszłam z pełnym pęcherzem,bo nie zdąrzyłam już do wc i lekarz powiedział, żeby przed usg ginekologicznym zawsze opróżnić pęcherz; chyba do usg przez powłoki brzuszne trzeba mieć pełny pęcherz

jak kiedyś byłam w szpitalu i miałam usg,synek nie chciał się odwrócić tak by zmierzono mi NT i lekarka kazała iść się wysikać :P no i pomogło,bo i synek zmienił pozycję i lepiej było widać

Dziewczyny ja ZAWSZE z pełnym,lekarz kazał pic i pić przed badaniem,dlatego jestem w szoku!!!Jeszcze kiedyś jak byłam na usg ginekologicznym i nie byłam w ciąży to zawsze było mi szkoda przyszłych mamusiek bo z butelkmi wody biedaczki czekały...

Gość zrrrt
trzeba się wysiusiać, a Ty słodziutka zmien lekarz:aP

Gość Ile kosztuje
u mnie na drzwiach gabinetu napisane jest: przed badaniem USG opróżnić pęcherz. Ale ja nie raz miałam pełny i jakoś nie robiło to różnicy.